TESTISSÄ : Powerbeats 4

Edullisinta langatonta

Applen langattomien Powerbeatsien uusi malli on täydellinen lenkkipolulle ja nirsoille kuulijoille.

 itemprop
Powerbeats 4

Ääni & Kuva ajatella

Dynaaminen, täyteläinen ja lämmin ääni, paljon vivahteita.
Eivät ole täysin langattomat.
  • Tyyppi: Langaton, in-ear
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: Roiskesuojattu
  • Mikrofoni/kaukosäädin: On/on
  • Latausjohto: USB > Lightning
  • Akunkesto: Jopa 15 h
  • Paino: 26,3 g
  • Väri: Musta, valkoinen tai punainen
  • Verkkosivusto: beatsbydre.com
lisää
vähemmän

Tavoitehinta: 150 €

Täysin langattomat kuulokkeet ovat nopeasti nousseet suureen suosioon. Työmatkoille, rentoutumiseen tai lenkille ei tarvita enää kuin kaksi nappia korviin – kätevää!

Täysin langattomat maksavat toki enemmän kuin langalliset kuulokkeet, ja niiden akunkesto on jokseenkin rajallinen, usein 4-5 tuntia. Jos istuvuus ei ole aivan kohdillaan, ne liukuvat helposti korvista. Sehän ei ole sohvalla istuessa ongelma, mutta juostessa korvanapin tippuminen pusikkoon voi olla aikamoinen harmitus.

Olisiko siis johdolla yhdistetyt langattomat nappikuulokkeet parempi valinta?

Esimerkiksi neljännen sukupolven Apple Powerbeats, joka on käytännössä tällainen puolilangaton versio Powerbeats Pro -mallista, jossa saman äänen saa satasen halvemmalla.

Uudessa Powerbeats-mallissa oikeaa ja vasenta korvanappia yhdistää johto, mutta soittimen ja kuulokkeiden välillä ei johtoa tarvita.

Pakkaus on pienempi ja ympäristöystävällisempi.

Puolilangattomassa mallissa on monta hyvää puolta. Kun napit on kytketty toisiinsa johdolla, on akunkesto paljon parempi kuin täysin langattomissa – jopa 15 tuntia – eikä latauskoteloa tarvitse kantaa mukana. Powerbeats ladataan tavallisella USB/Lightning-johdolla, ja viiden minuutin latauksella saa tunnin soittoaikaa.

Kuulokkeiden painokaan ei tästä ole juuri noussut: Powerbeats painaa vain 4 grammaa enemmän kuin Powerbeats Pro.

mainos
Silikonipehmukkeita on tarjolla kolmessa koossa.

Istuvuus ja käyttö

Nappien mukana tulee kolmet erikokoiset silikonityynyt, latausjohto ja pieni kangaspussukka, johon napit voi pakata, kun niitä ei käytä. Kuulokkeiden istuvuus on hyvin samanlainen kuin Pro-mallissa. Kun on löytänyt itselleen sopivimman kokoisen silikonipehmusteen, nappi työnnetään kevyesti korvaan samalla taaksepäin kiertäen. Sen jälkeen panta kiinnitetään korvalehden viereen, ja todennäköisesti kuulokkeet istuvat tässä vaiheessa kuin nakutettu.

mainos

Ainakin minun kohdallani.

Kaikki ohjaus tapahtuu kuulokenapeista.

Ei kaukosäädintä

Powerbeatsin uudessa mallissa kaikki ohjausnapit on sijoitettu kuulokkeisiin itseensä. Johdossa ei siis ole kaukosäädintä kuten aiemman sukupolven versiossa. Virtanappi on vasemmassa kuulokenapissa ja volyyminsäätö, musiikin ja puheluiden ohjaus oikeassa, samoin kuin mikrofoni ja Lightning-liitäntä, joka korvaa edeltäjässä olleen mikro-USB:n.

iPhonen omistajat voivat yhdistää kuulokkeet puhelimeensa naurettavan helposti, sillä Powerbeatsissa on Applen H1-siru. Kuulokkeet vain tuodaan puhelimen viereen, ja ne yhdistyvät automaattisesti.

