Mainos
Mainos
Mainos

Sony WH-1000XM2

Lokakuu 2017Sony WH-1000XM2

Täydellistä vastamelua

Sony on korjannut edellistä kuulokemalliaan vaivanneet viat ja onnistunut tekemään parhaat vastamelukuulokkeet, jotka olemme koskaan testanneet!

Loistava ääni sekä markkinoiden paras vastamelu ja akunkesto.
Pidemmässä käytössä korvat voivat hiostua.

MDR-1000X oli markkinoiden parhaita langattomia vastamelukuulokkeita. Kuulijan korvakäytäviin mukautuva vastamelu vei alan aivan uudelle tasolle, ja soundikin oli kaunis kuin mikä. Virheetön se ei kuitenkaan ollut: aina kun otti askeleen, se kaikui bassona kuulokkeista. Niinpä kuulokkeet sopivat lähinnä istuinkäyttöön.

Ilmanpaine huomioitu

WH-1000XM2 on menestysmallin seuraaja, ja Sony on kehittänyt vastameluaan entistä pidemmälle. Uutuutena on tekniikka, joka huomioi myös ympäröivän ilmanpaineen, joten kuulokkeet toimivat optimaalisesti myös lentokoneessa. Pieni sensori mittaa ilmanpainetta ja lisää ääneen suodattimen, jos mikrofoni ja akustiikka häiriintyvät ilmanpaineesta. Fiksun kuuloinen keksintö, jota odotan mielenkiinnolla pääseväni testaamaan seuraavalla lentomatkallani!

Edeltäjänsä tapaan myös tästä saa vastamelun pois päältä ja ympäristön äänet kuulumaan vain nappia painamalla. Akunkesto on kasvanut 20 tunnista 30 tuntiin langattomassa käytössä ja vastamelu päällä. Ja siis jatkuvalla musiikin kuuntelulla, mikä on hyvin vaikuttavaa.

Lue myös: Testasimme 10 langatonta kuuloketta

Vastamelua säädetään omaan korvaan ja ilmanpaineeseen sopivaksi sovelluksen avulla – se lähettää korvaan testisignaalin ja mittaa ulos tulevan äänen. Se toimii loistavasti! Myös soundia voi säätää ja siirtää äänikuvaa eteen, taakse tai sivulle. Äänikuvan ollessa edessä ja vastamelun ollessa pois päältä soundi oli kuitenkin aivan riittävän hyvä, mutta säädöt toimivat todella hyvin.

Sovellus ei ole välttämätön, mutta se tarjoaa hyvän yleiskuvan ja muutaman lisäominaisuuden. Kuva: Kuvakaappaus

 

Vastamelua voi säätää sovelluksesta portaattomasti täydestä äänettömään, ja myös sen voi valita, päästetäänkö läpi kaikki ulkoa tuleva ääni vai pelkkä puhetaajuus. Niinpä kuulet, jos joku puhuttelee sinua, mutta voit silti rauhoittaa kuulosi muilta ääniltä. Ääniasetukset voi vaihtaa toggle-napilla.

Vertasimme Sonya etenkin Boseen. Kuva: Geir Gråbein Nordby

Loistavaa vastamelua

Testijaksolla käytimme kuulokkeita liikenteessä ja junassa, ja totesimme vastamelun toimivan erinomaisesti. Vanha kilpailija Bose QuietComfort 35 on kaikkien aikojen parhaita vastamelukuulokkeita, mutta saattaa nyt jäädä Sonyn jalkoihin. Päivittäisessä käytössä näiden kahden eroa ei ehkä juurikaan huomaa, sillä molemmat ovat niin erinomaisia, mutta Sonylla on pieni etumatka vieläkin tehokkaamman vastamelunsa ansiosta.

Olen yrittänyt mitata vastamelua stereoista ja pienestä, kuulokekuppiin sijoitetusta mikrofonista tulevan ”pink noisen” avulla. Lukuisten mittausten jälkeen on todistettu, että Sony vaimentaa ääntä 3 dB enemmän kuin Bose QC35. Bose myös päästää läpi useampia taajuuksia, mikä saa melun kuulumaan selkeämmin.

Laboratoriossa Sony vaimensi ääntä 3 dB enemmän kuin Bose QuietComfort 35. Kuva: Geir Gråbein Nordby

 

Edeltäjän, MDR-1000X-mallin ongelma ilmeni kävellessä: askelten ääni resonoi kehon läpi kuulokkeisiin luoden voimakkaan bassoefektin. Tämä oli suurin syy, miksi aiemmin pidin Bosea parhaana. Uudessa mallissa tätä vaivaa ei kuitenkaan ole enää lainkaan.

