Følg oss på

TESTISSÄ Epson EH-TW7000

Loistavan hinta-laatusuhteen kuvaa

EH-TW7000 on markkinoiden edullisimpia 4K-projektoreita, ja laadultaan oikea löytö.
epson eh-tw7000
Karakter
Epson EH-TW7000
Erittäin hyvä kuvanlaatu, joka täyttää helposti ison kankaan. Vahva kirkkaus saa HDR-efektit loistamaan.
Tehdasasetuksilla värintoisto vetää vihreään, ja projektori kannattaakin kalibroida ennen käyttöä.
  • Tekniikka: LCD
  • Resoluutio: PRO-UHD (2716 x 1528
  • Paneelin kontrasti: Ei ilmoitettu
  • Dynaaminen kontrasti: 40 000:1
  • Valovirta: 3 000 luumenia
  • Kaiutin/ääniulostulo: Ei ole/on
  • Lampun paloaika: 3 500 h (eco), 5 000 h (tavallinen)
  • HDR: HDR10
  • Heittoetäisyys 100-tuumaiselle 16:9-kuvalle: 2,95–4,77 m (1,32–2,15:1)
  • Verkkosivusto: epson.com

EH-TW7000 on Epsonin halvin 4K-projektori. Kyseessä ei kuitenkaan ole aito 4K, vaan 1080p-resoluution paneelilla varustettu tykki, jonka optiikat taikovat kuvaan tuplasti enemmän pikseleitä kuin mikä fyysisesti olisi mahdollista. Tekniikka perustuu kuvan liikuttamiseen aina puolen pikselin verran sivusuunnassa, ja sitten näiden kahden välillä nopeasti edestakaisin vaihtamalla. Huomaa, että projektori ei heijasta 4K-kuvaa, jossa on neljä kertaa korkeampi resoluutio kuin Full HD:n 1080 pikselissä, vaan luo kuvan noin 2716 x 1528 pikselin koossa, mikä on noin puolet 4K:n pikseleistä.

Etuna on 1080-kuvaa huomattavasti yksityiskohtaisempi kuva sekä tietysti se, että natiivi-4K:hon verrattuna tekniikka on paljon halvempi toteuttaa.

Miinuksena on usein nähty valon sirottuminen laitteen sisäpuolen mekaniikasta johtuen, mikä tekee mustasta valjumpaa ja kirkkaudestakin joskus himmeämpää.

Toinen haittapuoli on pikselien limittyminen, mikä heikentää kuvan terävyyttä aitoon 4K-paneeliin verrattuna.

epson eh-tw7000 angle

Kuva: Epson

Kuvan säätö

EH-TW7000:ssa optiikkaa voi säätää sekä pysty- että vaakasuunnassa, mikä yhdessä laajan zoom-alueen kanssa tuo joustavuutta laitteen käyttöön. 100-tuumaisen kuvan heittäminen onnistuu 2,95–4,77 metrin päästä, joten valinnanvaraa sijoitteluun on.

Cinema-asetus kuulostaisi ehkä kaikkein uskollisimmalta kuvalähteen säädöille, mutta tässä projektorissa kannattaa mieluummin käyttää Natural-asetusta. Siinäkin on vivahde vihreää, joten suosittelemme kalibroimaan kuvan, mikäli haluaa katsoa elokuvia oikeasti siten kuin ohjaaja on sen tarkoittanut.

Tehdasasetuksilla kirkkaus ja kontrasti on asetettu tasolle 50, mutta kannattaa vähentää kirkkaus 40:een ja nostaa kontrasti 90:een. Asetimme dynaamisen iiriksen High Speed -asetukselle.

Epson eh-tw7000 lens

Epson EH-TW7000 tykittää kunnon kirkkautta! Kuva: Epson

Kuvanlaatu

Projektorin kirkkaus melkein häikäisee. Etenkin HDR-laatuinen 4K-sisältö näyttää mahtavalta! Kuva on terävä ja vain ihan kankaan vieressä seisoessa voi erottaa, ettei kuva ole yhtä tarkka kuin aidossa 4K-projektorissa.

Kirkkaissa kohtauksissa tuplasti kalliimpi BenQ TH850 kalpenee Epsonin rinnalla, ja jopa kallis Sony VPL-VW590ES joutuu nöyrtymään Epsonin kirkkauden edessä.  Kun Ready Player One -elokuvan King Kong -hahmo vaanii sillan alla yläpuolellaan ajavia autoja ja moottoripyöriä, kuva valaistuu lähes kolmiulotteiseksi.

Elokuvat ja sarjat eivät kuitenkaan koostu vain päivänvalokohtauksista, ja rehellisyyden nimissä on todettava, etteivät tummat kohtaukset kuulu Epsonin vahvuuksiin. Hyvin pimeissä kohtauksissa DreamScreen V6-näytöllemme heijastettu kuva jää melko latteaksi, vaikka tilassa ei ole ikkunoita. Hirveä ongelma ei toki ole kyseessä ja hintaansa nähden Epsonin kuvanlaadussa ei juuri ole moitittavaa.

epson eh-tw7000 front

Kuva: Epson

Yhteenveto: Epson EH-TW7000

Epson EH-TW7000 on lähes-4K-kuvaa halajavalle erinomainen vaihtoehto, joka toimii itse asiassa erittäin hyvin HDR-sisältöjen kanssa loistavan kirkkautensa ansiosta.

