: Sony WH-1000XM2

Täydellistä vastamelua

Sony on korjannut edellistä kuulokemalliaan vaivanneet viat ja onnistunut tekemään parhaat vastamelukuulokkeet, jotka olemme koskaan testanneet!

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava ääni sekä markkinoiden paras vastamelu ja akunkesto.
Pidemmässä käytössä korvat voivat hiostua.

Sony WH-1000XM2

Tyyppi: Over-ear, langaton, suljettu

Liitännät: 3,5 mm, BT 4,1 aptX/LDAC

Aktiivinen vastamelu: On

Taittuu kokoon: Kyllä

Mikrofoni ja kaukosäädin: On

Kaiutinelementti: 40 mm

Akunkesto: 30 tuntia (langattomasti vastamelulla)

Paino: 275 g

Värivaihtoehdot: Musta tai beige

Hinta: 400 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

MDR-1000X oli markkinoiden parhaita langattomia vastamelukuulokkeita. Kuulijan korvakäytäviin mukautuva vastamelu vei alan aivan uudelle tasolle, ja soundikin oli kaunis kuin mikä. Virheetön se ei kuitenkaan ollut: aina kun otti askeleen, se kaikui bassona kuulokkeista. Niinpä kuulokkeet sopivat lähinnä istuinkäyttöön.

Ilmanpaine huomioitu

WH-1000XM2 on menestysmallin seuraaja, ja Sony on kehittänyt vastameluaan entistä pidemmälle. Uutuutena on tekniikka, joka huomioi myös ympäröivän ilmanpaineen, joten kuulokkeet toimivat optimaalisesti myös lentokoneessa. Pieni sensori mittaa ilmanpainetta ja lisää ääneen suodattimen, jos mikrofoni ja akustiikka häiriintyvät ilmanpaineesta. Fiksun kuuloinen keksintö, jota odotan mielenkiinnolla pääseväni testaamaan seuraavalla lentomatkallani!

Edeltäjänsä tapaan myös tästä saa vastamelun pois päältä ja ympäristön äänet kuulumaan vain nappia painamalla. Akunkesto on kasvanut 20 tunnista 30 tuntiin langattomassa käytössä ja vastamelu päällä. Ja siis jatkuvalla musiikin kuuntelulla, mikä on hyvin vaikuttavaa.

Lue myös: Testasimme 10 langatonta kuuloketta

Vastamelua säädetään omaan korvaan ja ilmanpaineeseen sopivaksi sovelluksen avulla – se lähettää korvaan testisignaalin ja mittaa ulos tulevan äänen. Se toimii loistavasti! Myös soundia voi säätää ja siirtää äänikuvaa eteen, taakse tai sivulle. Äänikuvan ollessa edessä ja vastamelun ollessa pois päältä soundi oli kuitenkin aivan riittävän hyvä, mutta säädöt toimivat todella hyvin.

Sovellus ei ole välttämätön, mutta se tarjoaa hyvän yleiskuvan ja muutaman lisäominaisuuden. Kuva: Kuvakaappaus

 

Vastamelua voi säätää sovelluksesta portaattomasti täydestä äänettömään, ja myös sen voi valita, päästetäänkö läpi kaikki ulkoa tuleva ääni vai pelkkä puhetaajuus. Niinpä kuulet, jos joku puhuttelee sinua, mutta voit silti rauhoittaa kuulosi muilta ääniltä. Ääniasetukset voi vaihtaa toggle-napilla.

mainos
Vertasimme Sonya etenkin Boseen. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Loistavaa vastamelua

Testijaksolla käytimme kuulokkeita liikenteessä ja junassa, ja totesimme vastamelun toimivan erinomaisesti. Vanha kilpailija Bose QuietComfort 35 on kaikkien aikojen parhaita vastamelukuulokkeita, mutta saattaa nyt jäädä Sonyn jalkoihin. Päivittäisessä käytössä näiden kahden eroa ei ehkä juurikaan huomaa, sillä molemmat ovat niin erinomaisia, mutta Sonylla on pieni etumatka vieläkin tehokkaamman vastamelunsa ansiosta.

mainos

Olen yrittänyt mitata vastamelua stereoista ja pienestä, kuulokekuppiin sijoitetusta mikrofonista tulevan ”pink noisen” avulla. Lukuisten mittausten jälkeen on todistettu, että Sony vaimentaa ääntä 3 dB enemmän kuin Bose QC35. Bose myös päästää läpi useampia taajuuksia, mikä saa melun kuulumaan selkeämmin.

