Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips TAT8505

Philipsin parhaat kuulokkeet

Philips TAT8505 tarjoaa hyvää äänenlaatua musiikkiin ja puheluihin sekä hyvää vastamelua. Mikä edes voisi olla paremmin?

Julkaistu 28.04.2021 - 14:08
Philips TAT8505
Geir Gråbein Nordby

Philips ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan premium-kuulokkeista, mutta valmistaja on tehnyt kyllä todella hyviä kuulokkeita. Valitsimme Fidelio S2 -nappikuulokkeet edullisen kategorian Vuoden kuulokkeiksi 2013, ja Fidelio X3 -premium-malli teki meihin myös vaikutuksen lämpimän ja kutsuvan sointinsa ansiosta.

Onkin syytä ottaa Philips vakavissaan, kun perinteinen brändi marssittaa markkinoille täysin langattomat premium-kuulokkeet. Nimikilpailun voittoa on TAT8505-mallin turha odottaa, ja ehkä samasta syystä kuulokkeet tuskin ovat kaikkien huulilla: ”Kuulitko jo niistä Philipsin uusista kuulokkeista, TA-jotain-jotain? Nimessä oli ehkä myös 8 ja 5. Ne on supersiistit!”

Ja se on harmi, koska kyseessä on todella hyvä tuote.

Mainos
Philips TAT8505
Philips TAT8505:n muotoilu on mukavan pyörälinjaista, mutta kuulokkeet ehkä hiukan isot. Kuva: Philips

Lue myös: JBL Live Pro+ – Mahtava ääni – vain sovelluksen päässä

Käyttö ja ominaisuudet

TAT8505 on varustettu AAC- ja SB-koodekeilla, eli parempaa äänenlaatua kaipaavat Android-käyttäjät jäänevät kaipaamaan aptX:ää. Vastamelu löytyy ja sille vastapariksi äänet läpipäästävä toiminto, jota Philips kutsuu nimellä Awareness. On myös toiminto, jossa kuulokkeet päästävät puheen normaalitaajuudet läpi ja poistavat muut äänet.

Kuulokenapit on suojattu vedeltä IPX4-luokituksen mukaisesti, ja niiden muotoilu on kaarevalinjaista ja tyylikästä. Napit työntyvät korvista hieman ulos ja ne voivat tuntua isoilta, mutta painavat ne eivät ole, vaan istuvat miellyttävästi. Mukana tulee kolmet erikokoiset sovitteet, jotka voivat olla pienenpuoleiset, jos korvakäytävät ovat kovin tilavat, mutta niistä löytynee sopiva useimmille. Kotelo on taskuun vähän turhan iso, mutta koko voi johtua langattomasta latauksesta. Kotelo lataa kuulokkeet kolme kertaa, ja nappien akku kestää 5 tuntia vastamelu päällä ja 6 tuntia ilman sitä. Tahtoo sanoa, että koteloa ei tarvitse ladata, ennen kuin kuulokkeita on käyttänyt 20-36 tuntia.

Kuulokenapit tottelevat kosketusta, eli musiikin aloitus ja pysäytys, puheluun vastaaminen sekä puheavustajan aktivoiminen (Siri/Google Assistant) onnistuvat hipaisemalla. Philips on päivittänyt ohjelmiston niin, että musiikki menee pauselle tai alkaa vasta, kun kuuloketta on painanut 0,8 sekuntia – käyttäjiltä tuli nimittäin palautetta siitä, että soitto katkeaa liian helposti, kun nappien asentoa haluaa säätää. Eli nyt sekin pulma on poistettu, ja kannattaa päivittää ohjelmisto heti, kun saa kuulokkeet kotiinsa.

Philips TAT8505
Kotelo on ehkä hiukan kömpelö taskussa kulkevaksi, mutta siitä saa kolme latausta. Kuva: Philips

Musiikin äänenlaatu

Tehdasasetuksillaan Philips TAT8505 kuulostaa oikein hyvältä. Bassossa on hyvää energiaa, mutta se ole hallitseva. Taylor Swiftin Mr. Perfectly Fine soi hienosti ja soittimet erottuvat hyvin ilman, että ne olisivat toistensa tiellä. 2,5 kHz:in tienoilla on vähän liian reipas meno, mutta sain sitä hillittyä taajuuskorjaimella. Sovelluksen EQ:ssä on peräti kuusi kaistaa, joten ääntä pystyy säätämään monipuolisesti. Nostin käyrää hieman 16 kHz:n kohdalta, mikä toi enemmän ilmavuutta ääneen. Liikaa ei pidä korottaa, sillä silloin äänestä voi tulla terävä. Päätin lopulta myös vaimentaa bassoa 100 Hz:n kohdalta, jotta bassoäänet soisivat puhtaammin.

