Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Razer Nommo Chroma

Värikäs ja kätevä

Valoshow’lla varustettu kaiutinmalli sopii työpöydälle pelilaitteiden kaveriksi.

Julkaistu 11.12.2018 - 15:52
Razer Nommo Chroma
Jonas Ekelund

Razer tunnetaan pelitarvikkeistaan, kuten näppäimistöistään, hiiristään ja kuulokkeistaan. Löytyypä valikoimista kuitenkin muutakin, kuten treenirannekkeita, nappikuulokkeita ja kaiuttimia – esimerkiksi erinomaiset Razer Mako -kaiuttimet, jotka testasimme 9 vuotta sitten. Mistään aloittelijasta ei siis ole kyse. Razer Nommo Chroma erottuu joukosta katu-uskottavalla ulkonäöllään. Peruslaatikoiden sijaan ne ovat jalkojen päällä seisovat tuubit – kuin äänikanuunat, suunnattuna suoraan päin pläsiä. Sopii pelaajille! Kaiuttimet ovat muovia, mutta eivät tunnu halvoilta tai heikoilta.

Kaiuttimia yhdistää 2 metriä pitkä johto, jonka ansiosta ne voi sijoitella television molemmin puolin. Televisio- tai kännykkäkäyttöön on tarjolla Aux-liitäntä, mutta tietokoneella suosimme USB:tä – näin ei ole riippuvainen koneen ulostuloista. Oikean kaiuttimen jalassa on basson- ja volyyminsäätö. Erikoisuutena kaiuttimissa on valot, jotka tanssivat jalan ympärillä. Valoshow’n voi kustomoida ja synkata toimimaan samassa tahdissa muiden Razer Chroma -tuotteiden kanssa Synapse-sovellusta käyttäen. Valot kertovat myös volyymin korkeudesta.

Nommo Chroma sijoittaa äänen hyvin, mikä on tärkeää pelatessa, jossa pitää erottaa, tuleeko vihollinen oikealta vai vasemmalta. Musiikkia kuunnellessa terävä ja kirkas diskantti erottuu kohokohtana. Keskirekisteri jää takapenkille himmailemaan, joten kappaleet eivät aivan syty eloon. Bassoportin ansiosat basso on melko vahva mutta ei matala, joten EDM:ssä bassoa jää kaipaamaan. Raskaan basson faneille on Pro-malli, jonka basso jaksaa painaa.

Mainos

Johtopäätökset

Jos omistaa jo Razerin näppäimistön ja hiiren, täydentää Nommo Chroma työpöydän täydellisesti. Yksy syy on ulkonäkö: jaloilla seisovat lieriöt osoittavat pelaajaa kuin kanuunat. Toinen syy on valot: LED-valoshow’n voi synkronoida toimimaan kaikissa sarjan laitteissa samanaikaisesti. Valot kertovat myös volyymin tai basson tasosta, kun niitä säätää. Kuulokeliitännän sijoittaminen kaiuttimen takapuolelle on hankalaa. Ääni on käytännöllinen pelaajan kannalta, sillä siitä on helppo erottaa, mistä suunnasta vihollinen tulee. Musiikin kuuntelussa keskirekisteri jää varjoon eikä syväbassoa ole.

Karakter
Razer Nommo Chroma

Ääni & Kuva kiteyttää

Hauska valoshow. USB-liitäntä. Selkeä diskantti ja helposti sijoitettava ääni. Kuulokeliitäntä piilotettu takapuolelle. Ei matalampia bassotaajuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vertailussa Dolby Atmos -soundbarit

Säveliä seinästä

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Ääni & Kuva
Scroll to Top