Melutonta musiikkia

WH-1000XM2:ssa on siis uskomaton vastamelu. Mikä ei kuitenkaan lämmitä, jos äänenlaatu ei ole kohdillaan. Onneksi soundi on kuten edeltäjässäkin: basso on tiukka ja täyteläinen ja ääni kokonaisuutena hienostuneempi kuin Bose QC35 -mallissa. Bosea en suosittelisi jazzin tai klassisen kuunteluun, sillä se on liian raju erityisen vivahteikkaisiin tyyleihin. Sony suoriutuu niistäkin upeasti.

Kuuntelepa vaikka Charlie Hadenin tulkintaa Pat Methenyn ja David Bowien ”This is not America” -kappaleesta. Ei ole epäilystäkään, että siinä soi kontrabasso, ja värit ja monimutkaiset rakenteet ilmenevät selkeämmin kuin Bosella. Jopa trumpetti soi vivahteikkaasti ja dynaamisesti keskirekisterissä.

Ylärekisteri on Sonylla huomattavasti hienostuneempi. Klassinen ja jazz soivat uskottavasti ja viulusta erottaa enemmän sävyjä. Sony liukuu huipulle asti sulavasti ja himmailee ehkä hiukan kitaran kieliä näppäillessä. Ero voi olla vielä suurempi, jos kuuntelee musiikkia Sonyn puhelimesta, sillä kuulokkeissa on tuki Sonyn omalle LDAC-protokollalle, joka tekee Bluetoothilla siirtyvästä musiikista CD-laatuista.

Bosella on ylärekisterissä enemmän energiaa, ja se kuulostaa rapeammalta. Samalla soundi on kuitenkin karheampi, joten Sonyn ääni vie voiton ainakin meidän mielestämme. Jos kaipaa enemmän potkua, voi soundia säätää Sonyn Headphone-sovelluksesta, joka on räätälöity erityisesti WH-1000XM2-mallille.

Keskirekisteri on täyteläisempi ja lämpimämpi, ja dynamiikka on johdonmukaisesti kohdillaan. Monet haluavat erikseen vastamelukuulokkeet matkoille ja tavalliset tosiharrastajan musiikinkuunteluun. Uskallamme väittää, ettei sellaiselle ole enää tarvetta WH-1000XM2-kuulokkeiden kohdalla. On kuitenkin huomautettava, että ylärekisteri on hiukan vetäytyvä, ja siihen verrattuna kirkkaampaakin soundia löytyy. Esimerkiksi käy Beoplay H9, joka ei kuitenkaan vedä vertoja Sonyn dynamiikalle ja paineelle.

Sony WH-1000XM2 taittuu kauniisti kokoon mukana tulevaan kuljetuskoteloonsa. Kuva: Sony

Mukavuus ja akunkesto

Mainitaksemme muutaman sanan mukavuudesta, on sanottava, että Sonyn kuulokkeet ovat kyllä erittäin mukavat päässä. Ne ovat hieman lähempänä korvia kuin puolisuljetut Bose QC35 -kuulokkeet, joten ne voivat alkaa hiostaa jonkin ajan kuluttua – harkinnan arvoinen seikka, jos tiedossa on pitkiä lentomatkoja.

Akunkesto on kasvatettu 30 tuntiin langattomassa vastamelutilassa, mikä on 50 % pidempi kuin ennen ja siten markkinoiden paras.

(Kuva: Sony)

 

Johtopäätökset

Sony WH-1000XM2 tarjoaa markkinoiden vastamelua. Edeltäjää vaivannutta askeläänien bassoresonanssia ei enää kuulu. Tämä yhdistettynä erinomaiseen äänenlaatuun – parhaisiin, joita olemme vastamelukuulokkeissa kuulleet – sekä mukavaan istuvuuteen ja ylittämättömään akunkestoon saa meidät nostamaan hattua Sonylle ja kruunaamaan sen uudeksi vastamelun kuninkaaksi!

(Kuva: Sony)

 

 

Bästa pris på Sony WH-1000XM2

Sony WH-1000XM2

Tyyppi: Over-ear, langaton, suljettu

Liitännät: 3,5 mm, BT 4,1 aptX/LDAC

Aktiivinen vastamelu: On

Taittuu kokoon: Kyllä

Mikrofoni ja kaukosäädin: On

Kaiutinelementti: 40 mm

Akunkesto: 30 tuntia (langattomasti vastamelulla)

Paino: 275 g

Värivaihtoehdot: Musta tai beige

Hinta: 400 €

Lisää

Keskustelu
5 langatonta vastamelukuuloketta

Lippu hiljaiselle lennolle

Vastamelukuulokkeet vaimentavat rasittavaa melua ja tekevät pitkistä matkoista miellyttävämpiä.

