Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Mill Invisible WiFi 700W

Ohjaa lämmitystä kännykällä

Talvi tulee, mutta onneksi omaa sähkönkulututustaan voi hillitä sovelluksella ohjattavan lämmityspaneelin avulla.

Julkaistu 09.11.2022 - 13:00
Mill Invisible WiFi 700W
Lasse Svendsen

Kodin lämmitys lohkaisee suurimman siivun sähkölaskustamme – etenkin talvella. Koska palelu ei ole hauskaa, voi tänä talvena joutua maksamaan hillittömiä sähkölaskuja. Pudottamalla kodin sisälämpötilaa parilla asteella säästää rahaa, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Voi asentaa lämpöpumpun kierrättämään lämpöä kotona, lisätä katolle aurinkopaneelit tai hallita lämmitystä älykkäämmin.

Viimeinen vaihtoehto on heittämällä halvin keino, vaikka älylaitteet maksavatkin aina jonkin verran.

Lämmityksen älyohjauksessa etu on sekin, että eri huoneisiin voi asettaa eri lämpötilat ja vaihdella lämpötilaa päivän tai kellonaikojen mukaan. Näin kotona voi olla viileämpää silloin, kun siitä ei itse kärsi, tai tiloissa, joissa ei juuri oleilla.

Mainos

Norjalaisen Millin älykäs lämpöpaneeli on ratkaisu tähän. 700-wattinen seinälämmitin tottelee sovellusohjausta ja on saatavilla mustana tai valkoisena – etulasin kanssa tai ilman.

MILL sort
Kuva: Mill Norway

Mill Norway -sovellus

Samalla sovelluksella saa ohjattua useampaa Millin laitetta Wi-Fin kautta, niin paneeleja kuin vapaasti seisoviakin lämmittimiä. Sovelluksesta näkee, mitä kaikkia laitteita se tukee. Jos omistaa Millin laitteen, jossa ei ole Wi-FIä, voi hankkia lisävarusteena saatavan Smart Socketin. Se vain tökätään pistorasiaan, jonka jälkeen laite tottelee sovellusta.

Sovelluksella voi ohjata myös Millin lämpömittaria, joka on mahdollista integroida sähköseurantasovellukseen, jolloin lämmityksen voi laittaa seuraamaan pörssisähkön edullisempia tunteja.

Mill smart socket
Millin Smart Socket -älypistorasia. Kuva: Mill Norway

PID-säädin säästää sähköä

Mill-paneelissa on toinenkin sähköä ja rahaa säästävä ominaisuus, nimittäin PID-säädin. Toisin kuin perinteinen relekytkin, joka menee päälle tai pois, PID-säädin menee pienemmälle teholle, kun haluttu lämpötila on saavutettu eikä siis sammuta virtaa kokonaan kuten termostaatit.

Kun virtaa ei sammuteta kokonaan, lämmityselementti ei pääse jäähtymään. Silloin se ei myöskään tarvitse täyttä tehoa saavuttaakseen taas haluttua lämpötilaa. Lopputuloksena huonelämpötila pysyy tasaisempana ja virrankulutus vähenee.

Mill 2
Millin vanhempi öljypatteri tottelee etäohjausta, kun siihen liittää Smart Socket -älypistorasian. Kuva: Lasse Svendsen

Käyttö

65 cm leveä 700-wattinen paneeli sopii myös kylpyhuoneisiin, sillä se on IPX54-suojausluokiteltu ja erittäin helppo asentaa. Seinäkiinnike irrotetaan takapuolelta kahden muoviruuvin avulla. Sitten vain mitataan, minne lämmitin tulee ja ruuvataan seinäkiinnike mukana tulevilla ruuveilla. Lopuksi paneeli nostetaan kiinnikkeen varaan.

Sen jälkeen ladataan sovellus ja lisätään uusi laite. Seurataan sovelluksen ohjeita, ja 10 minuutin kuluttua koko laite on asennettu, sekä fyysisesti että sovelluksesta. Omassa tapauksessani sovellukseen tupsahti tarjolle myös laiteohjelmistopäivitys, jonka jälkeen kaikki oli valmista.

Mill oppsett 2 Mill oppsett 1
<
>
Kuva: Lasse Svendsen

Sovelluksesta asetetaan lämpötila sekä ajastetaan haluttaessa eri päiville tai vuorokaudenajoille eri lämpötilat. Ajastusten teko voi tuntua melko työläältä, sillä pieneltä kännykännäytöltä tihrustettu sovellus ei ole käyttöliittymältään kaikkein kätevin. Mutta kyllä siihen tottuu.

Sovelluksesta voi ohjata jokaista laitetta yksitellen tai kaikkia saman huoneen laitteita ryhmänä. Eri huoneille voi luoda omat ohjelmansa, niin että makuuhuonetta voi ohjata erillään esimerkiksi olohuoneesta.

Mill app kopi
Millin lämpöpaneelin käyttöönotto ja ohjaus sovelluksesta. Kuva: Lasse Svendsen

Millin älykkäät lämmittimet saa myös integroitua Apple HomeKitiin, Google Homeen tai Amazon Alexaan, kunhan sovellus saa tulevan päivityksen myötä uuden Matter-protokollan käyttöönsä. Sen jälkeen eri valmistajien älykotilaitteita voi ohjata yhden sovelluksen kautta.

Yhteenveto: Mill Invisible WiFI 700W

Mill on tehnyt kodin lämmityksen ohjauksesta helpompaa sovelluksen avulla. Millin älykkäät WiFI-lämpöpaneelit tosin maksavat paljon enemmän kuin perinteisemmät lämpöpaneelit. Jos kuitenkin huomioi säästön, jonka PID-säätimen ja sovelluksen avulla voi saada, voi panostaminen Mill Invisible WiFi 700W -lämmityselementteihin olla pitkällä aikavälillä rahanarvoinen.

Karakter
Mill Invisible WiFi 700W
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Helppo käyttöönotto ja linjakas design. Selkeällä sovelluksia voi ohjata helposti useita laitteita. Älykäs PID-säädin lämmitykselle. Toimii Matter-protokollalla, joten yhdistettävissä älykotijärjestelmään. Tuplasti kalliimpi kuin vastaavat perinteiset laitteet, joista langaton ohjaus puuttuu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sydän paikallaan

Älykäs laturi sähköautolle

Kokkaa kuin ammattilainen

Jäljitä arvotavarasi helposti

Pim-pom! Onko ketään kotona?

Talvea on vielä jäljellä

Ääni & Kuva
Scroll to Top