Vuoden parhaat 2022-2023
Uutinen

Miniversio JBL-klassikosta

JBL:n suosittu klassikkosarja saa jatkoa pienen L52 Classic -kaiuttimen muodossa.

forfatter
Julkaistu 06.08.2021 - 13:03

JBL on luonut onnistuneesti uudelleen tulkittuja retromalleja vanhoista klassikkokaiuttimistaan, jotka aikanaan olivat vielä Made in USA. Esimerkiksi JBL L100 Classic ja JBL L82 Classic ovat yllättäneet toimituksen iloisesti. Ja nyt JBL tuo tarjolle jotain uutta – ja hyvin pientä.

Raakaa retroa

JBL:n myyntimenestys vuosien takaa on syntynyt uudelleen nykyajalle poikkeuksellisen näköisenä kaiuttimena.

JBL L52 Classic on suurin piirtein A4-arkin kokoinen ja viiden kilon painoinen kaiutin. Kaikki huokuu kuitenkin JBL:n perinteistä tyyliä: kaappi on pähkinäviilua ja etuosa nostalgista vaahtomuovia, joka on saatavana mustana, sinisenä ja erityisen retrohenkisenä oranssina.

L52 Classic 3 colors
JBL L52 Classicista on kolme värivaihtoehtoa etuosan vaahtomuovin osalta, joista oranssi on ehdottomasti nostalgisin. Kuva: JBL

L52 Classic on 2-tiekaiutin bassorefleksillä. Elementit ovat 5,25-tuumainen basso/keskirekisteri sekä 22-millinen titaaninen waveguide-kupolidiskantti. Kaiuttimen saa kiinnitettyä myös seinälle.

Hintaa ei ole vielä tarkennettu, mutta se pyörinee noin tuhannen euron tietämillä, kun mallit saapuvat kauppoihin näillä näkymin lokakuun lopulla. Olemme muuten jo tilanneet kaiuttimen testiin!

forfatter

John Hvidlykke

(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.
Parasta kuulemaamme Monitor Audion vihreät kaiuttimet ovat aikamoinen syntymäpäivälahja! Ne tarjoavat oikeasti kaiken yhdessä paketissa.
Keskihintaista ääntä kotikinoon Kuulostaako television lattealta ja heiveröiseltä? Testasimme viisi hyvää vaihtoehtoa parantamaan laimeaa bassontoistoa ja herättämään elokuvat eloon!
Kannettavaa kivaa Pikkuruisen Willenin äänen määrä on melkein yliluonnollinen ilmiö – miten jostakin näin pienestä voi lähteä näin iso ääni?
Sonyn suositeltavin soundbar? Sonyn keskitason soundbar vakuuttaa surroundillaan. Mutta pärjääkö HT-A5000 vertailussa Sonos Arciin?
Ilo irti television äänestä Useimmat televisiot kuulostavat sellaisenaan varsin latteilta ja kesyiltä. Käyttämällä soundbaria saa äänenlaatua parannettua huomattavasti, eikä investoinnin tarvitse edes olla kovin kallis!
Vuoden parhaat kaiuttimet 2022-2023 Listasimme parhaat kaiuttimet viimeisen vuoden ajalta, joten olipa sitten ostoslistalla kannettava, jalusta-, lattia-, aktiivi-, passiivi- tai langaton kaiutin, kannattaa lukaista ensin tämä läpi!