Laboratoriossa Sony vaimensi ääntä 3 dB enemmän kuin Bose QuietComfort 35. Kuva: Geir Gråbein Nordby

 

Edeltäjän, MDR-1000X-mallin ongelma ilmeni kävellessä: askelten ääni resonoi kehon läpi kuulokkeisiin luoden voimakkaan bassoefektin. Tämä oli suurin syy, miksi aiemmin pidin Bosea parhaana. Uudessa mallissa tätä vaivaa ei kuitenkaan ole enää lainkaan.

Melutonta musiikkia

WH-1000XM2:ssa on siis uskomaton vastamelu. Mikä ei kuitenkaan lämmitä, jos äänenlaatu ei ole kohdillaan. Onneksi soundi on kuten edeltäjässäkin: basso on tiukka ja täyteläinen ja ääni kokonaisuutena hienostuneempi kuin Bose QC35 -mallissa. Bosea en suosittelisi jazzin tai klassisen kuunteluun, sillä se on liian raju erityisen vivahteikkaisiin tyyleihin. Sony suoriutuu niistäkin upeasti.

mainos

Kuuntelepa vaikka Charlie Hadenin tulkintaa Pat Methenyn ja David Bowien ”This is not America” -kappaleesta. Ei ole epäilystäkään, että siinä soi kontrabasso, ja värit ja monimutkaiset rakenteet ilmenevät selkeämmin kuin Bosella. Jopa trumpetti soi vivahteikkaasti ja dynaamisesti keskirekisterissä.

Ylärekisteri on Sonylla huomattavasti hienostuneempi. Klassinen ja jazz soivat uskottavasti ja viulusta erottaa enemmän sävyjä. Sony liukuu huipulle asti sulavasti ja himmailee ehkä hiukan kitaran kieliä näppäillessä. Ero voi olla vielä suurempi, jos kuuntelee musiikkia Sonyn puhelimesta, sillä kuulokkeissa on tuki Sonyn omalle LDAC-protokollalle, joka tekee Bluetoothilla siirtyvästä musiikista CD-laatuista.

Bosella on ylärekisterissä enemmän energiaa, ja se kuulostaa rapeammalta. Samalla soundi on kuitenkin karheampi, joten Sonyn ääni vie voiton ainakin meidän mielestämme. Jos kaipaa enemmän potkua, voi soundia säätää Sonyn Headphone-sovelluksesta, joka on räätälöity erityisesti WH-1000XM2-mallille.

Keskirekisteri on täyteläisempi ja lämpimämpi, ja dynamiikka on johdonmukaisesti kohdillaan. Monet haluavat erikseen vastamelukuulokkeet matkoille ja tavalliset tosiharrastajan musiikinkuunteluun. Uskallamme väittää, ettei sellaiselle ole enää tarvetta WH-1000XM2-kuulokkeiden kohdalla. On kuitenkin huomautettava, että ylärekisteri on hiukan vetäytyvä, ja siihen verrattuna kirkkaampaakin soundia löytyy. Esimerkiksi käy Beoplay H9, joka ei kuitenkaan vedä vertoja Sonyn dynamiikalle ja paineelle.

Sony WH-1000XM2 taittuu kauniisti kokoon mukana tulevaan kuljetuskoteloonsa. Kuva: Sony

Mukavuus ja akunkesto

Mainitaksemme muutaman sanan mukavuudesta, on sanottava, että Sonyn kuulokkeet ovat kyllä erittäin mukavat päässä. Ne ovat hieman lähempänä korvia kuin puolisuljetut Bose QC35 -kuulokkeet, joten ne voivat alkaa hiostaa jonkin ajan kuluttua – harkinnan arvoinen seikka, jos tiedossa on pitkiä lentomatkoja.

Akunkesto on kasvatettu 30 tuntiin langattomassa vastamelutilassa, mikä on 50 % pidempi kuin ennen ja siten markkinoiden paras.

(Kuva: Sony)

 

Johtopäätökset

Sony WH-1000XM2 tarjoaa markkinoiden vastamelua. Edeltäjää vaivannutta askeläänien bassoresonanssia ei enää kuulu. Tämä yhdistettynä erinomaiseen äänenlaatuun – parhaisiin, joita olemme vastamelukuulokkeissa kuulleet – sekä mukavaan istuvuuteen ja ylittämättömään akunkestoon saa meidät nostamaan hattua Sonylle ja kruunaamaan sen uudeksi vastamelun kuninkaaksi!

(Kuva: Sony)

 

 

Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös