Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Samsung jatkaa yhteistyötä Philips Huen kanssa

CES 2024 lähestyy – näemmekö ensi vuonna Hue-valot yhä useammassa Samsungin televisiomallissa?

/ 11.12.2023 - 10:15
Samsung jatkaa yhteistyötä Philips Huen kanssa

Samsung ja Signify (joka ennen tunnettiin nimellä Philips Lighting) herättivät huomiota CES 2023 -messuilla Las Vegasissa lanseeraamalla Philips Hue Sync -sovelluksen Samsungin televisioille. Sovelluksen avulla Hue-valot saa synkronoitua televisiossa näkyvien tapahtumien tahtiin ja sävyyn.

Lue myös: CES 2023: Philips Hue -sovellus Samsungin televisioille

Samsungin ja Signifyn yhteistyö alkoi jo vuonna 2020 sen jälkeen, kun Philips Hue oli lanseerannut Play HDMI Sync Boxin vuotta aiemmin.

– Huomasimme, miten Philips Hue Play HDMI Sync Box sai kirkkauden ja värit synkronoitua ruudulla näkyvän sisällön mukaan. Se paransi katselukokemuksesta tavalla, jollaista emme olleet ennen nähneet, Samsung Electronicsin AJ Cho Visual Display Business -osastolta kertoi haastattelussa.

Ilmeisesti Samsungilla ei oltu nähty Philipsin Ambilight-televisioita

Joka tapauksessa yhteistyö alkoi 2020, ja ensimmäiset Hue-valoja tukevat mallit julkistettiin CES 2023 -messuilla. Philips Hue Sync -sovellus maksaa noin 130 euroa ja on ladattavissa Q60B-malliin ja sitä uudempiin, vuoden 2022 jälkeen julkaistuihin malleihin. Sovellus on saatavilla myös Samsungin Smart-näyttöihin.

– Samsung on televisiovalmistajana markkinajohtaja, joten yhteistyömme ansiosta olemme voineet hyödyntää valaistusjärjestelmäämme parhaalla mahdollisella tavalla. Minulle oli heti selvää, että tämä yhteistyö johtaisi innovatiivisiin viihderatkaisuihin, Signify Korean Yoojin Hong toteaa.

TV x Phillips Hue main4
Philips Hue Sync -sovellus Samsungin televisioille. Kuva: Samsung

Philips Hue Sync -sovellus Samsungille

Philips Hue -sovelluksen etuna on, että valot saa synkronoitua suoraan television kanssa ilman erillistä synkronointiboksia. Näin ollen myös kaikki videosisällöt synkronoituvat valojen kanssa, kun taas Philipsin Sync Box toimii vain ulkoisten HDMI-lähteiden kanssa. Televisiosovelluksessa on runsaasti asetuksia sekä peleille että videoille. Sovellus optimoi valot automaattisesti ja reaaliaikaisesti videon tai pelin mukaan.

– Suosittelen käyttämään valoja peliasetuksella, sillä se tekee pelaamisesta viihdyttävämpää genrestä riippumatta. Olipa kyseessä simulaatio, räiskintä tai kilpa-ajopeli, tempaa valaistus mukaansa pelin maailmaan. Pelaaja voi myös säätää valojen voimakkuutta oman makunsa mukaan, Cho kehottaa.

CES 2024 järjestetään Las Vegasissa tammikuun alussa, ja odotamme näkevämme siellä Samsungin ja Signifyn yhteistyöstä uusia tuloksia.

Alla oleva video näyttää, miten Philips Hue Sync (Game Mode) toimii Samsungin QLED-television kanssa. (Video: Samsung)

 

 

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Samsung The Framen uudet ominaisuudet

TCL haastaa Samsung The Framen

LG:n OLED-televisioiden oma faniklubi

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Kaareva 8K-tv 65-tuumaisena - onko näitä pian joka kodissa?

Ääni & Kuva
Scroll to Top