Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Loewe klang bar3 mr

Huimaa bassontoistoa!

Testin yllättäjä on Loewen soundbar, joka tarjoaa hämmästyttävän täyteläistä sointia – Klang bar3:n kanssa pärjää jopa ilman subwooferia!

Julkaistu 19.09.2023 - 20:35
Loewe klang bar3 mr
Audun Hage

Saksalainen tv-valmistaja Loewe on pitänyt pientä hiljaisleoa, mutta tänä vuonna 100-vuotisjuhlaansa kunnioittaakseen Kronachin tehtaalta pusketaan ulos ylellisiä uusia televisiomalleja ja kaiuttimia. Yksi uutuuksista on Klang bar3, keskimmäinen kolmesta soundbarista.

Loewe Klang bar3 mr

Klang bar3 on testin pienimpiä. Laatu vaikuttaa hyvältä ja lähemmässä tarkastelussa soundbarin päältä paljastuu kaksi kaiutinelementtiä edessä olevien lisäksi. Erehtyisin luulemaan niitä Atmos-korkeuskanaviksi, ellen tietäisi niiden itse asiassa olevan bassoelementtejä.

Loewe Klang bar3 on melko perinteinen 3.1-soundbar. Se tukee sekä Dolby Atmosta että DTS:X:ää, mutta vain äänenkäsittelyn osalta, sillä kaiuttimessa ei tosiaan ole erillisiä korkeuskanavia. Loewe on niiden sijaan tehnyt tilaa bassolle. Oikeasta, vasemmasta ja keskikanavasta huolehtii seitsemän eteenpäin suunnattua elementtiä.

Mainos

Loewen mukaan lisäbassoelementtien ansiosta Klang bar3 ei tarvitse erillistä subwooferia. Päätimme luottaa valmistajan lupaukseen, joten otimme soundbarin testiin omillaan. Jos kuitenkin haluaa 5.1-ääntä, on järjestelmä laajennettavissa takakaiuttimilla, subwooferilla ja jopa ylimääräisillä etukaiuttimilla.

Loewe klang bar3 mr transp scaled
Kuva: Loewe

Käyttöönotto ja käyttö

Loewe Klang bar3 on helppo asentaa MyLoewe-sovellusta käyttäen, joka ohjaa käyttöönottoprosessin läpi. Sovellusta voi käyttää myös oppaana takakaiuttimia ja subwooferia lisätessä. Soundbarin ohjaus on vaivatonta mukana tulevaa kaukosäädintä tai television kaukosäädintä käyttäen.

Laitteessa on kolme HDMI-liitäntää, joista yksi tukee eARC-äänenpalautusta televisiosta. Kahta muuta sisääntuloa voi käyttää ulkoisten videolähteiden kytkemiseen, jolloin niiden videosignaalit lähetetään tv:n ruudulle.

Langaton käyttö onnistuu AirPlay 2:n, Bluetoothin, Chromecastin ja Spotifyn muodossa. Klang bar3 tukee myös DTS Play-fitä, jonka avulla järjestelmää voi laajentaa useamman langattoman kaiuttimen voimin.

Loewe klang bar3mr connections scaled
Klang bar3 on varustettu hyvin liitännöin. Linjaulostuloon saa vahvistimen tai aktiivikaiuttimet. Harvinaista mutta fiksua! Kuva: Loewe

Äänenlaatu

Loewe ei ole ensimmäinen valmistaja, joka lupaa soundbarinsa pärjäävän ilman apuja bassotaajuksissa, mutta tällä kertaa väitteessä on perää: Loewe Klang bar3 tarjoilee isoa ja väkevää sointia, kun Mission Impossible: Fallout alkaa pyöriä ruudulla.

Puhe toistuu vahvasti ja selkeästi ja miellyttävämmin ja luonnollisemmin Yamahan hieman terävään puheentoistoon verrattuna. Äänikuva on laaja ja suuri, ja bassossa on potkua, joka saa meidät nyökkäilemään hyväksyvästi.

– Onpa hieno ja täyteläinen bassontoisto kokoonsa nähden, Audun ihastelee.

Geir on samaa mieltä:

– Bassontoisto on oikeasti hyvää ilman subwooferiakin.

Tietenkään Loewe ei saa lattiaa tärisemään kuten subwoofer tekisi, mutta kuuluvan bassorekisterin laatu on todella hyvää. Sekä musiikki että ääniefektit toistuvat täyteläisesti. Äänenvoimakkuuden voi hyvin nostaa viihdyttävälle tasolle ilman, että soundbarin sointi kärsii.

Klang bar3:n soinnin tasapainoisuus riittää hyvin myös musiikin kuunteluun. Stereokuva on leveä ja yksityiskohtainen, vaikka joillakin kilpailijoilla – varsinkin Sonylla – on ylä-äänissä vieläkin enemmän vivahteita ja ilmavuutta.

Loewe onnistuu luomaan sivusuunnassa uskottavaa surroundia, mutta takaa ja ylhäältä tulevaan ääneen ei. Klang bar3 ei oikein yllä Sennheiser Ambeon surroundin tasolle – lisäkaiuttimilla varustetuista Sonysta ja Samsungista puhumattakaan.

Toki Loewen soundbarillekin voi hankkia kaveriksi takakaiuttimet. Klang-sarjan kaiuttimilla äänikuvasta saisi täydellisemmän, ja subwooferin lisäämällä basso olisi vieläkin vahvempi ja syvempi. Mutta lisävarusteilla nousee tietysti hintakin.

Loewe klang familiy
Klang bar3:n voi liittää osaksi isompaa 5.1-järjestelmää muiden Klang-sarjan kaiuttimien avulla. Kuva: Loewe

Kenelle?

Klang bar3 on suunniteltu Loewen televisioiden kumppaniksi, ja joidenkin tv-mallien hintaan se kuuluukin. Soundbar sopii muotoilultaan saumattomasti brändin televisioiden ja muiden kaiuttimien seuraan.

Klang bar3 sopii kyllä muidenkin valmistajien televisioille etenkin tilanteissa, joissa halutaan täyteläistä sointia ilman erillistä subwooferia.

Loewe klang bar3 system
Kuva: Loewe

Yhteenveto: Loewe Klang bar3

Loewen soundbarin kompakti koko aiheutti ensin epäilyksiä äänenlaadun suhteen, mutta onneksi saimme yllättyä iloisesti. Klang bar3 soi uskottavasti. Hinta saattaa vaikuttaa kovalta pelkälle soundbarille, mutta äänikuva ja basso ovat omillaankin vaikuttavia eikä Klang bar3:n ostajan ole siis pakko investoida lisäksi subwooferiin ja takakaiuttimiin. Loewen soundbar sopii täydellisesti merkin televisioiden omistajille, mutta muidenkin kannattaa tutustua tähän saksalaiseen laatukaiuttimeen.

Karakter
Loewe klang bar3 mr
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin iso, lavea ja täyteläinen surround jopa ilman subwooferia ja takakaiuttimia. Kompakti ja väkevä soundbar! Ei korkeuskanavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sony ULT Field 1: kannettava bassokone

Klassikkodesignia pöytäkoossa

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Ääni & Kuva
Scroll to Top