: SONY MDR-EX750NA

Värikäs muttei virheetön

Nuorekas ulkonäkö ja reipas basso eivät kompensoi lukuisia puutteita.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä akunkesto ja fiksusti sijoitettu akku. Tyylikäs design ja pirteät värivaihtoehdot.
Rajoittunut kauko-ohjain. Soundi käy väsyttäväksi pidempikestoisessa kuuntelussa. Keskinkertainen vastamelu.
Elementti: 9 mm

Taajuusalue: 5 Hz–40 kHz

Liitännät: 3,5 mm

Mikrofoni: On

Akunkesto: 16 tuntia

Paino: 27 g

Hinta: 200 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

MDR-EX750NA-mallia kutsutaan myös nimellä ”h.ear in NC”, jolla tavoiteltaneen Sonyn nuorempaa kohdeyleisöä. Eipä siis yllätä, että värivaihtoehdot ovat punainen, pinkki, vihreä, sininen ja musta. Designissa ei ole, kuten tavallista, moitteen sijaa. Kuulokkeet näyttävät tyylikkäältä, ja jos valitsee jonkin hillitymmistä väreistä, voi ne ottaa hyvin mukaan bisnesluokkaan pahennusta herättämättä. Tuntuma on melko laadukas ja johdon molemmissa päissä on nykimistä kestävä strain relief.

Silikonityynyjä on neljää kokovaihtoehtoa ja ne ovat samaa väriä kuin napitkin. Napit ovat pitkähköt, joten niitä pitää painaa lujasti saadakseen ne asettumaan paikoilleen. Ne lähtevät helposti liikkumaan ja niitä täytyy vähän väliä painaa tiukemmin korviin. Pidemmän päälle aika häiritsevää! Kauko-ohjaimessa on vain yksi nappi, josta musiikin saa pauselle, puheluun vastattua tai vastamelun aktivoitua. Ei edes volyyminsäätöä!

Akku on purkkapaketin kokoinen ja sijoitettu lähelle kuulokkeen liitäntää. Näin sen voi Beoplayn tapaan laittaa taskuun kännykän kanssa – ei pöllömpi ratkaisu. Akunkesto on erinomainen ja lataus hoituu mikro-USB-laturilla. Mukana tulee hyvä kuljetuspussi ja adapteri lentokoneeseen, mikä tekee h.ear-kuulokkeista sopivammat lentomatkalle kuin kaupunkikävelyyn.

Vastamelu toimii mutta ei tee samanlaista vaikutusta kuin Bose. Jos kuuntelee tarkkaan, huomaa musiikin muuttuvan itse asiassa hieman eläväisemmäksi vastamelun ollessa päällä. Ei niin, että sellaiselle olisi tarvetta, h.ear nimittäin tuuttaa bassoa täydellä teholla muutenkin. Jos sellaisesta pitää, niin tässä on varteenotettava vaihtoehto. Diskantti on turhan terävä ja soundi vähän raaka. Niinpä kuuntelu alkaa pidemmän päälle rasittaa.

Johtopäätökset

Sonyn nuorekas malli voisi olla täydellinen city-kuulokkeiksi tai työmatkapyöräilijälle. Valitettavasti ne eivät pysy korvissa kovin luotettavasti, kun liikkuu. Volyyminsäädön puuttuminen kauko-ohjaimesta on ärsyttävää. Parhaiten ne toimivat, jos istuu paikoillaan lentokoneessa. Vastamelu ei kuitenkaan ole huippuluokkaa, ja korvat väsyvät nopeasti ylikorostuneeseen bassoon ja terävään diskanttiin.

mainos
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös