TESTISSÄ : Powerbeats 4

Edullisinta langatonta

Applen langattomien Powerbeatsien uusi malli on täydellinen lenkkipolulle ja nirsoille kuulijoille.

Powerbeats 4

Ääni & Kuva kiteyttää

Dynaaminen, täyteläinen ja lämmin ääni, paljon vivahteita.
Eivät ole täysin langattomat.
  • Tyyppi: Langaton, in-ear
  • Bluetooth: 5.0
  • Vedenkestävyys: Roiskesuojattu
  • Mikrofoni/kaukosäädin: On/on
  • Latausjohto: USB > Lightning
  • Akunkesto: Jopa 15 h
  • Paino: 26,3 g
  • Väri: Musta, valkoinen tai punainen
  • Verkkosivusto: beatsbydre.com
lisää
vähemmän

Suositushinta: 150 €

Täysin langattomat kuulokkeet ovat nopeasti nousseet suureen suosioon. Työmatkoille, rentoutumiseen tai lenkille ei tarvita enää kuin kaksi nappia korviin – kätevää!

Täysin langattomat maksavat toki enemmän kuin langalliset kuulokkeet, ja niiden akunkesto on jokseenkin rajallinen, usein 4-5 tuntia. Jos istuvuus ei ole aivan kohdillaan, ne liukuvat helposti korvista. Sehän ei ole sohvalla istuessa ongelma, mutta juostessa korvanapin tippuminen pusikkoon voi olla aikamoinen harmitus.

Olisiko siis johdolla yhdistetyt langattomat nappikuulokkeet parempi valinta?

Esimerkiksi neljännen sukupolven Apple Powerbeats, joka on käytännössä tällainen puolilangaton versio Powerbeats Pro -mallista, jossa saman äänen saa satasen halvemmalla.

Uudessa Powerbeats-mallissa oikeaa ja vasenta korvanappia yhdistää johto, mutta soittimen ja kuulokkeiden välillä ei johtoa tarvita.

Pakkaus on pienempi ja ympäristöystävällisempi.

Puolilangattomassa mallissa on monta hyvää puolta. Kun napit on kytketty toisiinsa johdolla, on akunkesto paljon parempi kuin täysin langattomissa – jopa 15 tuntia – eikä latauskoteloa tarvitse kantaa mukana. Powerbeats ladataan tavallisella USB/Lightning-johdolla, ja viiden minuutin latauksella saa tunnin soittoaikaa.

Kuulokkeiden painokaan ei tästä ole juuri noussut: Powerbeats painaa vain 4 grammaa enemmän kuin Powerbeats Pro.

mainos
Silikonipehmukkeita on tarjolla kolmessa koossa.

Istuvuus ja käyttö

Nappien mukana tulee kolmet erikokoiset silikonityynyt, latausjohto ja pieni kangaspussukka, johon napit voi pakata, kun niitä ei käytä. Kuulokkeiden istuvuus on hyvin samanlainen kuin Pro-mallissa. Kun on löytänyt itselleen sopivimman kokoisen silikonipehmusteen, nappi työnnetään kevyesti korvaan samalla taaksepäin kiertäen. Sen jälkeen panta kiinnitetään korvalehden viereen, ja todennäköisesti kuulokkeet istuvat tässä vaiheessa kuin nakutettu.

mainos

Ainakin minun kohdallani.

Kaikki ohjaus tapahtuu kuulokenapeista.

Ei kaukosäädintä

Powerbeatsin uudessa mallissa kaikki ohjausnapit on sijoitettu kuulokkeisiin itseensä. Johdossa ei siis ole kaukosäädintä kuten aiemman sukupolven versiossa. Virtanappi on vasemmassa kuulokenapissa ja volyyminsäätö, musiikin ja puheluiden ohjaus oikeassa, samoin kuin mikrofoni ja Lightning-liitäntä, joka korvaa edeltäjässä olleen mikro-USB:n.

iPhonen omistajat voivat yhdistää kuulokkeet puhelimeensa naurettavan helposti, sillä Powerbeatsissa on Applen H1-siru. Kuulokkeet vain tuodaan puhelimen viereen, ja ne yhdistyvät automaattisesti.

