Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG OLED C3 (55OLEDC3)

Pienin päivityksin pienesti parempi

LG:n suosikkitelevision uusin vuosimalli on täällä entistäkin parempana. Ja entistä kalliimpana.

Julkaistu 31.07.2023 - 14:05
LG OLED C3 (55OLEDC3)
Audun Hage

C-sarja on vuodesta toiseen LG:n menestyneimpiä ja markkinoiden parhaita OLED-televisioita. Viime vuoden C2 koki parannuksia monella saralla, mikä teki siitä hinta-laatusuhteeltaan premium-luokan parhaita OLED-televisioita. Uuden sukupolven LG OLED C3 on saatavilla eri kokovaihtoehdoissa 42-tuumaisesta 83-tuumaiseen, ja tällä kertaa tutustumme 55-tuumaiseen versioon.

Design

C3 näyttää erittäin minimalistiselta kapeine kehyksineen ja keskijalustoineen. 55-tuumainen on riittävän kevyt, jotta sitä on helppo liikutella paikasta toiseen. Liitäntöihin pääsee helposti käsiksi laitteen vasemmalta sivulta,  ja keskijalustan ansiosta johdot on helppo vetää näkymättömiin.

LG OLED55C3 7 scaled 1
Vuoden 2023 tyylikäs ja linjakas LG OLED C3 muistuttaa monin paikoin edeltäjäänsä C2-mallia, vain kierrätysmuovista valmistettu takaosa on tummemmanharmaa. Kuva: Audun Hage

Käyttö ja ominaisuudet

LG:n televisioihin tottuneelle käyttäjälle C3 ei tarjoa yllätyksiä: kaukosäädin on erinomainen Magic Remote, jonka osoittimen avulla valikoissa on helppo suunnistaa.

Mainos

WebOS 23 -käyttöliittymä on päivittynyt tähän vuoteen, joten ohjelmien haku suoratoistopalveluista sujuu entistä nopeammin. Kuten aiemminkin, televisioon voi luoda oman käyttäjäprofiilin saadakseen räätälöityjä katselusuosituksia. Sivuvalikon saa nopeasti esiin eikä se peitä koko kuvaa.

LG on pitkään ollut markkinoiden paras televisiovalmistaja peliominaisuuksien ja liitäntöjen suhteen, eikä C3 ole poikkeus. Kaikki neljä HDMI 2.1 -sisääntuloa tukevat 48 Gbit/s-kaistanleveyttä ja 4K/120 Hz -videosignaalia. Niinpä sisääntulot eivät lopu kesken, vaikka televisioon kytkisi pari pelikonsolia, PC:n ja eARC-liitäntää käyttävän soundbarin.

Dolby Vision -tuen ansiosta sekä pelit että elokuvat näyttävät siltä kuin tuottajat ovat halunneetkin. C3 erottuu joukosta myös Game Bar -valikollaan, jossa on hyvät asetusvaihtoehdot pelaajalle sekä erillinen kuva-asetus VRR-tuella (Nvidia G-Sync ja AMD Freesync). Mittasimme viiveeksi 13 millisekuntia (1080p/60 Hz), mikä on linjassa edeltäjän nopeuden kanssa.

LG OLED55C3 scaled 1
Neljä HDMI 2.1 -sisääntuloa mahdollistavat tv:n monipuolisen käytön. Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

LG juhlii tänä vuonna OLEDin 10-vuotisjuhlaa muun muassa uuden MLA-tekniikan OLED-paneeleilla. Huipputekniikkaa edustava MLA on tosin käytössä vain huippumalli G3:ssa – jonka olemme jo testanneet.

Riisutumpi C3 joutuu tyytymään tavallisempaan Evo-paneeliin, joka tuotiin C2-malliin viime vuonna. C3 tosin on varustettu uusimmalla Alpha 9 Gen. 6 -prosessorilla, joka parantaa kuvanlaatua monella tapaa.

Testin alkuun teemme mittauksia, joiden mukaan C3:n kirkkaus ja kontrasti ovat samaa tasoa edeltäjän kanssa. LG C3 on kirkkaudeltaan vajaa 800 nitiä 10-prosenttisella kuva-alalla ja reilut 150 nitiä kokovalkoisella kuvalla (HDR-asetuksella).

Tavanomaisempi kirkkaus ei ole mikään ongelma, kunhan huomioi katselutilan ikkunat ja valonlähteet. Ja vaikka markkinoilla on erittäin kirkkaita MiniLED-ruutujakin, kuten alkukesällä testaamamme Samsung QN95C, riittää C3:n OLED-ruutu vallan hyvin tavalliseen käyttöön.

LG OLED55C3 6 scaled 1
LG OLED C3 tarjoaa tarkkaa värintoistoa ja erinomaista mustaa. Kuva: Audun Hage

Äänenlaatu

C2-sarja sai viime vuonna kohennusta äänijärjestelmäänsä tehokkaampien kaiuttimien ja mehukkaamman basson muodossa. Sama jatkuu C3:ssa, jonka ääni on miellyttävä, kirkas ja täyteläinen. C3 ei toki peittoa soundbareja tai ylellisemmillä kaiutinjärjestelmillä varustettuja televisiomalleja. Useimmat varmaankin haluavat yhdistää tähän soundbarin tai kotiteatterin, mikä onnistuu helposti HDMI eARC -liitännän kautta.

2023 LG OLED evo C3 Lifestyle sport PR scaled 1

Yhteenveto: LG OLED C3

LG OLED C3 seuraa malllistossa mallivuoden 2022 testivoittaja C2:a. Uuteen vuosimalliin on tehty pieniä päivityksiä, joiden ansiosta premium-luokan parhaimpiin televisioihin kuuluva malli on nyt vieläkin parempi. Erinomainen kuvanlaatu ja neljä HDMI 2.1 -liitäntää tekevät C3:sta tulevaisuusvarman ja peliystävällisen television.

Karakter
LG OLED C3 (55OLEDC3)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

LG C3 on laadukas tv, jonka liitäntävaihtoehdot ja tuki eri formaateille ovat erinomaiset. OLEDin kuvanlaatu on loistava ja kontrasti hieno. Kuvanlaatu ei ole merkittävästi parempi kuin viime vuoden mallilla, mutta hinta on silti kalliimpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Uusi televisio aatoksi?

Ääni & Kuva
Scroll to Top