Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: Creative Sound BlasterX Kratos S5

Myrsky ja mylväys

Kunnon subwooferista ja paineesta huolimatta ääni on yksinkertaisesti liian vaisu.

Julkaistu 11.12.2018 - 15:35
Creative Sound BlasterX Kratos S5
Jonas Ekelund

Creative on tietokoneäänen veteraaneja, joka on tunnettu 90-luvun parhaasta äänikortista, Sound Blasterista, ja erilaisista tietokonekaiuttimista. Sound BlasterX Kratos S5 on keskivälin malli – kalliimpi kuin Inspire-sarja ja edullisempi kuin parhaimmat mallit. Pöydän alle kätkeytyy melko huomaamaton subwoofer, kun taas pöydän päällä pidettävät kaiuttimet ovat näyttävämmin muotoillut. Kulmikkaat ja teollisen näköiset kaiuttimet sopivat erityisesti pelaajan pöydälle. Kaapit on itse asiassa tehty aidosta puusta, vaikkakin kaiuttimet tuntuvat hämmentävät kevyiltä siihen nähden. Metalliniitit taas ovat oikeasti muovia.

Jos subwooferin etupuoli onkin mitäänsanomaton, tapahtuu takana enemmän. Kaikki liitännät ovat nimittäin analogisia, mikä vaatii vähän järjestelyä, jotteivät johdot sotkeennu toisiinsa. Subbarissa on kaiutinten lisäksi USB-johto ja ohjauskiekon johto. Äänenvoimakkuutta on todella helppo säätää kiekosta, ja siinä on kätevästi myös liitännät kuulokkeille ja mikrofoniille – aivan oikea paikka niille. Razerin tapaan kaiuttimissa on valot, mutta edellä mainitusta poiketen niitä ohjataan napilla eikä ohjemistolla. Ja nappi on sijoitettu typerästi subwooferin taakse. Miksi sekin ei voi olla ohjauskiekossa?

Pelien ja elokuvien kannalta on itsestäänselvästi etu omistaa oikea subwoofer. Kaiuttimet jaksavat soittaa matalammalta, mikä tuntuu kropassa asti. Äänen saaminen kohdilleen vaatii hieman säätöä basson suhteen, mikä vaikuttaa volyymin lisäksi jakotaajuuteen. Liian matalalla kaiuttimen ottavat vallan eivätkä selviydy hommastaan. Kaiutinten heikkous on musiikki, jota kuunnellessa huomaa äänenlaadun kuopat. Tiivistän tunnot soundista lainaamalla testiämme samaisen valmistajan Sound BlasterX Katana -sounbarista: ”Ylärekisteri on melko sulkeutunut, puhe erottuu epäselvästi ja musiikki soi elottomasti.”

Mainos

Johtopäätökset

Jos etsinnässä ovat vilkkuvat ja muhkealla bassolla varustetut pelikaiuttimet, onnistuu Sound BlasterX Kratos S5 täyttämään toiveet subwooferinsa ansiosta. Jos kuitenkin haluaa monipuolisemmat kaiuttimet, jotka sopivat myös elokuvien katseluun ja etnekin musiikin kuunteluun, eivät pisteet riitäkään. Vaikka volyymiä tai basson tasoa nostaisi kuinka, ei musiikki onnistu tempaamaan mukaansa. Kaiuttimissa ei riitä ytyä eikä sielua, mikä on sääli, sillä liitäntöjä on hyvin ja kaiutinten käyttö ohjauskiekon kautta on kätevää. Creative hyvä, tiedämme, että pystytte parempaankin!

Karakter
Creative Sound BlasterX Kratos S5

Ääni & Kuva kiteyttää

Käytännöllinen volyymikiekko kuulokeulostulolla. Bassossa riittää painetta subwooferin ansiosta. Pöljästi sijoitettu valonohjausnappi. Sulkeutunut soundi, joka ei tempaa mukaansa musiikkia kuunnellessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Mikä äänikuva!

Harvinaisen kova

Kannettavat bileet

Kaksi askelta eteenpäin ja yksi taaksepäin

Parempaa ääntä olohuoneeseen

Muhevaa bassoa ilman subwooferia

Ääni & Kuva
Scroll to Top