5 pelinäppäimistöä

Sormi liipaisimella

Lentokonemateriaalit ja hienosäädetty mekaniikka varmistavat voiton pelissä. Otimme näppituntumaa viiteen mekaaniseen pelinäppäimistöön.

6 televisiota: 55 tuumaa + 4K + HDR

Hyvä kakkostelkkari

Tarvitsetko edullisen kakkos-tv:n? Kaupoista kannattaa nyt bongata viime vuoden malleja hyvällä alennuksella!

6 langatonta kuuloketta

Vakavasti otettavaa langatonta

Nykyajan langattomat huippukuulokkeet tarjoavat uskottavaa äänenlaatua ja mukavaa käytettävyyttä.

5 premium-pelikannettavaa

Viisi viileää

Pelaaja tarvitsee kunnon vehkeet. Otimme taistelukentälle viisi kannettavaa, jotka eivät säiky mitään tai ketään.

Edullista luksusta

Kevyen ja tyylikkään ultrabookin voi saada myös ilman kultaista luottokorttia.

6 pelihiirtä

Veitsenterävää tarkkuutta

Pelaaja on tasan yhtä tappava kuin aseensa. Testasimme kuusi tämän hetken parasta pelihiirtä.

6 langatonta kaiutinta

Luksusluokan langatonta

Kalliimpien langattomien kaiuttimien äänenlaatu lähentelee jo perinteisten kaiuttimien tasoa.

ASUS Zenfone Max Pro (M2) julkaistaan Suomessa!

Ällistyttävä akkukesto, enemmän tehoa ja parempi kestävyys

Testissä
Philips 65OLED903

Ilotulitusta silmille ja korville

Philipsin paras OLED-televisio on päässyt Bowers & Wilkinsin kaiutingurujen käsittelyyn. Lopputulos on käsittämättömän upea!

Mainos
Testissä
Dynaudio Xeo 20

Entistäkin langattomampi

Dynaudion langattomat aktiivikaiuttimet soivat miellyttävästi.

Testissä
MSi PS42 8RB-015NE

Siviilikäyttöön

MSi on lähes synonyymi pelitietokoneelle. Prestige-sarja on kuitenkin tehty ”hienoihin” toimistotehtäviin.

Testissä
Tivoli Audio Music System Home

Langatonta retroa

Tivolin radiossa on useimpien tarpeisiin sopivat ominaisuudet, mutta pari miinusta myös.

Testissä
TCL 55DP600

Edullinen yleis-tv

TCL:n televisiolla on mukava hinta, mutta käyttäjäystävällisyydestä ja äänestä on nipistetty liikaa.

Testissä
Sony KD-75ZF9

Ei ihan maalissa

Sonyn kuumin LCD-tv on kuvanlaadultaan huippu, mutta kokonaisvaikutelma ei ole ihan täydellinen.

Testissä
LG 65SK9500

Ilmiömäistä väri-ilottelua

Jösses, mitä sävyjä! LG on tunnettu tyylikkäistä OLED-näytöistään, mutta valmistajan paras LCD-televisio ei mene hukkaan sekään.

Testissä
LG OLED65W8

Eksoottinen seinäkoriste

LG:n Wallpaper-OLED on kuuminta, mitä rahalla tv-maailmassa saa! Kuva kelluu katsojan edessä, mutta hieman kömpelö soundbar tiputtaa pisteitä.

Testissä
9 älykotituotetta

Tulevaisuuden koti jo nyt

Älykkäät laitteet tekevät asumisesta mukavampaa, turvallisempaa ja hauskempaa.

Testissä
Yamaha MusicCast BAR 400 ja MusicCast 20

Laajennettava tv-ääni

Vihdoin Yamahalla on soundbar, johon voi liittää langattomat kaiuttimet! Mutta MusicCast BAR 400 on paljon muutakin.

Testissä
Yamaha TT-N503 MusicCast Vinyl 500

Langaton levysoitin

Yamaha on tehnyt oman versionsa langattomasta soittimesta - ja se ylittää kaikki odotuksemme.

Testissä
9 pelikuuloketta

Koneen korvat

Löytyyköhän kuusen alta tänä vuonna pelikuulokkeet? Sukelsimme kuulokeviidakkoon selvittääksemme mikä tällä hetkellä on jei ja mikä ei.

