Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)

Kannettava valokuvaajille

Kannattaako MSi:n konetta harkitakaan, jos ei pelaa? Ainakin tämä MacBookin kilpailija flirttailee luovan työn tekijöille.

Julkaistu 09.04.2020 - 12:50
MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)
John Hvidlykke

Millä kolmella sanalla kuvailisinkaan MSi:tä? Ensimmäiseksi mieleen tulevat pelaaminen, pelaaminen ja pelaaminen. Taiwanilaisyritys on tunnetuimpia ja suosituimpia gaming-koneiden valmistajia, mutta he ovat ymmärtäneet, että muutkin kuin pelaajat arvostavat tehoja ja hyvää näyttöä. Tämä trendi on havaittavissa muillakin pelikonevalmistajille, kuten Acerilla.

MSI NB Prestige 14 Carbon Gray photo02
Prestige 14 huokuu hillittyä tyylikkyyttä. Kuva: MSi

MSi Prestige 14 A10SC on 14-tuumainen ultrabook, jota voisi kuvailla bisneskannettavan näköiseksi. Litteä läppäri on saatavilla valkoisena tai harmaana, jossa on metallinhohtoisen siniset yksityiskohdat, kuori on aina alumiinia. Design on melkein liian herkullista – ja todella kaukana MSi:n perinteisestä pelikone-estetiikasta.

Näppäimistö tuntuu tilavalta, ja siinä onkin itse asiassa samat mitat kuin täysikokoisissa pöytänäppäimistöissäkin. Koneen leveys on käytetty hyödyksi, joten navigointinapeillekin on löytynyt tilaa, mikä parantaa ergonomiaa. Iskun pituus ja vaste ovat näppäimissä paremmat kuin useimmissa saman hintaluokan ultrabookeissa.

Mainos

Näytön saranat on sijoitettu kuoren alapuolelle, joten koneen takaosa nousee pöydän pinnasta ylös, kun näytön avaa. Näin työskentelyasento on miellyttävämpi ja tuuletus toimii tehokkaammin. Yksinkertaista ja tyylikästä. Ainakin, jos ei yritä pitää MSi-sylimikroaan sylissä.

MSI NB Prestige 14 Carbon Gray photo11
Saranat ovat koneen pohjassa, eli takaosa nousee ilmaan, kun kannen avaa. Kuva: MSi

Kuvankäsittelijän unelma

Näyttö on koneen kiinnostavin osa. Prestige 14 -koneesta on monta eri versiota, ja meidän testaamassamme mallissa oli 4K-näyttö 100 % Adobe RGB -väritilalla ja omalla kalibroinnilla. MSi Prestige 14 on toisin sanoen tehdasasetuksillaan valmis kuvankäsittelyyn. Näyttö ulottuu kannen reunoille asti vain hyvin kapean kehyksen ympäröimänä.

MSi:n näyttö on melkein yhtä upea kuin Alienware M15 R2:n 4K OLED -näyttö. MSi on todennäköisesti väreiltään tarkempi, ja hintaero MSi:n eduksi on mukava lisä.

Metallikuoren alla hurisee Intel Core i7-1071U, jossa on 6 ydintä ja 12 säiettä. Se on uusimman sukupolven mobiiliprosessori, joka on suunniteltu etenkin virransäästö mielessä. Muistia edustaa 16 GB:n RAM, ja näytönohjain on Nvidia GTX 1650. Kaikki on siis parempaa kuin tavallisissa yrityskoneissa. SSD-levylläkin on 1 TB tallennustilaa.

 

”Ammattikuvaajat ovat ilmeselvästi koneen kohderyhmää – jos he vain suostuvat ostamaan jotakin muuta kuin Applen.”

 

Benchmarkit

MSi Prestige 14:n prosessori on uusimman sukupolven i7 kuudella ytimellä ja 12 säikeellä. Hidas se ei siis missään nimessä ole, mutta ei myöskään hätyyttele näkemiämme nopeusennätyksiä.  Mobiiliprosessorina idea onkin kuluttaa mahdollisimman vähän virtaa, ja kellotaajuuskin on enimmillään maltilliset 1,6 GHz.

Geekbench 5 -testissä tulos oli 1 105 (singlecore) ja 3 626 (multicore). PCMark 10 -toimisto-ohjelmatestissä pisteitä tuli 4 053 – kova mutta ei voitokas tulos, siis. Reiluuden nimissä on tässä kohtaa mainittava, että tulos voittaa kuitenkin useimmat muut kevyet bisneskannettavat.

Näytönohjaimena on Nvidia GeForce GTX 1650. Se on kannettavien näytönohjaimista uusimmasta päästä – 3D-ominaisuudet löytyvät mutta GeForce RTX-sarjasta tuttu säteenseuranta puuttuu.

MSI NB Prestige 14 Pure White photo05
Kuori on kokonaan alumiinia. Prestige 14 on saatavilla valkoisena ja grafiitinharmaana. Kuva: MSi

Kuin tehty Photoshopille

Vaikka konetta ei olekaan tehty pelaamiseen, ajoimme UL:n (entisen Futuremarkin) 3DMarki-testin, joka kertoo graafisesta suoritustehosta. 5 958 pistettä Fire Strikella ja 2 570 Time Spylla osoittavat, että Adobe Photoshop ja Premiere pyörivät nätisti. Vaativilla peleillä kannettavaa ei kuitenkaan kannata haastaa – parhaat pelikoneet ovat neljä kertaa nopeampia (ja kaksi kertaa kalliimpia). Tämän sanottuani on todettava, että CS:GO kulkee Prestige 14:llä jouhevasti ja näyttää upealta väritarkalla näytöllä.

PCMarkin akkutestissä virtaa riitti 2 tunniksi ja 13 minuutiksi. Erinomainen tulos, mutta useimpiin ultrabookkeihin verrattuna tunnin vajaa. Kirkas 4K-näyttö syö akkua nopeammin kuin tavallinen Full HD -näyttö. MSi:n oman lupauksen mukaan akku kestää 10 tuntia yhdellä latauksella, mihin voi hyvinkin päästä, sillä akkutesti on tavallista käyttöä intensiivisempi.

Johtopäätökset

MSi Prestige 14 A10SC on tyylikäs ultrabook hänelle, joka kaipaa pelikonemaista tehoa kevyessä paketissa. Koneessa on väritarkka 4K-nätyyö ja riittävästi tehoja kunnon kuvankäsittelyyn. Ammattikuvaajat tai vaativat harrastajat ovat ilmiselvää kohderyhmää, jos vain voivat harkita mitään muuta Applen tilalle. Suorituskyky ei ole ilmaista, mutta kone ei ole paljoakaan kalliimpi kuin vaatimattomammilla näytöillä varustetut yrityskannettavat. Jos prosessori ja näytönohjain olisivat näistä tehokkaammat versiot, tulisi hintaakin huomattavasti lisää.

MSI NB Prestige 14 Pure White photo25
(Kuva: MSi)

Karakter
MSi Prestige 14 (A10SC-096NE)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tyylikäs ja kevyt kannettava, joka ei vie liikaa tilaa laukusta – mutta tekee kyllä ison vaikutuksen, kun se vetää laukusta pöydälle. Näyttö on ilmiömäisen hyvä. Hieno näyttö maksaa. Näytönohjain on parempi kuin integroitu, mutta ei paljoa. Prosessori ei kaikkein paras.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Nyt on nopea netti!

Mainio työkone kohtuuhintaan

Pelikannettavat kohtuubudjetilla

Mesh-reititin seinälle

Voitto kouraan

Loistava lähietäisyydeltä

Ääni & Kuva
Scroll to Top