Kantavuus on Beatsin langattomilla kuulokkeilla yleensä todella hyvä, ja näiden kanssa voi melkein juosta puhelinta karkuun musiikin katkeamatta: ulkona kuuluvuusalue ulottuu 50 metriin.

mainos

Androidin käyttäjille on tarjolla Beatsin sovellus, jota käytetään kuulokkeiden päivitysten tekemiseen.

Äänenlaatu

Jos on tottunut käyttämään kännykän mukana tulevia kuulokkeita tai Applen AirPods-tikkuja, on Powerbeatsin ääni ihme ja mullistus. Ääni on kirkas ja avoin AirPodeihin verrattuna, ja bassoakin piisaa ilman, että se käy päälle.

Piano ja kontrabasso Keith Jarrettin Bye Bye Blackbirdissä on hämmästyttävän fokusoitunut ja täyteläinen. Äänimaisema on suurempi ja lämpimämpi kuin RHA M750 Wireless -kuulokkeissa, ja rumpusoolo soi melkein räjähtävän dynaamisesti.

Draken Toosie Slide on äänitetty liioitellun basson kera, mikä tuntuu ja kuuluu Powerbeatsissa – ei ihan itsestään selvää tämän hintaluokan nappikuulokkeissa! Myöskään ylemmissä rekistereissä ei ole moitittavaa. Diskantti voi soida hieman karkeasti kuulokkeiden ollessa ihan uudet, mutta sekin tasoittuu ajan myötä.

 

Powerbeats 4 vs Powerbeats 3: ei epäilystäkään, kumpi kuulostaa paremmalta.

Kitarat ja kuorot The Shinsin New Slangissa erottautuvat kauniisti äänimaisemasta. Joissakin äänityksissä s-äänteet jäävät hiukan epäselviksi, tämä on yksi niistä. Cecilia Bartolin lämmin mezzosopraano ei saa sellaista hehkua ja luonnollista sävyä kuin Ultimate Earsin referenssikuulokkeissani, mutta pelkäsin aluksi paljon huonompaa lopputulosta. Myös Bryn Terfelin komea baritoni toistuu hyvin.

Kun vertaan näitä Powerbeatsin edelliseen malliin, tulee esiin kaksi asiaa. Uuden, vuoden 2020 mallin ääni on paljon parempi, ja ne tuntuvat vankkarakenteisemmalta. Uuden mallin johtokaan ei häiritse kuulijaa rahisuttamalla mikrofonia.

Johtopäätökset

Siinä missä täysin langattomat Powerbeats Pro on täydellinen nappikuulokemalli liikuntaan (ilman vastamelua), on Powerbeats paras vaihtoehto puolilangattomien maailmasta. Molemmissa on sama loistava äänenlaatu, nappeja yhdistävä johto tuo turvaa, kun ei tarvitse pelätä napin hukkumista lenkkipolulle, ja samalla voi säästää rahaakin. Kolme toivetta yhdellä kertaa, ei paha.

Lisää
Keskustelu

Lue myös

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

LG NANO 90 (65NANO906)

Väkevää kontrastia LCD-tv:stä

Uusi kuvapaneeli ja parempi kirkkaudenhallinta nostavat LG NANO 90 -television parhaiden LCD-ruutujen joukkoon.

11 täysin langatonta kuuloketta

Täydellisen langatonta vapautta

Ostoslistalla uudet kuulokkeet? Testasimme 11 täysin langatonta nappikuuloketta, joista kelpaa valita!

JBL Live 300TWS

Hifinapit korviin

JBL:n pikkuruiset ja mukavan hintaiset täysin langattomat kuulokkeet ovat nappivalinta korvaan kuin korvaan.

Sony Xperia 1 II

Loistava päivitys

Sony Xperia 1 II ei hötkyile: uusi malli on säilyttänyt kaikki edeltäjänsä hyvät puolet ja parantanut toisia. On vain yksi asia, johon emme ole tyytyväisiä…

Vieritä ylös