Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

CES 2023: Samsungin tämän vuoden televisiouutuudet

Samsung esittelee Las Vegasissa Neo QLED-, Micro LED- ja OLED-televisioita - vihdoin myös 77-tuumaisen!

/ 05.01.2023 - 14:15
CES 2023: Samsungin tämän vuoden televisiouutuudet

Tänään aukeavien CES-messujen tiistai-iltaisessa ”First Look”-ennakkotapahtumassa Samsung esitteli uusia televisioitaan, joihin kuuluu Neo QLED-, Micro LED- ja OLED-malleja. LB Ääni & Kuva oli paikalla Las Vegasissa seuraamassa tapahtumaa.

”Vuonna 2023 tarjoamme kuluttajille paitsi premium-luokan kuvanlaatua, myös käyttäjäkokemuksen, jonka voi räätälöidä eri tarpeisiin ja koteihin sopivaksi. Edistyksellisen teknologian ja uusien intuitiivisten toimintojen ansiosta arjen viihteestä tulee entistäkin saavutettavampaa ja hauskempaa”, lupaa Samsungin Norjan-konttorin tv- ja äänituotteista vastaava Knut-Eirik Rørnes.

Lisää Neo QLED -malleja

Samsungin uuden sukupolven Neo QLED 8K- ja 4K-mallit (eli LCD-televisiot MiniLED-taustavalaistuksella) tuovat kuluttajille lisää televisiovaihtoehtoja. Neo QLED -mallien kuvanlaadusta huolehtivat Samsungin edistyksellinen Neural Quantum -prosessori, MiniLED-taustavalaistus, 14-bittinen prosessointi ja AI-skaalaus.

Tämän vuoden mallit rakentuvat viime vuodelta tuttujen mallien päälle, mutta mukaan on tuotu merkittäviä uutuuksiakin. Samsung korostaa uuden Auto HDR Remastering -algoritminsä tärkeyttä. Se hyödyntää tekoälyä analysoidakseen ja skaalatakseen tavallista SDR-sisältöä (Standard Dynamic Range) HDR-laadulle.

2023-malleissa on panostettu myös eri älystandardeihin: televisiot tukevat Samsungin oman   Smartthingin lisäksi Zigbeetä, Threadia ja Matteria. Tämä mahdollistaa älykodin monien IoT-laitteiden helpomman hallinnan.

 

Samsung New Screens dl2 1024x683 1 989x660 1

Micro LED useammassa koossa – myös pienempänä

Samsungin eksoottiset Micro LED -luksustelevisiot ovat aiemmin olleet saatavilla vain suurissa kokovaihtoehdoissa, mutta tänä vuonna kokovalikoima laajenee. Micro LED -malleja on vuonna 2023 saatavana 50-, 63-, 76-, 89-, 101-, 114- ja 140-tuumaisina. Hinta per tuuma kivunnee korkeaksi, mutta ainakin pääsemme näkemään, kuinka skaalautuva tämä edistyksellinen näyttötekniikka oikein on.

Modulaarisen rakenteensa ansiosta Micro LED ei ole sidoksissa tiettyihin tuumakokoihin tai formaatteihin, joten sitä voi muokata käyttäjän toivomaksi konfiguraatioksi. Näytöissä on mattapinnat eikä lainkaan kehyksiä. Kovin halpaa tämä lysti ei tule olemaan!

Samsung Microled 2023 scaled

Laajempi OLED-valikoima

QD-OLED teki läpimurtonsa viime vuonna, joten Samsungin OLED-valikoima kasvaa odotetusti tänä vuonna. Nyt valikoimaan saadaan monen kaipaama 77-tuumainen versio. Molemmat uudet mallisarjat (jotka ovat todennäköisesti nimeltään S90C ja S95C) tulevat saataville 77-tuumaisina 65- ja 55-tuumaisten lisäksi. Uudet mallit perustuvat samaan QD-OLED-tekniikkaan, jota näimme jo viime vuoden S95B-mallissa.

Suurin ero S90C:n ja S95C:n välillä on, että S95-mallissa on nyt One Connect-liitäntälaatikko. Näin itse ruutua on saatu ohennettua, kun suurin osa elektroniikasta on siirretty erilliseen laatikkoon. S95C on upean litteä!

OLED-televisiot tukevat jopa 144 Hz:n virkistystaajuutta ja tarjoavat kaikki Samsungin fiksut ominaisuudet, kuten Samsung Gaming Hubin. Mallit ovat myös saaneet AMD:n FreeSync Premium Pro -sertifioinnin takaamaan sulavampaa pelaamista.

Samsung Gaming Hub yhdistää eri pelipalvelut

Samsungin uudet televisiot tarjoavat pääsyn eri pelipalveluihin. Gaming Hub kokoaa eri suoratoistopalvelut yhteen ja tarjoaa sisällöt niin Xboxilta, NVIDIA GeForce Now’lta, Amazon Lunalta ja Utomikilta. Näin voi pelata suoraan televisioruudulta ilman välissä olevaa konsolia tai PC:tä, ja suorituskyky paranee jatkuvasti.

Samsung Gaming Hub on saatavilla myös Samsungin äly- ja pelinäytöille – mukaan lukien Odyssey-malliston näytöillä.

The Framen hienosäätöä

Suosittu Frame-taulutelevisio saa tällekin vuodelle pientä hienosäätöä niin ulkonäön kuin toimintojenkin osalta. Kehysvalikoima kasvaa ja saatavilla on nyt myös metalliset kehykset Frame-malliin. Samsung Art Storea on paranneltu, minkä ansiosta taiteen ja lisävarusteiden ostamisen pitäisi olla entistä helpompaa.

Samsung-First-Look-2023-2-1 Samsung-First-Look-2023-3-1
<
>
Vuoden 2023 The Frame -malleissa ruudun pinta on matta, kuten viime vuonnakin, ja kehykseksi voi valita uutena myös metallisen vaihtoehdon. Kuva: Audun Hage

Hinnat ja saatavuus

Samsungin uudet televisiomallit tulevat kauppoihin kevään ja kesän aikana 2023. Täällä Yhdysvalloissa näytetyt mallit voivat poiketa hiukan Euroopassa ja Pohjoismaissa myytävistä malleista. Hintoja ei vielä ole julkaistu.

 

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Kaareva 8K-tv 65-tuumaisena - onko näitä pian joka kodissa?

Lisää Hue-valaistuja Samsungin televisioita?

LG kahmii tunnustusta innovaatioistaan

Black Weekin muikeimmat tv-löydöt

Ääni & Kuva
Scroll to Top