Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Testissä: HP Pavilion Gaming Laptop 15-cx0815no

Ulkonäkö pettää

Pavilion-kannettava näyttää tavalliselta toimistoläppäriltä – mutta on pinnan alta silkkaa muskelia.

Julkaistu 28.09.2018 - 16:33
HP Pavilion Gaming Laptop 15-cx0815no
John Hvidlykke

Vaikka HP on lyönyt isoa rumpua Omen-pelimerkistään, tekee valmistaja yhä ihan tavallisiakin koneita HP-nimellä.

HP Pavilion Gaming 15-cx0815no on melko ohut 15,6-tuumainen kannettava, joka näyttää hyvin hillityltä. Vain ylimääräiset tuuletusaukot mustan anionisoidun alumiinikuoren kyljissä viestivät tehokkaasta sisuksesta. Litteä look on saatu aikaan kaventamalla reunoja.

Näppäimistö on ihan ok ja reagoi mukavasti ollakseen kumikaarimallia. Näppäinten välissä on riittävästi tilaa, jotta taistelun tiimellyksessä ei ole vaaraa iskeä vahingossa viereistä nappia. Kosketuslevy puolestaan on jähmeä ja hankala. Sitä pitää painaa kovaa, jolloin se reagoi sanomalla ”klonk”. Toisaalta pelatessa voi käyttää hiirtä.

Mainos

Äänestä on vastannut B&O – ei siis sillä, että sisältä löytyisi Beolab-kaiutin, vaan tanskalaiset ovat hienosäätäneet äänen kohdilleen.

Pavilion Gaming GhostWhite Heroic Speakers Closeup 42975
HP on huolehtinut yksityiskohdista, kuten kaiuttimista, kauniisti.

Benchmarkit

Prosessori edustaa uusinta sukupolvea ja todella nopea. GeekBench-testistä tulee ennätyspisteet ja tietojenkäsittelyä rasittavat CineBench ja PC Mark 10 todistavat, että suoritustehossa on otettu loikka eteenpäin. Nvidia GeForce GTX 1060 -näytönohjain ei ole paras mahdollinen, mutta riittää. HP ei ole tosin saanut siitä yhtä paljon irti kuin Asus, mikä varmaankin johtuu 3 GB:n grafiikkamuistista 6 GB:n sijaan.

Näyttö on ehdottomasti plussaa. 144 Hz ei todellakaan ole selviö tämän hintaluokan koneissa. Yleisesti ottaen HP on varustanut koneensa anteliaimmin.

Pavilion Gaming FF RearLeft ShadowBlack GhostWhite 42977
HP:n pelikannettava näyttää hillityltä, mutta ulkokuori hämää.

Johtopäätökset

HP Pavilion Gaming Laptop 15 on hyvin suunniteltu kannettava pelikone, joka ei mahtaile, mutta edullisella raudalla. Uuden loistavan prosessorin ja hyvän GeForce GTX 1060 näytönohjain ansiosta suorituskyky on erinomaista mutta huomattavasti edullisempaa kuin huippumallissa. Kaiken kruunaa 144 Hz:n näyttö. Laatu ei ole testin parhaasta päästä eikä Mini DisplayPortia löydy. Mutta mitään sellaista miinusta ei ole, jonka pitäisi karkottaa ostajat tässä hintaluokassa.

Karakter
HP Pavilion Gaming Laptop 15-cx0815no

Ääni & Kuva kiteyttää

Tehokas prosessori. Jos kaipaa kannettavaa, joka ei näytä pelikoneelta, tässä se on. Ei Mini DisplayPortia. Jähmeä ja epätarkka kosketuslevy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Elämyksellisin pelinäyttö?

Ääni & Kuva
Scroll to Top