Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ 5 langatonta jalustakaiutinta

Edullista mutta hyvää ääntä

Langattomien kaiuttimien kohdalla helposti katselee vain all-in-one-vaihtoehtoja. Langaton kaiutinpari toimii kuitenkin yhtä simppelisti – ja kuulostaa paremmalta.

forfatter
Julkaistu 03.02.2020 - 15:00
Tämän testin tuotteet
 • Klipsch R-14PM
 • Ruark MR1 Mk2
 • Triangle Elara LN01A
 • System Audio Saxo 3 Active
 • Argon Alto 5 Active
 • Lompakkoystävälliset kirjahyllykaiuttimet ovat moneen paikkaan ja tarpeeseen sopiva ratkaisu. Musiikin striimaus kännykästä hyviin kaiuttimiin tekee elämästä mukavaa, ja vaihtoehtoja on pienistä Bluetooth-kaiuttimista laadukkaisiin monihuonekaiuttimiin.

  Enemmän on äänen kohdalla enemmän: kaksi kaiutinta antaa paremman soundin kuin yksi, sillä äänikuva pääsee levittäytymään laajemmalle. Aito stereo on musiikin kuuntelussa aina elämyksellisempi kokemus kuin yhdestä laitteesta tuleva ääni.

  Stereot Bluetoothilla

  Yksi ratkaisu on rakentaa järjestelmä, jossa kaksi jalustakaiutinta yhdistyvät vahvistimeen, joka vastaanottaa ääntä langattomasti kännykästä. Vielä kätevämpää on kuitenkin, jos langaton vastaanotin ja vahvistin ovat kaiuttimessa itsessään integroituna. Tällä kertaa katsomme tällaisia kaiuttimia. Kaikkien testiparien mukana tulee kaukosäädin, joten musiikin kuuntelu onnistuu mukavasti sohvalta käsin.

  Kaikissa on lisäksi sekä analoginen että optinen digitaalinen sisääntulo, ja monessa levysoitinliitäntä. Taulutelevision lattea soundi muuttuu muhkeammaksi, kun sen kytkee kaiutinpariin. Monelle ratkaisu toimii paremmin kuin soundbarin käyttäminen, sillä äänestä saa mukavan täyteläisen ilman subwooferiakin. Testin parhaat toistavat ääntä mielettömän paljon paremmin kuin useimmat soundbarit.

  500 euron molemmin puolin

  Tässä testissä kaiutinten hinta vaihtelee viidensadan molemmin puolin. Kilpailijoita on viisi. Klipsch R-14PM on todella kompakti aktiivikaiutinmalli, joka mahtuu melkein mihin vain. System Audio Saxo 3 Active on Saxo 1 Active -mallin jatkaja – vanha suosikkimme. Triangle on tunnettu ranskalaismerkki, jolta testiin on valittu Elara LN01A.

  Testin haastajat ovat erittäin edullinen Argon Alto 5 Active ja testin pienin malli Ruark MR1 MK2. Riittääkö pienessäkin paketissa ääntä isompiin verrattuna?

  Testistä

  Kaikissa testin kaiuttimissa on useita liitäntätapoja, langattomia ja langallisia. Olemme painottaneet testissä langatonta puolta ja käyttäneet Bluetoothia – oletamme useimpien käyttävän tämänkaltaisia kaiuttimia siten. Äänilähteenä toimi iPhone X CD-laatuista ääntä tarjoavalla Tidal-palvelulla.

   

  Tämän testin tuotteet

  Klipsch R-14PM

  Pikku ruutitynnyri

  Koko ei aina ratkaise – Klipschin pienet kaiuttimet hakkaavat monet isommat mennen tullen!

  Klipschin kaiuttimet maalavat todella ison, miellyttävän ja vivahteikkaan äänikuvan.
  Kaapit näyttävät halvoilta. Syväbassoa havitteleva joutuu täydentämään kaiuttimet subwooferilla.

  Ruark MR1 Mk2

  Tyylikäs hurmuri

  Ruarkin kaiuttimet ovat pienet ja kätevät, mutta eivät ääneltään yllä isompien rinnalle.

  Tyylikäs design ja laadukas rakenne. Käyttäjäystävällinen. Kohtuullisen lämmin soundi kokoon nähden.
  Ei USB- tai levysoitinliitäntää. Äänessä hieman kohinaa ja vaisut dynamiikat.

  Triangle Elara LN01A

  Eläväinen ja käytännöllinen

  Trianglen langattomat kaiuttimet ovat laadukkaat ja kätevät.

  Kompakti ja hyvänkuuloinen malli, joissa liitännät ja käyttäjäystävällisyys ovat kohdillaan.
  Ei USB-porttia. Kaukosäädin on halpa mutta hinta kallis.

  System Audio Saxo 3 Active

  Kuulostaa hyvältä, mutta…

  Saxo 3 Active on Saxo-sarjan levysoitinliitännällä varustettu versio.

  Basso on yllättävän muhkea ja lämmin, eikä sointi ole koskaan terävää tai läpitunkevaa.
  Soundi on hieman varovainen ja vetäytyvä.

  Argon Alto 5 Active

  Hyvä löytö

  Edullinen Alto 5 ei ole lainkaan pöllömpi, vaan soi yllättävän hyvin!

  Argonin kaiutinten soundi on kirkas, ilmava ja täyteläinen, ja haastaa ehdottomasti äänenlaadultaan myös kalliimmat laitteet.
  Kaiutinkaapeli pitää ostaa erikseen.
  forfatter

  Lasse Svendsen

  Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.
  Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
  Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
  Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
  Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
  Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!
  Vuoden parhaat kaiuttimet 2022-2023 Listasimme parhaat kaiuttimet viimeisen vuoden ajalta, joten olipa sitten ostoslistalla kannettava, jalusta-, lattia-, aktiivi-, passiivi- tai langaton kaiutin, kannattaa lukaista ensin tämä läpi!