Kirkkaat kohtaukset loistavat auringon lailla ja HDR saa kuvat näyttämään lähes kolmiulotteisilta, mikä tekee elokuvista ja sarjoista erityisen viihdyttäviä. Musta sen sijaan ei yllä parhaimpien tasolle, joten jos kotona on täysin pimennetty elokuvahuone, sinne kannattaa katsoa jotakin toista projektoria.

Jos taas käytössä on tavallinen olohuone, jonka saa verhoilla melko hämäräksi, on Epsonin tarjoama kuva aivan mainiota. Mahtavaa kuvaa tarjoava projektori on todellinen löytö!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin: 4 viikkoa vain 4.50 €!

Saat täyden käyttöoikeuden kaikkiin plus-artikkeleihin sekä testiarkistoomme

Voit irtisanoa tilauksen milloin haluat Katso muut tilausvaihtoehtomme tästä. Oletko jo tilaaja?

Myös tässä testissä

BenQ TK850i

Kirkas Android-projektori

BenQ:n uudessa älyprojektorissa on upean värikäs ja kirkas 4K-kuva, mutta kuvan säätömahdollisuudet saisivat olla paremmat.

BenQ-projektori tarjoilee terävää ja kirkasta kuvaa, jossa on hyvä kontrasti. Sisäänrakennettu wi-fi ja Android-käyttöliittymä tekevät käytöstä näppärää.
TK850i:ssa on vain vähän optisia säätömahdollisuuksia, joten täysin optimaalista asennusta on vaikea saada aikaiseksi.

Sony VPL-VW590ES

Ylivertainen kotikino

Tämän parempaa projektoria ei ole. Ei kun elokuva pyörimään!

Kuvanlaatu on omaa luokkaansa: musta on mustempaa ja valkoinen valkoisempaa kuin muilla. Täyttä highend-laatua, jonka elokuvaelämykset ovat ihan eri tasolla kuin muilla. Myös HDR-efektit ovat paremmat kuin millään näkemällämme projektorilla.
Vaatii kunnolla pimennetyn huoneen.

Sony VPL-VW290ES

Aitoa 4K-kuvaa

Sonyn 4K-projektorilla voittaa helposti lähimmän elokuvateatterin houkutukset kuvanlaadullaan, jonka terävyys, kontrasti ja syvyys ihastuttavat.

Sonyn projektori tarjoaa terävää kuvaa, jollaiseen harva yltää. Erinomaiset optiikat vetoavat kotiteatteriharrastajiin.
Sonyn edullisen pään natiivi-4K-projektori joutuu tinkimään joistakin ominaisuuksista, eikä siinä ole esimerkiksi linssimuistia tai dynaamista iiristä.
Vis kommentarer

Lisää

Keskustelu

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

EH-TW7000 on markkinoiden edullisimpia 4K-projektoreita, ja laadultaan oikea löytö.

EH-TW7000 on markkinoiden edullisimpia 4K-projektoreita, ja laadultaan oikea löytö.

EH-TW7000 on markkinoiden edullisimpia 4K-projektoreita, ja laadultaan oikea löytö.

EH-TW7000 on markkinoiden edullisimpia 4K-projektoreita, ja laadultaan oikea löytö.

EH-TW7000 on markkinoiden edullisimpia 4K-projektoreita, ja laadultaan oikea löytö.

EH-TW7000 on markkinoiden edullisimpia 4K-projektoreita, ja laadultaan oikea löytö.

EH-TW7000 on markkinoiden edullisimpia 4K-projektoreita, ja laadultaan oikea löytö.

EH-TW7000 on markkinoiden edullisimpia 4K-projektoreita, ja laadultaan oikea löytö.

Asiakaspalvelu

Yhteystiedot

Ääni & Kuva / Publish AS mail@lbaanijakuva.fi

© 2021 Publish AS – LB Ääni ja Kuva noudattaa journalistien eettisiä ohjeita. Lukijana olet oikeutettu käyttämään lbaanijakuva.fi-sivuston sisältöjä henkilökohtaisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Voit ladata, linkata ja tulostaa sisältöä lbaanijakuva.fi-sivustolta henkilökohtaisiin ja ei-kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan mainitset lähteen ja kunnioitat mahdollisia tekijänoikeuksia. Sisältöjä, mukaan lukien (mutta ei näihin rajoittuen) ikonit ja palkinnot, ei saa käyttää muussa tarkoituksessa kuin mihin on erikseen annettu oikeus. Huom! Maksumuurin ulkopuoliset sisällöt ovat kyseessä olevan valmistajan/maahantuojan tarjoamia.