Kaikkien makuun

Pienen hienosäädön jälkeen ääni on todella hyvä. Akustinen musiikki toistuu puhtaasti ja miellyttävästi, ja elektrossa on energiaa ja painetta. Ina Wroldsenin laulu toistuu kirkkaana kovan basson saattelemana uutuuskappaleessa Matters. Tärkeä juttu tässä kappaleessa! Tim Scott McConnelin raspiääni ja piano soivat kauniisti The Man I Am -kappaleessa.

Philips TAT8505
Philips TAT8505:n latauskotelon voi ladata langattomasti. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Philips TAT8505 soi siis erinomaisesti. Ääni ei ole yhtä hienojakoinen ja vivahteikas kuin Sennheiser Momentum True Wireless 2:lla eikä yhtä energinen ja kova kuin Powerbeats Prolla. JBL Live Pro+:aan verrattuna Philips kuulostaa tehdasasetuksillaan paremmalta. JBL:n taajuuskorjain on kuitenkin vielä parempi, joten oikeiden säätöjen jälkeen siitä Philipsiä parempaa ääntä.

Äänipuolella kaipaan Philipsiltä oikeastaan vain yhtä asiaa, ja se on volyymi. Kuuntelin testissä paljon maksimivoimakkuudella, ja olisin mielelläni kokeillut vielä vähän lujempaa volyymia.

Philips TAT8505
Philips TA8505 istuu hyvin korviin, vaikka onkin isohko kuulokemalli. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Puheluiden laatu ja vastamelu

Philips TAT8505:n ääni on puheluissa hyvä eikä vastapuolella ole minkäänlaisia ongelmia saada selvää puheestani. Ei edes silloin, kun olen ulkona pienessä tuulessa.

Vastamelu poistaa ulkoiset bassoäänet ja kuulokenapit itsessään vaimentavat ylemmät taajuudet. Hyvin toimii, aivan samaa tasoa kuin muutkin kuulemani vastamelunapit.

Ympäristön äänet läpi päästävä toiminto on kovasti mieleeni, ja kun aktivoi Enhance Voice -toiminnon, vaimentuvat matalimmat äänet, kun taas korkeammat pääsevät läpi. Niinpä kuulen hyvin, jos joku puhuu minulle, ilman että kuulokkeita tarvitsee riisua.

Aktiivinen vastamelu on hyvä, samoin Philipsin Awareness-toiminnoksi nimeämä tila, joka päästää ympäristön äänet läpi. Jälkimmäinen on kätevä ominaisuus, kun menee vaikkapa kauppaan, ja voi asioida myyjän kanssa kuulokkeita riisumatta, tai jos haluaa kuulla kuulutukset juna-asemalla.

6-kaistainen graafinen taajuuskorjain on hyvä lisä Philips TAT8505:n äänen hienosäätöön.

 

Philips TAT8505BK EQ Philips TAT8505BK app
<
>
Philipsin Awareness-toiminnoksi nimeämä tila päästää ympäristön äänet läpi. Jälkimmäinen on kätevä ominaisuus, kun menee vaikkapa kauppaan, ja voi asioida myyjän kanssa kuulokkeita riisumatta, tai jos haluaa kuulla kuulutukset juna-asemalla.

Philips TAT8505: Johtopäätökset

Philips TAT8505 on hieno täysin langaton kuulokemalli, jota kannattaa kokeilla. Ääni on erinomainen ja vielä parempi, kun sitä hienosäätää sovelluksesta. Latauskotelon saa ladattua langattomasti. Philips onnistuu loistavasti useimmissa ominaisuuksissa, ja on hyvä vielä useammassa.

Karakter
Philips TAT8505
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ääni, aktiivinen vastamelu ja toimiva sovellus 6-kaistaisine taajuuskorjaimineen. Kuulokenapit eivät ole pienimmästä päästä. Ääni vaatii pientä säätöä ennen kuin se on kohdillaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top