Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Q60C (TQ55Q60C)

Litteä ja älykäs

Samsungin näyttö on todella litteä ja tarjoaa runsaasti fiksuja ominaisuuksia, mutta kontrasti voisi olla parempikin.

Julkaistu 21.12.2023 - 07:15
Samsung Q60C (TQ55Q60C)
Audun Hage

Samsung on maailman suurimpia tv-valmistajia, joten valikoima on syystäkin iso. Q60C-sarja on QLED-malliston edullisin. Design on tyylikästä ja älyominaisuuksien kirjo kattava. Kokovalikoimaa piisaa aina 43-tuumaisesta 85-tuumaiseen.

Q60C seisoo kahden L-muotoisen, helposti kiinnitettävän jalan varassa. Tv on testin litteimpiä ja erikseen ostettavan Slim Fit -seinäkiinnikkeen avulla sen saa ripustettua aivan seinään kiinni. Vähän kuin The Frame, mutta halvempi!

Q60C 002 R Perspective1 Black scaled 1
Samsungin tv on erittäin litteä ja lepää kahden paikoilleen napsautettavan jalan varassa. Kuva: Samsung

Käyttö ja ominaisuudet

Speksejä selatessamme huomaamme, että Q60C on hiukan niukemmin varusteltu kuin yleensä. HDMI 2.0 -sisääntuloja on vain kolme ja virkistystaajuus 60 Hz (hiukan kalliimmassa Q77C-sarjassa 120 Hz). Peliasetuksella viive on 15 millisekuntia.

Mainos

Kaukosäädin on Samsungin kätevää SolarCell Remote -tyyppiä, joka latautuu aurinkokennojen ja tarvittaessa USB-C:n avulla. Tizen 7.0 -käyttöliittymä tarjoaa hyvät sovellusvalikoimat, kuten Samsungin oma ilmainen TV+. Q60C voi myös toimia Smart Hubina eli kodin älylaitteiden keskusyksikkönä.

Samsung SolarCell Remote scaled 1
Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

Samsungin QLED LCD-näytöissä on niin sanotuilla kvanttipisteillä (Quantum Dots) varustettu värisuodin, joka vahvistaa ja parantaa värintoistoa. Tekniikka on yleistynyt nykytelevisioissa, joissa se auttaa halpojakin LCD-malleja saamaan laajemman värikirjon.

Q60C toistaakin värejä vivahteikkaasti, vaikkakaan ei ole kaikkein neutraaleimmasta päästä. Katselukulma on melko kapea, joten värit haalistuvat selvästi, kun kuvaa katsoo sivulta.

Samsungin terävyys on erinomaista, ja videoiden skaalaus toimii hyvin – kaikentyyppinen sisältö näyttää hyvältä ja melko kohinattomalta. Q60C:n kirkkaus on kohtuullisen hyvä (500 nitiä) SDR- ja HDR-asetuksella, ja kontrastisuhde asiallinen 4000:1.

Kuvan kontrasti ja dynamiikat eivät kuitenkaan ole parhaiden tasolla. Q60C-mallissa ei ole minkäänlaista paikallista himmennystä, joten kuvan tummimmat kohdat toistuvat mustavalkoakselilla melko hyvin, muta kirkkaimmat HDR-efektit eivät loista yhtä kirkkaina kuin parhailla.

Yhteenveto: Samsung Q60C

Q60C on hyvä yleis-tv, joka suoriutuu asiallisesti suurimmasta osasta tv-sisältöjä. Tämä on Samsungin halvin QLED-malli, joka näyttää hyvältä niin päällä ollessaan kuin sammutettunakin tyylikkään muotoilunsa ansiosta.

Karakter
Samsung Q60C (TQ55Q60C)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Samsung Q60C tarjoaa terävää kuvaa, jossa kohina on vähäistä ja värintoisto mainiota. Kontrasti ei ole parhaasta päästä. Kapea katselukulma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin kaikkien aikojen paras tv?

Kumpi on vuoden 2024 paras OLED-tv?

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Ääni & Kuva
Scroll to Top