TESTISSÄ : Jabra Elite 75t

Paljon vastinetta rahoille!

Jabra Elite 75t on markkinoiden paras täysin langaton kuulokemalli ilman aktiivista vastamelua.

 itemprop
Jabra Elite 75t

Ääni & Kuva kiteyttää

Hämmästyttävän tehokas passiivinen vastamelu, mainio ja vakaa ääni sekä hyvä akunkesto. Hinta-laatusuhteeltaan tämän hetken parhaat true wireless -kuulokkeet.
Tehokas vastamelu voi tehdä soundista hieman sulkeutuneen. Ohjaus nappien kautta on vähän hankalaa.
  • Tyyppi: In-ear, täysin langaton
  • Elementit: 6 mm
  • Aktiivinen vastamelu: Ei ole
  • Akunkesto: 7 + 21 h
  • Sovelllus: Jabra Sound+
  • Liitännät: USB-C, Bluetooth 5.0
  • Paino: 5,5 g/nappi
  • Erityistä: Langaton lataus kotelosta, IP55-luokitus
  • Verkkosivusto: emea.jabra.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 200 €

Jabra ei ehkä ole maailman seksikkäin merkki, ja moni yhdistää nimen puhelinmyyjien kuulokesetteihin ja muihin toimistokuulokkeisiin kuin hyvään ääneen ja digitaaliseen elämäntyyliin. Eikä ihme, sillä Jabra on osa GN Store Nordia, kunnioitettavaa mutta jokseenkin pölyistä tanskalaisyritystä, joka tekee juuri niitä toimistojen kuulokeratkaisuja sekä kuulolaitteita. GN Store Nordin asiantuntemus ja tutkimukset kuulemisesta tekevät itse asiassa Jabran tuotteista mainettaan parempia. Onkin harmillista, jos ne jäisivät trendikkäämpien valmistajien jalkoihin. Erityisen ikävää olisi, jos Jabra Elite 75t ei saisi ansaitsemaansa huomiota, sillä se on varmastikin tämän hetken parhaita täysin langattomia kuulokkeita, ja vieläpä järkevän hintainen. Ne ovat hieman edullisemmat kuin Sonyn WF-1000XM3, joka on varustettu aktiivisella vastamelulla mutta kuulostaa muuten yhtä hyvältä. Vaikuttavaa.

Subwoofer korvassa

Jabra Elite 75t on pari vuotta sitten testaamamme Jabra Elite 65t:n seuraaja. Edeltäjänsä tapaan soundi on uskomattoman hyvä, ja sovelluksen tarjoaman taajuuskorjaimen avulla sointia voi säätää tasapainoiseksi ja täyteläiseksi kokonaisuudeksi, jossa basso on voimakas, keskirekisteri väkevä ja yläpäässä riittää ilmavuutta.

Oikeilla ääniasetuksilla Jabra Elite 75t:n basson saa itse asiassa kuulostamaan niin uhkealta, että tuntuu kuin kävelisi ympäriinsä subwoofer korvissaan. Toki vaikutelma riippuu istuvuudesta, joka on selvästi parempi kuin 65t-mallilla. Joillekin käyttäjille istuvuus voi olla vähän liiankin napakka.

 

Jabran mukaan akunkesto on kokonaisuudessaan 28 tuntia. Kotelosta saa ladattua napit kolme kertaa ennen kuin itse kotelo on ladattava. Kuva: Jabra

Napit istuvat niin napakasti, että kaikki häly jää ulkopuolelle. Siitäkin huolimatta, että Jabra Elite 75t -kuulokkeissa ei ole aktiivista vastamelua. Sen sijaan Jabra nimittää ratkaisua ”passiiviseksi” vastameluksi, mutta minun puolestani saavat kutsua sitä ihan miten haluavat – se nimittäin toimii niin hyvin, että sisäänrakennettua HearThrough-nimistä ominaisuutta todella tarvitsee kuullakseen ulkopuoliset äänet, vaikkapa jonkun puheen, nappien läpi. Puheluissa puolestaan voi käyttää Sidetone-nimistä ominaisuutta, jolloin kuulee oman äänensä. Muuten oma puhe voi kuulostaa pään sisällä aika ontolta.

Puheen laatu on täydellinen, ja se pätee niin omaan ääneen kuin vastaanottajaankin. Puhelimen toisessa päässä olevan kuulee erittäin selvästi. Huomautettakoon, että olin testin aikana vieläpä Kambodzassa ja soitin sieltä kotiin Jabra Elite 75t -kuulokkeiden kautta!

Hyviä parannuksia, mutta entä käytön helppous?

Jabra 65t -malliin verrattuna uutuusmalli on kokenut monia parannuksia. Bluetooth 5.0:n ansiosta yhteys on vakaampi ja akunkesto pidempi. Jabran lupaamaan 7,5 tuntiin ei kyllä ihan päästä, mutta reilut kuusi tuntia on kuitenkin parempi kuin edeltäjän viisi tuntia. Tietenkin napit voi ladata kotelosta. Vartin latauksella saa tunnin akunkestoa.

mainos

Uusien nappien ja edellisen mallin suurin ero on koossa. Jabran mukaan nappeja on kutistettu 20 %, mutta ero näyttää isommalta, mikä tarkoittaa sitä, etteivät kuulokkeet törrötä korvista. Siitä on hyötyä istuvuuden kannalta, mikä taas johtaa parempaan passiiviseen vastameluun.

mainos

Käytössä on pieniä eroja. Intuitiivista sovellusta voi tietenkin käyttää kaikkien toimintojen ohjaamiseen, mutta kuulokkeissa on myös fyysiset napit ohjausta varten. Niiden ongelma on loputtomat ominaisuudet ja painallusyhdistelmät. Vie aikaa opetella, että pitikö tuplaklikata oikean vai vasemman kuulokkeen nappia puheohjauksen aktivoimiseksi (Jabra Elite 75t:ssä on tuki Alexalle, Google Assistantille ja Siri – ja vastaus on oikeaa kuuloketta) ja pitikö painaa kahdesti vai kolmesti vasenta nappia kappaleen yli hyppäämiseksi (vastaus on kahdesti – kolme painallusta aloittaa kappaleen alusta).

Aktiivista vastamelua ei ole, mutta Jabra Elite 75t sulkee lähes kaiken ulkopuolisen äänen lähes täydellisen istuvuuden ansiosta. Kuva: Jabra

Johtopäätökset

Ei tarvitse hävetä, vaikka luulisi Jabra Elite 75t:tä vastamelukuulokkeiksi. Niiden lähes täydellinen istuvuus takaa niin sanotun passiivisen vastamelun toiminnan, eli napit istuvat niin napakasti, ettei korviin vuoda ääntä ulkoa. Halutessaan kuulla kaverin puheen voi onneksi hyödyntää nappien neljää mikrofonia, joiden avulla saa napinpainalluksella ympäristön äänet kuuluviin.

mainos

Äänenlaatu on poikkeuksellisen hyvä etenkin hintaan nähden, ja IP55-luokitus lupaa nappien kestävän pölyä ja roiskeita. Kun akunkestokin on kohdillaan, on vaikea löytää valitettavaa. Ellei sitten marise hiukan monimutkaisesta ohjauksesta, mutta senkin pulman voi kiertää käyttämällä sovellusta.

 

Lisää
Keskustelu

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös