: BOSE QUIETCONTROL 30

Hyvin tehty, huonosti suunniteltu

Vastamelukuulokkeet, jotka eivät toimi lentokoneen viihdejärjestelmässä – mitä järkeä?

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen ja säädettävä vastamelu. Erittäin mukavat. Tuntuvat tukevilta ja kestäviltä.
Ei voi käyttää johdon kanssa. Kaulus ei ole kaikkien mieleen. Soundissa on keinotekoisuutta.
Elementti: Ei ilmoitettu

Taajuusalue: Ei ilmoitettu

Liitännät: Bluetooth, NFC

Mikrofoni: On

Akunkesto: 10 tuntia

Paino: 28,4 g

Hinta: 330 €

Maahantuoja: bose.fi

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Bose on valinnut ensimmäisiin langattomiin vastamelukuulokkeisiinsa saman muodon kuin Audio-Technica. Toisin sanoen kaulus on suhteellisen suuri ja pitää sisällään sekä akun että elektroniikan. Kaulus ei täten ole kovin huomaamaton, ja onkin makuasia pitääkö siitä vai ei. Kuulokkeet ovat kokonaisuudessaan hyvin tehdyt ja kestävät vääntämistä, ja johdot tuntuvat luotettavammilta kuin Audio-Technicalla. Metallikuoriset napit tuntuvat kestäviltä.

Kauluksen aiheuttama häiritsevä tunne katoaa nopeasti ja pian unohtaa, että niskassa sellainen on. Kumimainen pinta estää kuulokkeita liukumasta. Kuten muissakin Bosen kuulokkeissa, on näissäkin hyvin pehmeät silikonityynyt, jotka pysyvät korvissa pikkuisten siipien avulla. Tyynyjä tulee kolmea eri kokoa. Napit eivät paina juuri mitään, joten painovoima ei yritä kiskoa niitä korvista ja ne tuntuvat siten mukavalta pitkässäkin käytössä. Kauko-ohjaimessa on tavallista enemmän toimintoja mutta sitä on loogista ja helppoa käyttää.

Akunkesto on lyhyemmänpuoleinen mutta riittää viikon työmatkoihin. Ennen pidempää reissua akku on muistettava ladta täyteen. Jos kuuntelee musiikkia kännykästä tai katsoo elokuvaa tabletilta, toimii Bluetooth hyvin. On kuitenkin harmillista, ettei kuulokkeita voi käyttää johdon kanssa, jolloin ne saisi kiinni lentokoneen viihdejärjestelmään. Matkakotelo on erinomainen, mutta kaarevan muotonsa vuoksi vie paljon tilaa.

Mukava on ominaisuus on vastamelun 12-portainen säätö nollasta täyteen tehoon. Säätö tapahtuu kauko-ohjaimella ja Bosen sovelluksella. Vastamelu ei tunnu suuremmin vaikuttavan musiikin laatuun. Soundia voi Boselle tuttuun tapaan säätää sovelluksen taajuuskorjaimella, ja yhdessä vastamelun kanssa lopputulos ei kuulosta luonnolliselta. Dynamiikka ja basso ovat kuitenkin hyvät. Jos kuuntelee itselleen tuttua kappaletta, huomaa kuitenkin heti, ettei se kuulosta siltä kuin pitäisi.

Johtopäätökset

Bose on vastamelun kunkku ja tekee hyvää työtä myös langattoman mallin kohdalla. Vastamelu on huippulaatua, ei vaikuta suuremmin musiikkiin ja on säädettävissä 12-portaisella asteikolla. QuietControl 30 ei kuitenkaan sovi hyvin lentomatkustajalle, sillä johdottomuus tekee siitä hyödyttömän koneen viihdejärjestelmää ajatellen. Päivittäisiin junamatkoihin tai toimiston Bosen kuulokkeet kuitenkin sopivat mainiosti.

mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös