Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Logitech G502 Lightspeed

Peliklassikko on irti!

G512-hiiren langaton versio on yhtä hyvä kuin edeltäjänsä, erona on vain johdottomuus (ja hinta).

/ 21.06.2019 - 12:59
Logitech G502 Lightspeed

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Nopea ja tarkka. Yhtä kova kuin miltä näyttääkin.
  • Huomattavasti kalliimpi kuin johdollinen versio. Ei USB-C-adapteria.

Kulmikas Logitech G502 on helposti tunnistettava klassikko pelihiirten joukossa. Olet taatusti törmännyt siihen, sillä G502, samoin kuin edeltäjänsä G500, on kaikkien aikojen myydyimpiä pelihiiriä.

Vuosien varrella Logitech G502:sta on nähty lukuisia versioita, joista viimeksi testasimme muutama kuukausi sitten G502 Hero -hiirtä. Siinä uutuutena oli uusi, tarkempi sensori, joka oli saanut näppärän lyhennenimen HERO (High Efficiency Rated Optical), sekä 16 000 pisteen resoluutio aiemman 12 000:n sijaan.

Nyt työpöydällemme on laskeutunut G502 Lightspeed, ja uutta siinä on langattomuus. Nimensä mukaisesti hiiri ei toimi Bluetoothilla, joka on pelikäytössä liian hidas ja epäluotettava, vaan sen sijaan langattomuus perustuu Logitechin omaan Lightspeed-adapteriin.

Kehityssuunta on ollut odotettavissa, sillä jokin aika sitten markkinoille on tuotu jo Lightspeed-versioita Logitechin kuulokkeista.

Lue myös: Testissä 6 pelihiirtä

Vaikka hiiri on varustettu akulla ja langattomalla vastaanottimella, on G502 Lightspeed muutaman gramman langallista varianttiaan kevyempi. Painoa voi tuttuun tapaan säätää magneettiluukun takaa kätkettävillä pienillä painoilla. Samasta kätköstä löytyy myös paikka USB-adapterille, joten kuljetus sujuu näppärästi samassa paketissa.

Sopii käteen

Kulmikkuudestaan huolimatta Logitech G502 Ligtspeed on erittäin ergonominen. 11 ohjelmoitavaa nappia on sijoiteltu strategisesti järkevästi, ja ne ovat eri muotoisia, joten oikea nappi on helppo tunnistaa taistelun tuoksinassa. Kokonaisuus myös näyttää erittäin viileältä! Hiiri istuu hyvin käteen, mutta sopii parhaiten jokseenkin pienikätisille, sillä muoto on matala ja kapea.

RGB-valot voi synkata muiden Logitechin laitteiden kanssa, mutta valot värittävät vain logoa. Enemmän väriä ja fiilistä hakevalle Asus tarjoaa hauskempia vaihtoehtoja.

Lightspeed-adapteri on käytännössä todella pieni USB-dongle. Adapteria varten on myös mikro-USB-adapteri. Naarasliitintä varten on kuitenkin omistettava adapterijohto, jotta adapteri-adapteria voi käyttää. USB-C:tä systeemi ei tue. Myös latausta varten on USB-johto, joka on niin pitkä ja kangaspäällysteisenä tyylikäs, että sitä käyttää mielellään pelaamiseenkin, jos langaton käyttö ei jostain syystä maistu.

G502 Lightspeed on yhtä hyvä kuin johdollinen edeltäjänsä. Kuva: Logitech

Yhtä hyvä kuin johdon kanssa

Logitech G502 Lightspeed on yhtä hyvä kuin johdollinen edeltäjänsäkin. Tosin 16 000 DPI:n resoluutio tuntuu turhalta, ellei satu käyttämään postimerkkiä hiirimattona. Tärkeämpää onkin skannausnopeus, joka on 400 tuumaa sekunnissa. Täten on mahdotonta tehdä niin nopeaa liikettä, etteikö hiiri sitä rekisteröisi. Hiiren napit ovat kevyet ja nopeat kuten kuuluukin, joten klikkailu sujuu mallikkaasti.

Langattomuus on Logitechilta luonteva seuraava siirto, mutta onko se oikeasti parannus pelaamiseen? Langaton käyttö on mukavaa ja Logitechin Lightspeed toimii nopeasti ja luotettavasti. Langattomuus tuo kuitenkin lisähintaa, eikä se koskaan voi olla parempi tai nopeampi kuin johdollinen versio, parhaimmillaan yhtä hyvä. Akunkesto on otettava pelatessa huomioon – kukapa haluaisi hiiren hyytyvän kesken tärkeän matsin? Tämän ongelman voi ratkaista pitämällä USB-johtoa lähettyvillä, mutta silloin langattoman hiiren omistamisen hyödyt hämärtyvät.

Johtopäätökset

Logitech G502 on erinomainen pelihiiri, joka perustuu hyväksi havaittuun menestyskonseptiin. Uutta hiiressä on langattomuus ja uusimmat sensorit. Kysymys kuuluukin, tarvitseeko pelaaja langatonta hiirtä, vai pärjäisikö puolet halvemmalla langallisella versiolla. Itse veikkaan, että HC-pelaajat pitäytyvät johdossa, mutta satunnaisemmille pelaajille langattomuus voi olla houkutteleva vaihtoehto.

Karakter
Logitech G502 Lightspeed
High End
John Hvidlykke
(s. 1964): Toimittaja. John on pyörinyt tekniikkatoimittamisen maailmassa jo vuodesta 1982 (!) ja LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 2013. Hän on työskennellyt monipuolisesti eri rooleissa ja eri medioissa sekä kirjoittanut kirjoja ja oppaita IT-puolelta. John kirjoittaa LB-sivustolle hifi-, kaiutin-, tietokone-, peli- ja historia-aiheista.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Budjettireititin peruskäyttöön

Zenbook Air?

Onko Chrombook Plus -malleista tavallisten kannettavien haastajiksi?

Kuka katsoo televisiota työajalla? En minä ainakaan!

Mesh-verkko edistykselliseen älykotiin

Huippuluokan OLED-pelinäyttö

Salamannopea pelinäyttö ja pari kompromissia

Samsung QD-OLED: Tässäkö paras näyttö pelaajille?

Salamannopea mesh-verkko

Enemmän AI-tehoja

Pelaajalle ja tekijälle

Parempi kuin paras – ja kalliimpi

Ääni & Kuva
Scroll to Top