Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Samsungin jätti-tv nyt kaupoissa

Samsung 98-tuumainen QLED Q80C tarjoaa jättimäistä kuvaa - ja on nyt saatavilla Suomessa.

/ 31.07.2023 - 11:50
Samsungin jätti-tv nyt kaupoissa

Televisiot vain jatkavat kasvuaan. Vuonna 2019 85-tuumaisia televisioita myytiin maailmanlaajuissesti 180 000 kappaletta, kun 2022 määrä oli jo 1,87 miljoonaa! Trendi näkyy etenkin Pohjoismaissa, ja ruutujen koko kasvaisi varmastikin loputtomasti, ellei olohuoneiden koko tulisi jossain vaiheessa vastaan. Mutta siihen asti voimme nauttia Samsungin 98-tuumaisesta QLED Q80C:sta!

Lue myös: Miten valita oikean kokoinen televisio?

Rohkeasti lähemmäs istumaan

98-tuumaisen television kohdalla helposti ajattelisi, että näin ison ruudun ja sohvan välille on jätettävä metreittäin etäisyyttä. Jos kuitenkin laskemme ihanteellisen etäisyyden elokuvateatterin perusohjeen mukaan eli kertomalla ruudun koon 1,2:lla (ja sitten vielä 2,54:llä, jotta tuumat saadaan senttimetreiksi), on paras katseluetäisyys 98-tuumaiselle vaivaiset kolme metriä! Elokuvateatterimitoitus ei toki ota huomioon tavallisen olohuoneen sisustusta, ja heikomman resoluution tv-lähetyksiä voi olla hankala katsoa näin läheltä. Joka tapauksessa tarinan opetus on se, että television voi sijoittaa lähemmäs istuinpaikkaa kuin luulisi.

Lue myös: TCL 98C735 – Jumbo-tv poiskantohintaan

Samsung 98” QLED Q80C

Samsungin uusi 98-tuumainen QLED-malli on siis LCD-televisio Full Array -ledtaustavalaistuksella ja paikalllisella himmenyksellä. 4K Neural Quantum -prosessori hyödyntää AI-skaalausta jättiruudun kuvanlaadun parantamiseen ja mukauttamiseen. HDR-yhteensopiva näyttö tarjoaa Samsungin mukaan eläväisen ja luonnolisen värintoiston, joka on Pantonen hyväksymä. EyeComfort Mode säätää automaattisesti kuvan kirkkautta ja värilämpötilaa hämärässä tehden kuvasta lämpimämmän sävyisen ja silmille miellyttävämmän.

Hinta ja saatavuus

Samsung TQ98Q80C on nyt kaupoissa 7 990 euron suositushintaan. Hinta on kovempi kuin aiemmin testaamallamme TCL:n 98-tuumaisella C735-mallilla, joten on kiintoisaa nähdä, miten Samsungin uutuus pärjää sitä vastaan – puhumattakaan Sonyn tänä vuonna julkaistusta 98-tuumaisesta X90L-sarjan mallista.

Lue koko tiedote täältä.

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TCL haastaa Samsung The Framen

LG:n OLED-televisioiden oma faniklubi

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Kaareva 8K-tv 65-tuumaisena - onko näitä pian joka kodissa?

Lisää Hue-valaistuja Samsungin televisioita?

Ääni & Kuva
Scroll to Top