Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Harman Kardon Soundsticks III

Kaunis ja kirkas

Katseet keräävä tyylikäs design saa kumppanikseen vaikuttavan äänenlaadun.

Julkaistu 11.12.2018 - 15:56
Harman Kardon Soundsticks III
Jonas Ekelund

Apple suunnitteli alkuperäiset Soundsticks-kaiuttimet vuonna 2000 iMac G3 -koneensa pariksi, ja niistä tuli sittemin New Yorkin MOMAstakin löytyvät designklassikot.

Soundsticks II -mallissa USB korvattiin 3,5 mm:n liitännällä. Harman Kardon Soundsticks III:n kohdalla päivitys on hienovaraisempi. Satelliittien jalaoista on tullut mustat (sointuvat MacBookiin), johdoista ketävämpiä ja valoista sinisten sijaan valkoiset. Ulkonäkö viehättää meitä edelleen, ja harvat kaiuttimet saavat vieraat pysähtymään ja kysymyään niistä. Akvaariomainen subwoofer työpöyädn alla tuntuu kyllä vähän tarpeettomalta.

Subwoofer toimii myös johtokeskuksena. Molemmat satelliitit ja tietokoneen Aux-johto yhdistyvät subwooferissa. Koska johdot eivät ole kovin pitkiä, kannattaa laite sijoittaa melko lähekkäin. Ikävä kyllä Harman Kardon ei ole lisännyt laitteeseen digitaalisia liitäntöjä, mutta Soundsticksistä löytyy kyllä muutaman kympin kalliimpi langaton versio. Toisessa kaiuttimessa on kosketusnapit, joilla säädetään volyymiä. Jos haluaa sammuttaa tai käynnistää laitteen tai säätää bassoa, on ryömittävä pöydän alle näpyttelemään subwooferin takapuolta.

Mainos

Soundi on kuten aiemmassakin mallissa. Kaiuttimet erottelevat laulun hyvin. Akustiset konsertit soivat upeasti ja intiimeillä jazzlevytyksillä laulujan fraseeraus erottuu kauniisti. Soundi on kirkas ja stereokuva hyvä, mikä tekee Soundstickistä toimivan myös pelaamiseen. Subwoofer on testin parhaita ja soittaa sekä kovaa että matalalta ilman häiriöitä tai kohinaa. Elokuvia katsellessa siihen sopii lisätä painetta toimintaleffoista nautiskeluun eikä laite ole moksiskaan.

Johtopäätökset

Useimmat tietokonekaiuttimet eivät kieltämättä ole kovin houkuttelevan näköisiä. Harman Kardon Soundsticks tekee poikkeuksen ja on päässyt jopa museon kokoelmiin. Viimeisin malli on saanut pieniä päivityksiä, joten edellisen sukupolven omistaijen ei ole syytä vaihtaa. Muiden, jotka kaipaavat työpöydälleen näyttävää ratkaisua, kannattaa tutustua Soundsticksiin. Soundsticks III soi melkein yhtä upeasti kuin miltä se näyttää. Halusipa sitten pelata, kuunnella musiikkia tai katsoa leffoja kirkkaalla soundilla ja kunnon bassolla, on valinta tässä.

Karakter
Harman Kardon Soundsticks III

Ääni & Kuva kiteyttää

Ikoninen design, joka kestää yhä aikaa. Erinomainen äänenlaatu. Hallittu ja syvä basso. Ei kuulokeulostuloa. Huonosti sijoitettu bassonsäätö. Vain Aux-liitäntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top