Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: TCL QLED770 (55QLED770)

Halpa ja hyvä

TCL tarjoaa mainiota hinta-laatusuhdetta.

Julkaistu 21.12.2023 - 07:15
TCL QLED770 (55QLED770)
Audun Hage

Kiinalainen TCL on viime aikoina niittänyt mainetta hyvillä televisioillaan. TCL onkin kiinnostava haastaja Samsungille ja muille Pohjoismaissa suosituille valmistajille. QLED770-sarja (joka on joillakin jälleenmyyjillä myynnissä nimellä C645) on edullinen, 43–85-tuumaisena saatava mallisto. Malli on pykälää edullisempi kuin aiemmin hyvin tuloksin testaamamme QLED870 (C745).

Muotoilultaan TCL on hieman kömpelömpi esitys kuin Samsungin. Runko on paksumpi ja yleisilme halvempi. Mutta ei sitä välttämättä sohvalta huomaa.

TCL 55 65 C64 CENTRAL KEYVI FRONT
QLED770 seisoo kahden V-muotoisen jalan varassa. Kuva: TCL

Käyttö ja ominaisuudet

TCL on varustettu uusimmalla Google TV -käyttöjärjestelmällä eli Android 11:llä. Televisio on helppokäyttöinen, ja valikot toimivat nopeasti. Selkeistä valikoista on helppo etsiä haluamansa laajasta sovellustarjonnasta. Puheohjauskin onnistuu (Google Assistant) kaukosäätimen mikrofonin ansiosta.

Mainos

QLED770 erottautuu laajalla formaattituellaan, sillä siitä löytyvät muiden muassa HLG, Dolby Vision ja HDR10+, joka toistaa ihanteellisesti uusimmat HDR-formaatissa olevat elokuvat ja sarjat.

TCL tyytyy vain kolmeen HDMI-sisääntuloon. Virkistystaajuus on 60 Hz, ja pelaajia ajatellen tv on varustettu peliasetuksella, jonka viiveeksi mittasimme 14 ms.

Tosin kannattaa ottaa huomioon, että vain hiukan kalliimmassa QLED870-mallissa on neljä HDMI-sisääntuloa (joista kaksi 2.1-tyyppiä) sekä 120 Hz:n LCD-paneeli. Jos siis pelaa paljon, voi panostus siihen olla järkevää.

TCL remote scaled 2
Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

Samsung Q60C:n tapaan TCL QLED770:n paneeli hyödyntää QLED-tekniikkaa, jossa erityinen värisuodin vahvistaa ja kirkastaa värejä. TCL:n kuva on terävä ja luonnollinen, ja värit elokuva-asetuksella melko neutraalit. Kirkkaus on hyvä (noin 500 nitiä), joten televisio toimii vaihtelevissa katseluympäristöissä.

QLED770 on varustettu suoralla ledtaustavalaistuksella, joka yleensä tarkoittaa parempaa kontrastia reunavalaistuihin malleihin verrattuna. Kontrasti on pykälää parempi kuin Samsungilla, 5 000:1. Myös valonjakautuminen ja katselukulma ovat parempia kuin korealaisella kilpakumppanilla. Jos televisiota ei siis katso vain suoraan keskeltä, nousevat nämä piirteet arvoonsa.

TCL C64 lifestyle image2 scaled 1
Kuva: TCL

Yhteenveto: TCL QLED770

TCL on jälleen onnistunut tekemään television, jonka suorituskyky on hintaansa nähden erinomaista. Muotoilultaan malli ei ehkä voita palkintoja, mutta se tarjoaa kätevän Google TV -käyttöliittymän ja hyvää kuvanlaatua, jossa etenkin kontrasti tekee vaikutuksen.

Karakter
TCL QLED770 (55QLED770)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

TCL QLED770:n kuva on kirkas, kontrasti hyvä ja värintoisto vahvaa. HDMI-sisääntuloja on vain kolme. Virkistystaajuus on vain 60 Hz.

1 ajatus aiheesta “TCL QLED770 (55QLED770)”

  1. Tuula kovanen

    Merkki oli minulle tuntematon mutta oli hyvä ostos tosi hyvä äänen toisto ja kuvan laatu todella hyvä ja käyttö helppoa suosittelen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top