Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Genelecin lippulaivamalli 8381A nyt tilattavissa

Kotimainen Genelec tunnetaan kovan luokan kaiuttimistaan – ja huippumerkin huippumalli 8381A tulee olemaan järisyttävän kova!

/ 26.08.2023 - 08:11
Genelecin lippulaivamalli 8381A nyt tilattavissa

Genelec juhlistaa 45-vuotista taivaltaan julkaisemalla komean 8381A-kaiuttimen. Merkin aktiivisilla studiomonitoreilla on sydämissämme erityinen sija rehellisen äänentoistonsa ansiosta. Tietäjät tietää, miten ainutlaatuinen kokemus on päästä kuulemaan musiikki juuri niin kuin se studiossa luotu. Ja jos epäilee, voivatko studiokaiuttimet kuulostaa hyvältä kotioloissa, on vastaus ehdottomasti KYLLÄ!

126 dB

Genelecin 8361A on vielä tuoreena mielessäni, vaikka tutustuinkin siihen jo kolme vuotta sitten. Sen sointi sai leuat todella loksahtamaan! Sekin kuitenkin kalpenee – ainakin kokonsa puolesta – uuden lippulaivamallin rinnalla. Genelec 8381A on 3-tie-lattiakaiutin, joka yltää hurjaan 126 dB:n äänenpaineeseen! Se ylittää tavallisen ihmisen kipukynnyksen helposti eikä niin kovalle volyymille altistumista suositellakaan.

Lue myös: Genelec 6040R – Studioääntä olohuoneeseen

Volyymivarantojen idea onkin tarjota dynamiikoille perusteet, joiden avulla klassisen musiikin hiljaisimmistakin kohdista erottaa vivahteet. Ja jos haluaa säätää äänenvoimakkuutta kovemmalle kuullakseen hiljaiset kohdat paremmin, soivat kovemmat kohdat todella lujaa! Kaiuttimien on pystyttävä hallitsemaan itsensä tehokkaasti, jotta äänikuva ei muutu volyymin myötä.

15 tuumaa – ja 6000 wattia!

Vaikea sanoa, kumpi on hullumpaa: se, että kaiuttimissa on 3 (!) 15-tuumaista bassoelementtiä vai se, että kumpikin kaiutin ottaa 6 000 wattia tehoa. Ja kyllä, kummallekin kaiuttimelle tarvitaan oma 32 A -sulakkeensa, jotta niiden tehot pääsevät oikeuksiinsa.

Vahvistimia per kaiutin on yhtä monta kuin kaiutinelementtejä: kolme bassoelementeille, neljä keskirekisterielementeille ja yksi diskantille. Jokainen vahvistin on kalibroitu Iisalmen tehtaalla erikseen.

Samasta pisteestä

Jotta ääni on saatu säteilemään yhdestä pisteestä, on neljä keskirekisterielementtiä laitettu ympäröimään keskellä olevaa diskanttia. Harri Koskisen muotoilema kaiutin muistuttaa elementtien sijoittelultaan vähän arpakuution vitosta.

DSP ja huonekorjaus

Kaiuttimen ääntä kontrolloi sisäänrakennettu digitaalinen prosessori (DSP). Niinpä kaiuttimissa on myös digitaaliset sisäntulot, joten vältytään ylimääräisiltä analogi-digitaali-muunnoksilta. DSP:n ansiosta ääntä saa myös muokattua optimaalisesti huoneeseen sopivaksi. Kalibrointiin käytetään Genelecin hyvöksi havaittua Smart Active Monitoria (SAM). Se edellyttää PC:n tai Macin käyttöä ja mittausmikrofonia, mutta juhlavuoden kunniaksi sellaista ei tarvitse ostaa, vaan yritys tarjoaa vuoden loppuun mennessä ostetuille valikoiduille malleille käyttöönotto- ja kalibrointipalvelun kaupan päälle.

Genelec 8381A: hinta ja saatavuus

Jos haluaa saada käsiinsä 8381A-kaiutinparin, on kaivettava kuvetta 70 000 euron edestä! Kaiuttimet ovat nyt tilattavissa mustana tai valkoisena.

Lue lisää: genelec.com

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonosin ensimmäiset kuulokkeet pian kaupoissa?

Tämä on kaiutin

Sonos helpottaa arkea uuden sovelluksensa avulla

Uusi kotiteatterimallisto Sony Bravia Theatre

Edullinen Atmos-soundbar Denonilta

Vanhan B&O-kaiuttimen pikapäivitys

Ääni & Kuva
Scroll to Top