Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sudio Femtio

Ei yllä edes omalle tasolleen

Sudio Femtio vaikuttaa paperilla paremmalta kuin onkaan.

Julkaistu 29.05.2020 - 16:09
Sudio Femtio
Jonas Ekelund

Olemme aiemmin testanneet ruotsalaiselta Sudiolta Tolv-nappikuulokkeet. Nyt kuulokevalmistajan valikoimiin on tullut myös kaiutin, nimittäin kannettava Sudio Femtio.

Sudio Femtio top WEB

Laatu ja käyttö

Kuten Sudion nappikuulokkeetkin, näyttää Femtio kuvissa hyvältä. Todellisuus on kuitenkin pieni pettymys. Saimme testiin Antracit-mallin, jossa on kuparia esittävät päädyt. Oikeasti ne ovat muovia, mikä laimentaa laatuvaikutelmaa aika lailla. Koko kaiutin tuntuu epäilyttävän heiveröiseltä, mikä on hassua ottaen huomioon, että sillä on kuitenkin IPX6-luokitus, eli kaiuttimen pitäisi kestää roiskeita. Kaiuttimen pieni jalka tuntuu kummalliselta – kannettava kaiutin pitää voida laittaa minne tahansa, ei vain tasaiselle alustalle.

Mainos

Pienten nappien toiminnoista on vaikea ottaa selkoa, mutta ainakin ne löytyvät helposti laitteen päältä. Jalassa olevat valot näyttävät, milloin laite on päällä ja kuinka paljon akkua on jäljellä. 14 tunnin akunkesto on oikein hyvä, mutta on outoa, että USB-C:llä lataaminen vie 4 tuntia. Ääntä ei voi säätää, sillä sovellusta ei ole.

Sudio Femtio Black Back WEB
Takana oleva luukku kätkee liitännät. Kuva: Sudio

Äänenlaatu

Sovellus olisi tarpeen, sillä soundi on epätasapainoinen. Volyymin saa melko kovallekin ja basso soi matalalla. Ääni ottaa helposti resonanssia ja dynamiikat loppuvat kesken, jos mielisi kuunnella jotakin haastavampaa. Hyvä ominaisuus on, että kaksi kaiutinta voi liittää yhteen, jolloin pienempikin volyymi riittää.

Johtopäätökset

Sudio tähtää tähtiin ensimmäisellä langattomalla kaiuttimellaan. Muotoilussa on haettu luksusta, mutta tuntuma lässähtää halpoihin materiaaleihin. Kaiutin kestää vettä mutta tuntuu heikolta. Akunkesto on hyvä ja USB-C löytyy, silti lataaminen vie iäisyyden. Kaksi kaiutinta voi yhdistää isomman äänen saamiseksi mutta kova volyymi aiheuttaa häiriötä ääneen.

 

Karakter
Sudio Femtio
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Kestävyys ja akunkesto hyvät. Voidaan yhdistää toiseen kaiuttimeen. Kummallinen muotoilu ja halpa muovisuus laimentavat vaikutelmaa. Ääni ei vakuuta.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top