Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Gigantti ja Power: Tv-myynti kasvanut kesäkuussa

Myynnin kasvun syyksi arvellaan sadesäitä ja isoja urheilutapahtumia.

/ 15.06.2024 - 07:00
Gigantti ja Power: Tv-myynti kasvanut kesäkuussa

Usein televisiokauppa hiljenee kesällä, kun ihmiset suuntaavat lomille ja ulos. Tämä vuonna trendi onkin päinvastainen, ilmenee LB Ääni & Kuvan näkemistä myyntiluvuista.

Gigantti: Kesäkuu on ollut loistokuu

Gigantin pohjoimaisen emoyhtiön, Elkjøp Nordicin mukaan toukokuu oli televisioiden myynnin suhteen keskiverto, mutta kesäkuun alussa kasvu pyrähti.

Viime viikolla televisioita myytiin monena päivänä tuplasti viime vuoteen nähden. Suurinta kasvua nähtiin 82–99-tuumaisten kokoluokassa, mikä kertonee siitä, että ihmiset varautuvat kesän suurin urheilutapahtumiin”, kertoo Gigantin Nordic Sales Director Consumer Electronics Kristian Pedersen LB Ääni & Kuvalle.

Profil
Kristian Pedersen, Gigantin kuluttajaelektroniikan Pohjoismaiden myyntijohtaja. Kuva: Gigantti

Suurinta kasvua isoissa LCD-malleissa sekä OLED- ja MiniLED-televisioissa

Norjassa suurimpia Samsungin, LG:n ja TCL:n televisoita on myyty peräti 1 100 % enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Ruotsissa ja Tanskassa 82–99-tuumaisten tv-kokojen myynti on kasvanut 500–600 % ja Suomessakin 200 %. Näin suuret kasvuluvut eivät sinänsä yllätä, sillä aiemmin jättiruudut ovat olleet pienen piirin elokuvaharrastajien ja urheiluhullujen huvia. Samalla kaikkien televisioiden myynti on kuitenkin kasvanut 50 % viime vuoden vastaavaan verrattuna. Suosituin tv-koko on edelleen 65 tuumaa.

Vuoden 2023 malli LG OLED77C3 on ollut todella suosittu, samoin kuin TCL:n ja Samsungin 98-tuumaiset televisiot. MiniLED-taustavalaistuksella varustetut LCD-televisiot näyttävät olevan tämän vuoden hitti niiden erinomaisen kirkkauden ja 120 Hz:n virkistystaajuuden ansiosta, jotka tekevät urheilulähetysten liikkeidentoistosta sulavaa”, Kristian Pedersen sanoo.

Tammisto apning
Powerin uuden Tammiston jättimyymälän avajaiset. Kuva: Power

Power: Tammiston jättimyymälä vauhditti kasvua

Myös Power-ketju kertoo televisioiden myynnin kasvaneet hurjasti kesäkuussa.

Kesän urheilutapahtumat ovat todella vauhdittaneet myyntiä! Odotamme myynnin olevan reipasta myös lähiviikkoina, kun jalkapallon EM-kisat ovat käynnissä ja olympialaiset tuloillaan. Televisioiden myynti on kasvanut 20 prosentilla toukokuusta, ja verkkosivustoillamme tv-kategoria on tällä hetkellä vierailluin. Hakuja tehdään 25 % enemmän kuin viime viikolla”, kertoo Power Norgen Audio & Video -osaston myyntipäällikkö Thomas Marthinsen.

Tanskassa Powerin tv-myynti kasvoi 30 % edellisviikkoon nähden, ja myös Ruotsissa kysyntä on kasvanut. Suomessa myyntiluvut kasvoivat hurjasti, peräti 90 %, Power Tammiston uuden 6 000 neliömetrin myymälän avajaiskampanjoiden ansiosta, kertoo Powerin Nordic PR & Communication Manager Silje Ensrud.

 Avajaispäivänä 5.6. myymälässä vieraili yli 14 000 kävijää, ja jonot olivat lähes kilometrin pituiset”, Enrud kertoo.

Silje Ensrud TV
Silje Ensrud, Powerin Pohjoismaiden PR- ja viestintäjohtaja. Kuva: Power

Powerilla myös tablettien kysyntä on kasvanut.

Tablettien myynti on kasvanut 20 prosentilla edellisviikosta, joten näyttää siltä, että kesän urheilutapahtumia varten hankitaan myös lisänäyttöjä. Myös nämä sohvan pikkunäytöt suurenevat: 12-tuumaiset tabletit ovat nyt suositumpia”, Powerin Data & Gaming -osaston myyntijohtaja Truls Vikane sanoo.

Truls Vikane
Truls Vikane, Powerin tietokoneista ja pelilaitteista vastaava myyntijohtaja. Kuva: Power

Kesä 2024 on urheilun juhlaa

Tänä kesänä penkkiurheilijaa hemmotellaan: eilen alkoivat jalkapallon EM-kisat ja tulossa ovat vielä muun muassa Tour de France ja Pariisin kesäolympialaiset.

Jos suunnitelmissa on ostaa uusi televisio kisojen kunniaksi, niin kannattaa tarkistaa hinnat Hintaopas.fi-sivustolta ja tietysti tutustua LB Ääni & Kuvan eri tv-testeihin!

Lue myös: Parhaat televisiot jalkapallon EM-kisoihin

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kesän urheilutapahtumat vievät monet tv-kaupoille

Samsung The Framen uudet ominaisuudet

TCL haastaa Samsung The Framen

LG:n OLED-televisioiden oma faniklubi

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Ääni & Kuva
Scroll to Top