Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips OLED806 (48OLED806/12)

Väri-ilottelua pelaamiseen

Kovan kontrastin OLED-paneeli edessä ja värikylläinen Ambilight-valaistus takana – Philips OLED806 tekee pelaamisesta harvinaisen hauskaa!

Julkaistu 22.12.2021 - 07:00
Philips OLED806 (48OLED806/12)
Audun Hage

OLED806 on Philipsin tämän vuoden kalleimpia televisioita. Siinä on viidennen sukupolven ja entistä terävämpää kuvaa lupaava P5-videoprosessori sekä Ambilight-valaistus kaikilla neljällä sivulla. Aikamoisen ylellisesti varusteltu 48-tuumainen, siis!

Philips 48OLED806

Hillitysti muotoiltu televisio seisoo kahden pohjaan kiinnittyvän jalan varassa. Jalat ovat toiselta puolelta hopeanväriset ja toiselta puolen grafiitinharmaat, ja käännettävinä ne tarjoavat mahdollisuuden valita itse, kumpi väri näkyy.

Neljällä sivulla oleva Ambilight-valaistus on tietysti Philipsin television näkyvin piirre. Neljännen sivun eli pohjan valo pääsee parhaiten oikeuksiinsa, kun tv:n kiinnittää seinälle.

Mainos

 

Philips-OLED806-front-scaled-1 Philips-OLED806-top-view-scaled-1 Philips-OLED806-rear-scaled-1
<
>
Kuva: Audun Hage

Käyttö ja ominaisuudet

Philips OLED806 on varustettu Androidin uusimmalla käyttöliittymällä, joka on entistä nopeampi ja television katseluun sopivampi: suositut suoratoistopalvelut, kuten Netflix, Disney+ ja HBO Max ovat avattavissa heti aloitusvalikoista, ja televisio osaa suositella katsottavaa oman katseluhistorian perusteella.

OLED806 tukee eri HDR-formaatteja: Dolby Visionia ja HDR10+:aa. Molemmat videostandardit sisältävät dynaamista metadataa, jonka avulla kontrastin vaihtelu on suurempaa. Formaattien ansiosta kaikki yhteensopivat sisällöt toistuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Myös pelaaminen onnistuu Dolby Vision -formaatissa, mutta vain 60 Hz:n virkistystaajuudella – LG C1 -televisiolla sama onnistuu 120 Hz:n täydellä virkistystaajuudella.

Philips gon liitäntäpuolella samoilla linjoilla Panasonicin, Samsungin ja Sonyn kanssa eli tarjoaa neljä HDMI-sisääntuloa, joista kaksi tukee HDMI 2.1 -ominaisuuksia. Televisiossa on tuki eARC:lle (korkearesoluutioinen äänenpalautuskanava) VRR:lle, FreeSyncille ja G-Syncille. Kolme viimeistä säätelevät näytön virkistystaajuutta reaaliaikaisesti 48–120 Hz:n välillä, jotta kuva ei töki missään vaiheessa.

Philipsin tämän vuoden malleissa on erityinen gaming-asetus, jonka viiveeksi mittasimme noin 15 millisekuntia.

 

Philips-OLED806-Ambilight-scaled Philips-OLED806-inputs-scaled Philips-OLED806-remote-scaled
<
>
Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

Mitä kuvantoistoon tulee, on Philips OLED806:lla selvästi paljon yhteistä Panasonicin ja LG:n OLED-mallien kanssa. Musta ja kontrasti ovat aivan erinomaiset, kuten OLEDilta sopii odottaakin. Philipsillä liikkeet toistuvat todella tasaisesti, mistä on hyötyä etenkin seikkailupelien kohdalla.

Philips ei tunnetusti säätele ruutia kuvankäsittelyssä, ja tehokas P5-tekoälyprosessori korostaa kontrastia ja yksityiskohtia entisestäänkin sekä tekee liikkeistä vielä sulavampia ilman, että mikään kutienkaan tuntuu liioittelulta.

Ambilight on kuitenkin Philipsin varsinainen helmi, jolla valmistaja erottuu joukosta. Värikkäällä valaistuksella on oma peliasetuksensa, jonka ansiosta taustavalaistus vaihtelee väriä salamannopeasti pelin tapahtumien mukaan. Television taustaseinälle heijastuvat värivalot tekevät pelaamisesta intensiivisempää ja viihdyttävämpää – pelin maailmaan todella tempautuu mukaan!

Useimpien OLED-televisioiden tapaan Philipsin kontrasti tummissa kohtauksissa, joita auringonvalon, räjähdysten tai liekkien tapaiset kirkkaat HDR-efektit rikkovat, on erinomaista. Kun katsomme erilaisia tv-sisältöjä valaistussa huoneessa, on tunnelma kesympi etenkin, jos vertaa kuvaa MiniLED-malleihin, kuten Samsung QN90A:han. Yleensä pelaajat kuitenkin viihtyvät hämärissä huoneissa, joten kirkkauden heikkoudet tuskin muodostuvat ongelmaksi.

Philips OLED806 Forza gameplay scaled 1
Ambilight tuo pelaamiseen uuden ulottuvuuden. Kuva: Audun Hage

Äänenlaatu

Philips OLED806 ei vakuuta vain kuvanlaadullaan, vaan sen vahva ääni ilahduttaa myös! 48-tuumainen malli hyödyntää samaa äänijärjestelmää kuin valmistajan suuremmatkin televisiot, joten siinä on esimerkiksi tehokas subwoofer. Ääni on loistava: puhe on selkeää ja basso muhevan täyteläistä niin musiikissa kuin ääniefekteissäkin. Moni elää varmasti tyytyväisenä ilman soundbaria tämän tv:n kanssa.

Huom! Meillä oli vaikeuksia saada Dolby Atmos -äänisignaalia televisiosta soundbariin. Tarkempi kuvaus ongelmasta löytyy OLED856-sisarmallin testistä.

Yhteenveto: Philips OLED806

Philips OLED806 tarjoaa kaikki OLEDin hyvät puolet ja lisäksi sitä jotakin. Avainasemassa on Philipsin tunnelmallinen Ambilight-valaistus sekä keskivertoa selvästi parempi äänenlaatu. OLED806 on varustettu hyvillä ääni- ja videoformaateilla sekä HDMI 2.1 -ominaisuuksilla, tosin vain kahden sisääntulon osalta neljästä. Eri laitteilla pelaavat halunnevat tätä enemmän liitäntäpaikkoja. Muussa tapauksessa voimme lämpimästi suositella OLED806-televisiota sekä pelaamiseen että tv:n katseluun.

Karakter
Philips OLED806 (48OLED806/12)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Philips 48OLED806 tarjoaa erinomaista kuvaa, loistavaa kontrastia ja pehmeän liikkeidentoiston. Ambilight-valaistus nostaa pelikokemuksen uudelle tasolle. HDMI 2.1 -ominaisuudet vain kahdessa sisääntulossa. Philipsin kirkkaus ei ole yhtä hyvä kuin parhaissa MiniLED-malleissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top