Kantavuus on Beatsin langattomilla kuulokkeilla yleensä todella hyvä, ja näiden kanssa voi melkein juosta puhelinta karkuun musiikin katkeamatta: ulkona kuuluvuusalue ulottuu 50 metriin.

mainos

Androidin käyttäjille on tarjolla Beatsin sovellus, jota käytetään kuulokkeiden päivitysten tekemiseen.

Äänenlaatu

Jos on tottunut käyttämään kännykän mukana tulevia kuulokkeita tai Applen AirPods-tikkuja, on Powerbeatsin ääni ihme ja mullistus. Ääni on kirkas ja avoin AirPodeihin verrattuna, ja bassoakin piisaa ilman, että se käy päälle.

Piano ja kontrabasso Keith Jarrettin Bye Bye Blackbirdissä on hämmästyttävän fokusoitunut ja täyteläinen. Äänimaisema on suurempi ja lämpimämpi kuin RHA M750 Wireless -kuulokkeissa, ja rumpusoolo soi melkein räjähtävän dynaamisesti.

Draken Toosie Slide on äänitetty liioitellun basson kera, mikä tuntuu ja kuuluu Powerbeatsissa – ei ihan itsestään selvää tämän hintaluokan nappikuulokkeissa! Myöskään ylemmissä rekistereissä ei ole moitittavaa. Diskantti voi soida hieman karkeasti kuulokkeiden ollessa ihan uudet, mutta sekin tasoittuu ajan myötä.

 

Powerbeats 4 vs Powerbeats 3: ei epäilystäkään, kumpi kuulostaa paremmalta.

Kitarat ja kuorot The Shinsin New Slangissa erottautuvat kauniisti äänimaisemasta. Joissakin äänityksissä s-äänteet jäävät hiukan epäselviksi, tämä on yksi niistä. Cecilia Bartolin lämmin mezzosopraano ei saa sellaista hehkua ja luonnollista sävyä kuin Ultimate Earsin referenssikuulokkeissani, mutta pelkäsin aluksi paljon huonompaa lopputulosta. Myös Bryn Terfelin komea baritoni toistuu hyvin.

Kun vertaan näitä Powerbeatsin edelliseen malliin, tulee esiin kaksi asiaa. Uuden, vuoden 2020 mallin ääni on paljon parempi, ja ne tuntuvat vankkarakenteisemmalta. Uuden mallin johtokaan ei häiritse kuulijaa rahisuttamalla mikrofonia.

Johtopäätökset

Siinä missä täysin langattomat Powerbeats Pro on täydellinen nappikuulokemalli liikuntaan (ilman vastamelua), on Powerbeats paras vaihtoehto puolilangattomien maailmasta. Molemmissa on sama loistava äänenlaatu, nappeja yhdistävä johto tuo turvaa, kun ei tarvitse pelätä napin hukkumista lenkkipolulle, ja samalla voi säästää rahaakin. Kolme toivetta yhdellä kertaa, ei paha.

Lue myös

JBL Bar 5.0 on yksinkertainen ja eläväinen soundbar, joka ei tarvitse subwooferia suoriutuakseen riittävästä bassontoistosta.
Verkko-osaaja ja highend-kaiutinvalmistaja löivät hynttyyt yhteen ja loivat hifilaatuisen älykaiuttimen.
Etsitkö pientä mutta kaunista televisiota? Silloin Samsungin pienin The Frame -designmalli voi olla oiva valinta!
Unohda edulliset mesh-verkot – kun on kerran kokeillut Orbi AX4200:a, ei takaisin ole paluuta!
EPOS on tehnyt true wireless -kuulokkeet pelaajille, joille pelkkä Bluetooth ei riitä.
Polk Audion Magnifi Mini on pikkuinen soundbar, joka kuulostaa kokoaan suuremmalta.
AIAIAI-kuulokkeista saa juuri sellaiset kuin haluaa – sillä ne kootaan itse. Testasimme sarjan huippumallin.
Samsung HW-S67T on tehty designtelevisio Samsung Framen kumppaniksi ja muutenkin sisustukseen sopivaksi soundbariksi – ja tyylikäs se onkin. Ääni vain saisi olla parempi.
Lisää
Keskustelu
Vieritä ylös