Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Galaxy A80

Kamerakivaa

Kääntyvän kameran ansiosta selfiet onnistuvat upeasti, mutta miinuksia on enemmän kuin plussia.

Julkaistu 15.12.2019 - 13:54
Samsung Galaxy A80
Jonas Ekelund

Viime keväänä Samsung lanseerasi koko sarjan keskihintaisia puhelimia vastatakseen Kiinan kilpailuun. Edullisin ja erilaisin on Samsung Galaxy A80, jonka näytössä ei ole paikkaa selfiekameralle. Kun haluaa ottaa selfien, ruudun takaa nousee kaksi pääkameraa, jotka ovat kääntyneet katsomaan käyttäjää. Näin monimutkainen ratkaisu tekee A80:sta väistämättä testin paksuimman ja painavimman puhelimen.

Se vaikuttaa myös kestävyyteen. Kännykkä ei kestä kosteutta ja on luultavasti vain ajan kysymys, milloin kuoren sisään ujuttautuu pölyä ja muuta likaa. Puhelin ei kuitenkaan tunnu helposti särkyvältä ja kestää kovakouraisempaakin käyttöä paremmin kuin odotimme. Etukameran puuttuminen tekee isosta näytöstä koko puhelimen kokoisen ja antaa sille vaikuttavan ilmeen.

Koska pääkameraa käytetään myös selfieihin, on vaikea löytää kilpailijaa, joka yltäisi samaan selfielaatuun. Muotokuva-asetus toimii erinomaisesti, vaikkakin jostain syystä kännykkä haluaa käyttää näyttöä salamana. Tavallisessa kuvauksessa kamera ei vakuuta, mikä lienee ohjelmiston syytä. Se on kummallista, sillä Galaxy S:n ohjelmisto on erinomainen. Hämäräkuvaaminen onnistui testin heikoiten.

Mainos

Samsung on varustanut puhelime paremmalla keskiluokan Snapdragon-prosessorilla, mikä on varsin järkeenkäypää. Tässä hintaluokassa kilpailijat ovat kuitenkin pystyneet lisäämään premium-prosessorit omiin puhelimiinsa. Niinpä A80 on lähes yhtä hidas kuin paljon edullisempi Motorola One Zoom. Graafinen suorituskyky on hiukan parempi mutta jää sekin jälkeen samanhintaisten kilpailijoiden jalkoihin. Onneksi akunkesto on hyvä ja lataus hoituu nopeasti.

Johtopäätökset

Jos kaipaa puhelinta, jonka näytön pinta-ala on maksimoitu ja häiritsevä etukamera poistettu, on Samsungilla varsin uniikki ratkaisu. Omakuvaa ottaessa kamera työntyykin takareunasta ylös ja ottaa mahtavalaatuisia selfieitä! Valitettavasti muutoin kameran ja kuvan laatu ei tee vaikutusta tässä hintaluokassa. Jos ottelee kaiken päivää selfieitä mutta ei juurikaan muita kuvia, on A80 varmasti hyvä valinta. Tavalliseen käyttöön se on enemmän hauska kuin hyödyllinen.

Karakter
Samsung Galaxy A80
Premium

Erinomainen selfiekamera kääntyvän pääkameran ansiosta. Iso näyttö. Hyvä akunkesto. Ei muistikorttia. Ei suojausta kosteutta vastaan. Keskinkertainen suorituskyky. Heikko kuvanlaatu.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Hyvin jäähdytetty pelipuhelin

Pixel Pro vakuuttaa edelleen

Pieni ja supernopea, mutta design kaipaisi päivitystä

Supertehoa pikkupakkauksesta

Nerokas tabletti kodin keskusyksiköksi

Kaikkien aikojen paras Sony Xperia 1

Ääni & Kuva
Scroll to Top