: SENNHEISER CXC 700

Toimivaa vastamelua kömpelösti

Hyvä vastamelu on oiva startti, mutta Sennheiser ei pääse ihan maaliin.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin hyvä vastamelutoiminto. Runsaasti lisävarusteita ja hyvä kuljetuskotelo.
Kömpelö kaukosäädin. Toimii pattereilla. Terävä diskantti.
Elementti: Ei ilmoitettu

Taajuusalue: 20 Hz–21 kHz

Liitännät: 3,5 mm

Mikrofoni: On

Akunkesto: 16 tuntia

Paino: 44 g

Valmistaja: Sennheiser

Hinta: 230 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Sennheiserin valikoima on viime vuosina laajentunut. Momentum teki valmistajasta coolin ja heidän vastamelukuulokkeensa paranevat vuosi vuodelta. Nämä ovat kuitenkin ensimmäiset matkanappikuulokkeet, jotka saamme testiin. Kuulokkeet näyttävät hyviltä ja katu-uskottavilta, mitä ei voi sanoa harvinaisen suuresta ja kömpelöstä kauko-ohjaimesta. Se on myös yllättävän muovinen eikä vastaa hinnan luomia laatuodotusta.

Mukana tulee kolmet erikokoiset ja hieman myös erimuotoiset tyynyt. Jos joku niistä sopii korvaan, istuvat kuulokkeet mukavasti. Jos johdon antaa roikkua vapaasti, alkaa kauko-ohjain vetää nappeja irti korvista, mutta onneksi johto on niin pitkä, että kaukosäätimen saa kiinni vaikka vyöhön. Erikoisella tavalla muotoillut napit volyyminsäädölle, vastamelulle ja kuuntelulle eivät miellyttäneet meitä.

Erikoista kyllä, kuulokkeissa ei ole ladattavaa sisäänrakennettua akkua, vaan kaukosäätimen kiikkerän muoviluukun takaa paljastuu paikka tavalliselle AAA-patterille. Tämän voi nähdä etuna, kun ei tarvitse muistaa ottaa laturia mukaan reissuun, tai haittana, koska pitää muistaa pitää mukana varapattereita. Onneksi kuuntelua voi jatkaa ilman vastamelua vaikka virta loppuisikin. Lisävarusteita tulee yllin kyllin: ylellinen kuljetuskotelo, lentokoneadapteri ja 6,3 mm:n adapteri sekä puhdistusväline.

Kuten Sennheiserin uusimman PCX 550 -mallin kohdalla, on tästäkin sanottava, että vastamelu toimii erinomaisesti. Ei aivan Bosen tasoa, mutta ei kyllä kaukanakaan. Vastamelulle voi myös säätää halutut taajuudet, joita se vaimentaa. Musiikin laatu ei suuremmin vastamelusta häiriinny, mutta ikävä kyllä diskantit ovat liian teräviä. Se on todella harmi, sillä muuten äänenlaatu olisi ansainnut erinomaiset pisteet.

Johtopäätökset

Aloitetaan positiivisesta: Sennheiser onnistuu vastamelussa todella hyvin eikä vastamelu pilaa musiikkia. On myös plussaa, että sen saa vaimentamaan vain haluttuja taajuuksia. Miinuspuolella on terävä diskantti ja kammottava kauko-ohjain. Miten voikaan olla yhtä aikaa niin muovinen ja silti painava ja kömpelö! Kuulokkeet toimivat tavallisella patterilla, jotka unohtuvat helposti matkasta. Aikamoinen pettymys.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös