TESTISSÄ: MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)

Kannettava valokuvaajille

Kannattaako MSi:n konetta harkitakaan, jos ei pelaa? Ainakin tämä MacBookin kilpailija flirttailee luovan työn tekijöille.
Karakter
MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)
Ääni & Kuva kiteyttää
Tyylikäs ja kevyt kannettava, joka ei vie liikaa tilaa laukusta – mutta tekee kyllä ison vaikutuksen, kun se vetää laukusta pöydälle. Näyttö on ilmiömäisen hyvä.
Hieno näyttö maksaa. Näytönohjain on parempi kuin integroitu, mutta ei paljoa. Prosessori ei kaikkein paras.
Faktat
  • Prosessori: 1,6 GHz:n Intel Core i7-1071U (6 ydintä, 12 säiettä)
  • Näyttö: 14-tuumainen IPS, UHD (3840 x 2160), 60 Hz
  • Muisti: 16 GB DDR4
  • Tallennustila: 1 TB SSD
  • Näytönohjain: Nvidia GeForce GTX 1650 m. 4 GB GDDR5
  • Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen
  • Mitat/paino: 33,9 x 2,2 x 15,9 cm/1,3 kg
  • Liitännät: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, 2 x USB-C 3.2 (Thunderbolt 3 ja DisplayPort), 2 x USB 2, 3,5 mm:n ääni, PCI
  • Verkkosivusto: msi.com
Benchmarkit

Hinta 1700 Verkkosivusto
Mainos
Mainos
forfatter

Millä kolmella sanalla kuvailisinkaan MSi:tä? Ensimmäiseksi mieleen tulevat pelaaminen, pelaaminen ja pelaaminen. Taiwanilaisyritys on tunnetuimpia ja suosituimpia gaming-koneiden valmistajia, mutta he ovat ymmärtäneet, että muutkin kuin pelaajat arvostavat tehoja ja hyvää näyttöä. Tämä trendi on havaittavissa muillakin pelikonevalmistajille, kuten Acerilla.

Prestige 14 huokuu hillittyä tyylikkyyttä. Kuva: MSi

MSi Prestige 14 A10SC on 14-tuumainen ultrabook, jota voisi kuvailla bisneskannettavan näköiseksi. Litteä läppäri on saatavilla valkoisena tai harmaana, jossa on metallinhohtoisen siniset yksityiskohdat, kuori on aina alumiinia. Design on melkein liian herkullista – ja todella kaukana MSi:n perinteisestä pelikone-estetiikasta.

Näppäimistö tuntuu tilavalta, ja siinä onkin itse asiassa samat mitat kuin täysikokoisissa pöytänäppäimistöissäkin. Koneen leveys on käytetty hyödyksi, joten navigointinapeillekin on löytynyt tilaa, mikä parantaa ergonomiaa. Iskun pituus ja vaste ovat näppäimissä paremmat kuin useimmissa saman hintaluokan ultrabookeissa.

Näytön saranat on sijoitettu kuoren alapuolelle, joten koneen takaosa nousee pöydän pinnasta ylös, kun näytön avaa. Näin työskentelyasento on miellyttävämpi ja tuuletus toimii tehokkaammin. Yksinkertaista ja tyylikästä. Ainakin, jos ei yritä pitää MSi-sylimikroaan sylissä.

Saranat ovat koneen pohjassa, eli takaosa nousee ilmaan, kun kannen avaa. Kuva: MSi

Kuvankäsittelijän unelma

Näyttö on koneen kiinnostavin osa. Prestige 14 -koneesta on monta eri versiota, ja meidän testaamassamme mallissa oli 4K-näyttö 100 % Adobe RGB -väritilalla ja omalla kalibroinnilla. MSi Prestige 14 on toisin sanoen tehdasasetuksillaan valmis kuvankäsittelyyn. Näyttö ulottuu kannen reunoille asti vain hyvin kapean kehyksen ympäröimänä.

Annons

MSi:n näyttö on melkein yhtä upea kuin Alienware M15 R2:n 4K OLED -näyttö. MSi on todennäköisesti väreiltään tarkempi, ja hintaero MSi:n eduksi on mukava lisä.

Metallikuoren alla hurisee Intel Core i7-1071U, jossa on 6 ydintä ja 12 säiettä. Se on uusimman sukupolven mobiiliprosessori, joka on suunniteltu etenkin virransäästö mielessä. Muistia edustaa 16 GB:n RAM, ja näytönohjain on Nvidia GTX 1650. Kaikki on siis parempaa kuin tavallisissa yrityskoneissa. SSD-levylläkin on 1 TB tallennustilaa.

 

”Ammattikuvaajat ovat ilmeselvästi koneen kohderyhmää – jos he vain suostuvat ostamaan jotakin muuta kuin Applen.”

 

Benchmarkit

MSi Prestige 14:n prosessori on uusimman sukupolven i7 kuudella ytimellä ja 12 säikeellä. Hidas se ei siis missään nimessä ole, mutta ei myöskään hätyyttele näkemiämme nopeusennätyksiä.  Mobiiliprosessorina idea onkin kuluttaa mahdollisimman vähän virtaa, ja kellotaajuuskin on enimmillään maltilliset 1,6 GHz.

Annons

Geekbench 5 -testissä tulos oli 1 105 (singlecore) ja 3 626 (multicore). PCMark 10 -toimisto-ohjelmatestissä pisteitä tuli 4 053 – kova mutta ei voitokas tulos, siis. Reiluuden nimissä on tässä kohtaa mainittava, että tulos voittaa kuitenkin useimmat muut kevyet bisneskannettavat.

Näytönohjaimena on Nvidia GeForce GTX 1650. Se on kannettavien näytönohjaimista uusimmasta päästä – 3D-ominaisuudet löytyvät mutta GeForce RTX-sarjasta tuttu säteenseuranta puuttuu.

Kuori on kokonaan alumiinia. Prestige 14 on saatavilla valkoisena ja grafiitinharmaana. Kuva: MSi

Kuin tehty Photoshopille

Vaikka konetta ei olekaan tehty pelaamiseen, ajoimme UL:n (entisen Futuremarkin) 3DMarki-testin, joka kertoo graafisesta suoritustehosta. 5 958 pistettä Fire Strikella ja 2 570 Time Spylla osoittavat, että Adobe Photoshop ja Premiere pyörivät nätisti. Vaativilla peleillä kannettavaa ei kuitenkaan kannata haastaa – parhaat pelikoneet ovat neljä kertaa nopeampia (ja kaksi kertaa kalliimpia). Tämän sanottuani on todettava, että CS:GO kulkee Prestige 14:llä jouhevasti ja näyttää upealta väritarkalla näytöllä.

PCMarkin akkutestissä virtaa riitti 2 tunniksi ja 13 minuutiksi. Erinomainen tulos, mutta useimpiin ultrabookkeihin verrattuna tunnin vajaa. Kirkas 4K-näyttö syö akkua nopeammin kuin tavallinen Full HD -näyttö. MSi:n oman lupauksen mukaan akku kestää 10 tuntia yhdellä latauksella, mihin voi hyvinkin päästä, sillä akkutesti on tavallista käyttöä intensiivisempi.

Johtopäätökset

MSi Prestige 14 A10SC on tyylikäs ultrabook hänelle, joka kaipaa pelikonemaista tehoa kevyessä paketissa. Koneessa on väritarkka 4K-nätyyö ja riittävästi tehoja kunnon kuvankäsittelyyn. Ammattikuvaajat tai vaativat harrastajat ovat ilmiselvää kohderyhmää, jos vain voivat harkita mitään muuta Applen tilalle. Suorituskyky ei ole ilmaista, mutta kone ei ole paljoakaan kalliimpi kuin vaatimattomammilla näytöillä varustetut yrityskannettavat. Jos prosessori ja näytönohjain olisivat näistä tehokkaammat versiot, tulisi hintaakin huomattavasti lisää.

Annons
(Kuva: MSi)

[ratemypost]

Lue myös

Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Kaipaatko simppeliä soundbaria, josta ei tarvitse maksaa liikoja? TCL:llä on tähän hyvä vaihtoehto.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Tangentin pieni langaton vahvistin on loistovalinta esimerkiksi harrastustilaan tai teinin huoneeseen.
JBL Live Pro+ on vastamelulla varustettu kuulokemalli, jonka ääni on tehdasasetuksilla keskinkertainen – mutta sovelluksen säätöjen jälkeen loistava!
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.
Kaipaatko simppeliä soundbaria, josta ei tarvitse maksaa liikoja? TCL:llä on tähän hyvä vaihtoehto.
TCL P815 ei ehkä ole nykytekniikoiden äärimmäisin ilmentymä, mutta edullinen ja hyvä perustelkkari!
Jos tykkäät kunnon volyymistä ja rajusta rockista, on Marshall Mode II valintasi.
HEDDphone on todellakin uniikki tuote, joka valmistelee markkinaa uudenlaisille kuulokkeille. Et ole taatusti kuullut mitään tällaista!
Ensimmäinen pelikone GeForce RTX 3080 -näytönohjaimella on nyt saatu kauppoihin, ja jälleen pelien 3D-suorituskykyä on saatu venytettyä pidemmälle.
Bang & Olufsen on ammentanut inspiraatiota 70-luvulta luodessaan uuden kannettavan musiikkisoittimensa.