Testissä
Parhaat levysoittimet pikkurahalla

Tässä testissä tarkastelemme parhaita edullisia levysoittimia, jotka on helppo asentaa ja jotka sopivat myös aloittelijalle.

Testissä
6 tietokonekaiutinta

Työpöydältä kajahtaa

Hyvät kaiuttimet muuttavat tietokoneen pelikoneeksi, leffateatteriksi ja musiikkisoittimeksi.

Mainos
Testissä
Joulun 55-tuumaiset televisiot

Parhaat tv-löydöt

Suunnitelmissa uusi televisio jouluksi? Nämä mallit tarjoavat veitsenterävää kuvaa, ja rahaa jää vielä muihinkin jouluostoksiin.

Testissä
6 soundbaria

Telkkarin paras kaveri

Jos tv kärsii latteasta soundista, on edullinen soundbar helpoin ratkaisu ongelmaan.

Testissä
Sony KD-65AF9

Odotuksen arvoinen

Aivan televisiovuoden lopussa Sony lanseeraa uuden OLED-huippumallinsa Bravia KD-65AF9:n, jonka design, kuva ja ääni ovat highend-luokkaa parhaimmillaan.

Testissä
Asus ZenBook Pro 15 UX580GE-E2036T

Luksuslelu

Pro-tason ZenBook käy kilpaan Applen kanssa – ja voittaa monella saralla.

Testissä
Logitech MX Vertical

Positiivinen yllätys

Logitechin uudenlainen hiiri tarjoaa lepoa väsyneelle ranteelle.

Testissä
Ultimate Ears Megaboom 3

Kestävämpi ja kätevämpi

Rantabileiden suosikkikaiuttimemme uusi versio on entistä kestävämpi ja käytännöllisempi käyttää.

Testissä
LG OLED65B8PLA

OLED-löytö

LG:n uusi edullisen luokan malli asettaa kovan haasteen niin kilpailijoille kuin LG:lle itselleenkin. Se onnistuu nimittäin tarjoamaan ainakin 90-prosenttisesti saman kuvanlaadun kuin huippumallit, mutta paljon mukavampaan hintaan!

Testissä
Pioneer PLX-1000

Hifi-ääntä DJ-uskovaiselle

Ulkonäöstään huolimatta Pioneerin DJ-soitin on mahtava levysoitin kotiin.

Testissä
Philips 55PUS6503

Hyvä perus-tv

6503-sarjan televisioista puuttuvat ne erikoisuudet, jotka yleensä yhdistämme Philipsiin, mutta tarjoavat kuitenkin hyvää kuvanlaatua miellyttävään hintaan.

Testissä
4 pelikannettavaa

Peli-iloa puoleen hintaan

Ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi päästäkseen mukaan pelien hurmaan. Testasimme neljä erinomaista pelikannettavaa, jotka ovat – melkein – yhtä hyviä kuin kaikilla herkuilla varustetut luksusmallit.

Testissä
Philips 65OLED803

Viilein OLED

Etsitkö televisiota, joka eroaa massasta? Philips 65OLED803 -televisiota siistimpää saa hakea.

Testissä
Logitech G512 Carbon

Tarkk’ampujan näppäimillä

Logitechin näppäimistö sanoo klik – ja toimii tarkemmin kuin mikään aiemmin testaamamme.

Testissä
LG Xboom Go PK7

Enemmän bling-blingiä kuin bassoa

Vilkkuvista diskovaloistaan huolimatta PK7 on eniten edukseen arkikaiuttimena.

Testissä
Dynaudio Music 1

Hifiä keittiöön

Music-sarjan minimalli pärjää hienosti isoja vastaan – ja päihittää isoveljensä joissakin asioissa.

Testissä
LG OLED65E8PLA

Luksus-OLED

LG:n E8-sarjan ”melkein-huippumalli” tarjoaa ilmiömäistä kuvanlaatua tyylikkäässä paketissa, mikä näkyy myös hinnassa.

Testissä
Tivoli Audio Go Andiamo

Langaton Tivoli mukaan reissuun

Tivolin ensimmäinen kannettava kaiutin jää hieman odotuksia vaisummaksi.

Testissä
Sony Xperia Ear Duo

Erilaiset etanat

Jos Airpodsit näyttävät mielestäsi tyhmiltä, niin kokeile näitä!

Testissä
Asus ZenFone 5Z

Vähän enemmän hyvää

Tämän vuoden Zenfone-huippumalli on monelta osin identtinen sarjan edullisemman mallin kanssa. Vaikkakin paljon nopeampi.