Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Samsungilta EU:n tiukat määräykset täyttäviä 8K-televisioita

Energiasyöpön 8K-television pelastukseksi on kehitetty uusi kuva-asetus.

forfatter
Julkaistu 28.02.2023 - 12:46

EU:n uudet, televisioiden energiatehokkuutta koskevat säädökset astuvat voimaan 1.3.2023. On epäilty, tarkoittaako säädös loppua 8K-malleille, mutta Samsung ilmoitti Frankfurtissa järjestämässään Samsung Summit 2023 -tapahtumassa tuovansa kauppoihin 8K-televisioita myös tänä vuonna. Valmistaja esitteli tilaisuudessa kaksi 8K-resoluutiolla varustettua mallia: QN800C:n ja lippulaiva QN900C:n.

Samsung uskoo 8K:n olevan edelleen television tulevaisuutta. Korealaisvalmistaja kertoo tehneensä kovasti töitä saadakseen näiden mallien virrankulutusta pienemmäksi.

Lue myös: Uudet EU-säädökset saattavat panna pisteen 8K-televisioille

Energiaa säästävä eko-asetus pelastaa

Virrankulutusongelmaan Samsung on kehittänyt ratkaisuksi energiaa säästävän Eco Mode -kuva-asetuksen. 8K-mallit tulevat tehtaalta tälle asetukselle säädettynä. Eco Modella kuvan kirkkautta on madallettu niin, että virrankulutus täyttää EU:n vaatimukset. Asiakas voi sitten itse päättää, pitäytyykö säästöasetuksella vai valitseeko kirkkaamman asetuksen.

Televisioissa on muitakin energiaa säästäviä ominaisuuksia, joten voi huoletta käyttää muitakin kuva-asetuksia, kuten dynaamista tai elokuva-asetusta, ja silti nauttia hyvästä kuvasta. Tai kaikki ekotoiminnot voi laittaa pois päältä ja pyörittää kuvaa enimmäiskirkkaudella – mikä sopii hyvin HDR-elokuvien tai -sarjojen katsomiseen tai päivänvalossa näytettävien urheilulähetysten jännäämiseen.

Samsungin uudet 8K-mallit tulevat kauppoihin kevään ja kesän 2023 aikana. Kunhan saamme mallit testihuoneeseemme, tutustumme tarkemmin niiden virrankulutukseen – ja tietysti kuvanlaatuun!

Lue myös: CES 2023: Samsungin tämän vuoden televisiouutuudet

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

forfatter

Audun Hage

(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.
LG:n haastaja Samsung The Framelle ja The Serifille Vihdoinkin designtelevisio, jonka kanssa ei tarvitse tinkiä kuvanlaadusta!
Sonylta ensimmäinen 98-tuumainen tv! Sony lanseeraa ensimmäisen 98-tuumaisen 4K-televisionsa näyttävästi – mutta uusia 8K-malleja ei tänä vuonna valmistajalta nähdä.
Samsungin lippulaiva-tv QN900C 8K-resoluutiolla Energiasyöpön 8K-television pelastukseksi on kehitetty uusi kuva-asetus.
Jättikuvaa hyvään hintaan Jos etsit isoa televisiota ja hyvää kontrastia kohtuuhinnalla, on TCL 75C935 varsin hyvän hinta-laatusuhteen vaihtoehto.
Tv-luksusta kaikilla herkuilla Philipsin viimeisin huippumalli OLED+937 tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua Ambilight-valaistuksella ja Bowers & Wilkinsin äänellä maustettuna.
Philips esitteli uudet OLED-televisionsa Amsterdamissa Philipsiltä on tulossa useita kiinnostavia televisiomalleja tänä vuonna, kuten huikean kirkas MLA-tekniikalla varustettu OLED-malli.