TESTISSÄ: Jabra Elite Active 75t

Ylivoimaiset treenikuulokkeet

Jabra Elite Active 75t on ehkä tämän hetken paras langaton treenikuulokemalli.

Karakter
Jabra Elite Active 75t
forfatter
Julkaistu 14.06.2020 - 14:21
Ääni & Kuva kiteyttää
Tehokas passiivinen melunvaimennus, poikkeuksellinen ja vakaa ääni, loistava akunkesto. Vedenkestävä. Erinomainen istuvuus.
Tehokas melunvaimennus voi tehdä kuuntelusta hieman sulkeutunutta. Nappien ohjaaminen suoraan kuulokkeista on hieman hankalaa.
Faktat
  • Tyyppi: In-ear, täysin langattomat
  • Elementit: 6 mm
  • Aktiivinen vastamelu: Ei ole
  • Akunkesto: 7,5 + 28 h
  • Sovellus: Jabra Sound+
  • Liitännät: USB-C, Bluetooth 5.0
  • Paino: 5,5 g/st
  • Ominaisuudet: Langaton lataus kotelosta, IP57-luokitus
  • Verkkosivusto: jabra.fi

Viime talvena testasimme täysin langattomia Jabra Elite 75t -kuulokkeita, joita kiittelimme erittäin tehokkaasta passiivisesta melunvaimennuksesta, erinomaisesta istuvuudesta ja poikkeuksellisesta äänenlaadusta, jossa on oli hyvää painetta.

Nyt kyseisen mallin seuraaja Jabra Elite Active 75t on testissä, ja esitämme heti alkuun pahoittelut siitä, että tämän testin lukeminen voi aiheuttaa pienet déjà vu -vibat.

Tuotteiden välillä ei nimittäin ole eroa, etenkään äänenlaadussa.

Muutokset voi tiivistää tähän: Jabra Elite Active 75t -malli on edeltäjistään poiketen IP57-luokiteltu, eli napit kestävät puolen tunnin upotuksen metrin syvyiseen veteen. Edeltäjissä oli IP55-luokitus ja ne sietivät vain roiskeita.

Tästä ilosta on siis maksettava pari kymppiä enemmän, muuten tuotteet ovat identtiset.

Täydellistä istuvuutta ja vedenkestävyyttä

Vaikka parannus tuntuu pieneltä, ovat Jabran Elite Active -kuulokkeet IP-luokituksensa ansiosta täydelliset treenaamiseen. Ne päällä voi rauhassa hikoilla ja lenkkeillä kaatosateessa, mitä aiempien mallien kohdalla on kannattanut välttää. Uusien kuulokkeiden kanssa voi mennä vaikka kylpyyn. Tämä on todistettu alempana yhdessä niin ikään vedenkestävän OnePlus 8 Pro -puhelimen kanssa!

JabraEliteActive75t BLK Copper Contextual 01
Jabra lupaa 28 tunnin akunkeston Elite Active 75t -mallille. Kotelosta napit voi ladata kolme kertaa ennen kuin kotelo itsessään kaipaa latausta. Kuva: Jabra

Elite Active 75t on sitä paitsi päällystetty kumilla, joka yhdessä tiukasti istuvan muotoilun kanssa pitää napit korvissa myös juostessa ja hyppiessä.

Elite 75t:n tapaan myös Elite Active 75t:n pakkauksessa tulee kolmet erilaiset EarGels -pehmusteet, joista voi valita omaan korvaan sopivimman. Näin napit solahtavat korvaan niin tiiviisti, että ulkopuoliset äänet eivät pääse sotkemaan musiikin tai podcastin kuuntelua – vaikka Jabra Elite 75t:ssä ei ole aktiivista vastamelua. Sen sijaan Jabra kutsuu tekniikkaa passiiviseksi melunvaimennukseksi. Minun puolestani saavat kutsua vaikka miksi, sillä se toimii niin hyvin, että HearThrough-niminen ominaisuus on todella tarpeen. Se käyttää mikrofoneja päästääkseen ympäristön äänet läpi, jolloin kuulokkeet päässäkin voi kuulla toisen puhetta.

brusebad JabraEliteActive75t
LB Ääni & Kuvan toimittaja kävi suihkussa Jabra Elite Active 75t -nappikuulokkeet korvissaan. Kuva: Peter Gotschalk

Subwoofer korvissa

Saman voi tehdä, kun käyttää nappeja puheluihin. Ominaisuuden nimi on Sidetone, ja sen ansiosta kuulee oman äänensä paremmin – se kun jää muuten helposti kaikumaan ontosti omaan päähän.

Puheen laatu on täydellistä, mikä pätee niin omaan puheeseen kuin puhelimen toisessa päässä olevaan.

Jabra Elite Active 75t:ssä on sama erinomainen ääni kuin Elite 75t:ssä, ja sovelluksessa voi vielä säätää äänikuvan vahvaksi ja harmoniseksi, jossa on paljon bassoa, voimakas keskirekisteri ja runsaan ilmavat ylä-äänet.

Oikeilla ääniasetuksilla napit saa itse asiassa soimaan niin muhkealla bassolla, että tuntuu kuin kävelisi ympäriinsä pienet subwooferit korvissa.

Ohjaus aiheuttaa pieniä haasteita. Siihen voi tietysti käyttää intuitiivista sovellusta, mutta kaikkea voi ohjata myös painelemalla oikeaa ja vasenta kuuloketta. Yhdistelmiä ja ominaisuuksia on valtavasti, joten ottaa aikansa ennen kuin oppii, pitikö nyt painaa kahdesti oikeaa vai vasenta nappia, kun haluaa aktivoida puheavustajan (Jabra Elite Active 75t:ssä on Alexa, Google Assistant ja Siri – ja ne saa päälle oikeasta napista). Ja pitikö vasenta nappia painaa kaksi vai kolme kertaa, kun halutaan vaihtaa kappaletta (kaksi – kolmella kappale alkaa soimaan uudelleen alusta).

Vaikka aktiivista vastamelua ei olekaan, onnistuu Elite Active 75t sulkemaan ulkopuoliset äänet pois täydellisen tiiviillä istuvuudellaan. IP57-luokitus takaa veden- ja pölyn kestävyyden. Kuva: Jabra

Johtopäätökset

Ei kannata jumiutua siihen, ettei Jabra Elite Active 75t:ssä ole aktiivista vastamelua. Täydellisen tiivis istuvuus takaa, että niin kutsuttu passiivinen melunvaimennus toimii kyllin tehokkaasti vaatiakseen neljän mikrofonin käyttöä silloin, kun haluaa päästää ympäristön äänet läpi.

Äänenlaatu on erinomainen ja IP57-luokituksen ansiosta kuulokkeet ovat täysin vedenkestävät. Sen ja istuvuuden vuoksi Jabra Elite Active 75t on täydellinen tarkoitukseensa, eli musiikin kuunteluun tai puheluiden hoitamiseen treenatessa.

Jos pitää keksiä jotakin moitittavaa, niin soiton ohjaus ja muiden säätöjen tekeminen nappien kautta vaatii opettelua.

Mainos

Päivän tarjoukset