Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony Bravia X85L (KD-55X85L)

Terävää ja sulavaa kuvaa

Sony X85L:n vahvuudet ovat terävä ja kirkas kuva sekä hyvä kontrasti.

Julkaistu 21.12.2023 - 07:15
Sony Bravia X85L (KD-55X85L)
Audun Hage

Sony X85L on japanilaisvalmistajan laajan valikoiman edullisimpia televisiomalleja. Se on saatavissa 55–85-tuumaisena, ja sen on varustettu 120 Hz:n LCD-paneelilla ja tehokkaalla X1-videoprosessorilla.

Sonyn televisiolla on kapeat kehykset ja merkin tuttu ruutukuviointi takapuolella. Jalat voi asentaa kapeammalle tai leveämmälle, jolloin niiden väliin mahtuu soundbar.

65_X85L_hairline_blk_dark_sil_outsideh_ccw 65_X85L_hairline_blk_dark_sil_outsideh_back 65_X85L_hairline_blk_dark_sil_outsideh_st
<
>
Bravia X85L Kuva: Sony

Käyttö ja ominaisuus

Sonyn tv:n Google-pohjainen käyttöjärjestelmä on varustettu nopealla ja selkeällä valikkosysteemillä ja räätälöidyillä katselusuosituksilla. Sovellusvalikoima on laaja, ja Dolby Vision HDR:n tapaiset formaatit löytyvät.

Mainos

Sony X85L:ssä on neljä HDMI-sisääntuloa, joista kahdessa on 2.1-ominaisuudet, kuten eARC-äänenpalautuskanava. Sonyn tv on toki varustettu myös PS5-konsolia tukevilla ominaisuuksilla, kuten Auto HDR Tone Mappingilla ja Auto Genre Picture Modella, sekä peliasetuksella, jonka viiveeksi mittasimme 20 millisekuntia.

P1030225 scaled 1
Sonyn kaukosäädin on pieni ja näppärä, ja napit on sijoiteltu loogisesti. Kaukosäätimen käyttöön tottuu nopeasti, ja kätevät pikanapit esimerkiksi Google Assistantin mikrofonille helpottavat elämää. Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

Sony 55X85L on varustettu 120 Hz:n VA-LCD-paneelilla (Vertically Aligned), jossa on suora ledtaustavalaistus ja paikallinen himmennys. Varsin lupaavan kuuloinen yhdistelmä kontrastin kannalta!

Sony toistaa värejä vivahteikkaasti, ja Film-asetuksella värit ovat neutraaleja ja tasapainossa. Terävyys on loistavaa ja sekä musta että kontrasti erinomaiset. Musta on oikeasti mustaa harmahtavan tai sinertävän sijaan, mistä kiitos kuuluu paikallisella himmennyksellä varustetulle paneelille.

X85L:n himmennys ei ole yhtä tarkkaa ja hienojakoista kuin kalliimman X90L:n, mutta ero ei ole järisyttävä. X85L luo pienet mutta näkyvät rajat kirkkaiden kohteiden ja tekstitysten ympärille.

Kirkkaus on loistava (mittauksissamme hieman yli 600 nitiä). Näytön pinta on matta, joten heijastukset eivät häiritse kuvanlaatua. Niinpä Sony sopii myös päivänvalossa katseluun.

Liikkeidentoistossa X85L on yleisesti ottaen oikein tasainen. Se on 120 Hz:n virkistystaajuuden ja tehokkaan interpoloinnin ansiota, ja terävyys säilyy hyvin nopeissakin panoroinneissa. X85L on erinomainen televisio urheilun ja muun tv-viihteen katseluun.

Yhteenveto: Sony X85L

Sonyn X85L-sarja tarjoaa kirkasta kuvaa ja hyvää kontrastia. Terävyys on erinomaista ja värintoisto tasaista. Google TV ja hyvä kaukosäädin tekevät tv:n käytöstä helppoa. Tätä televisiota voimme hyvillä mielin suositella!

Karakter
Sony Bravia X85L (KD-55X85L)
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Terävä ja kirkas kuva, sulava liikkeidentoisto. Googlen nopea ja mukava käyttöliittymä. Vain kaksi neljästä HDMI-sisääntulosta tukee 2.1-standardia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top