: 7 vastamelunappikuuloketta

Huomaamattomat ja hiljaiset matkakumppanit

Vaimenna hälyä ilman matkatavaroista tilaa vieviä jättikuulokkeita.

 itemprop

Harva asia ilahduttaa pitkällä lennolla kuten vastamelukuulokkeet. Koneen hurina ei uuvuta niin pahasti, kun osan tasaisesta humusta voi estää, eikä musiikkia tai elokuvia kuunnellessa tarvitse säätää volyymiä niin kovalle moottoreiden metelin peittääkseen. Pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa matkustaessa vievät kunnon kuulokkeet kuitenkin jo jonkin verran tilaa. Ehkäpä nappikuulokkeet olisivat silloin oikea ratkaisu?

Valmistajat ovat tähän mennessä hieman ylenkatsoneet nappikuulokkeita, mutta vihdoin erilaisia vastamelunappikuulokkeita tuntuu olevan markkinoilla niin paljon, että niitä voi vertailla. Testin hintahaarukka on epätavallisen laaja, sillä kalleimmat testikuulokkeet maksavat lähes tuplasti sen mitä halvimmat. Liitäntävaihtoehdoissa löytyy aina vanhasta kunnon 3,5 mm:n plugista moderniin Lightning-liitäntään ja langattomiin yhteyksiin. Tätä testiä kannattaakin pitää ennemmin katsauksena markkinoiden valikoimiin kuin reiluna vertailuna samantasoisten laitteiden kesken.

Millaista ääntä vastamelu vaimentaa?

Olisi helppo kuvitella, että vastamelukuulokkeet vaimentavat kaikkea ympäröivää ääntä niin, että ne päässä olisi aivan hiljaista. Ne eivät kuitenkaan toimi niin. Elektroniikalla menee hieman aikaa siihen, että se nappaa ääniaallon, muuttaa sen vastakkaiseksi ääniaalloksi ja lähettää sen kuulokkeeseen, jolloin äänet kumoavat toisensa. Niinpä vastamelutoiminto toimii käytännössä parhaiten monotonisten bassoäänten, kuten moottorin huminan tai rengasmelun vaimentamisessa. Äkilliset äänet ja korkeammat taajuudet pääsevät vastamelukuulokkeista edelleen läpi.

Mikä toimii parhaiten lentomatkoilla?

Tässä testissä kävi nopeasti ilmi, että lentokoneympäristössä vanhanaikaiset kuulokkeet toimivat yhä parhaiten. Langattomat kuulokkeet ovat kätevät työskennellessä tai laupungilla kävellessä. Kaikki lentoyhtiöt eivät salli langattomia kuulokkeita matkustamossa. Ja miten ne edes saisi yhdistettyä lentokoneen viihdejärjestelmään? Sama pulma tulee vastaan Lightning-liitännällä varustetuilla kuulokkeilla, sillä ne saa liitettyä iPhone 7 -kännykkään ongelmitta, muiden puhelinten kanssa on käytettävä adapteria. Jos onnistuukin saamaan adapterin ja liittämään kuulokkeet viihdejärjestelmään, ei siitä saa virtaa eikä vastamelutoiminto silloin toimi.

 

mainos
mainos
 data-srcset

Värikäs muttei virheetön

Nuorekas ulkonäkö ja reipas basso eivät kompensoi lukuisia puutteita.

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä akunkesto ja fiksusti sijoitettu akku. Tyylikäs design ja pirteät värivaihtoehdot.
Rajoittunut kauko-ohjain. Soundi käy väsyttäväksi pidempikestoisessa kuuntelussa. Keskinkertainen vastamelu.
Elementti: 9 mm

Taajuusalue: 5 Hz–40 kHz

Liitännät: 3,5 mm

Mikrofoni: On

Akunkesto: 16 tuntia

Paino: 27 g

Hinta: 200 €

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

MDR-EX750NA-mallia kutsutaan myös nimellä ”h.ear in NC”, jolla tavoiteltaneen Sonyn nuorempaa kohdeyleisöä. Eipä siis yllätä, että värivaihtoehdot ovat punainen, pinkki, vihreä, sininen ja musta. Designissa ei ole, kuten tavallista, moitteen sijaa. Kuulokkeet näyttävät tyylikkäältä, ja jos valitsee jonkin hillitymmistä väreistä, voi ne ottaa hyvin mukaan bisnesluokkaan pahennusta herättämättä. Tuntuma on melko laadukas ja johdon molemmissa päissä on nykimistä kestävä strain relief.

Silikonityynyjä on neljää kokovaihtoehtoa ja ne ovat samaa väriä kuin napitkin. Napit ovat pitkähköt, joten niitä pitää painaa lujasti saadakseen ne asettumaan paikoilleen. Ne lähtevät helposti liikkumaan ja niitä täytyy vähän väliä painaa tiukemmin korviin. Pidemmän päälle aika häiritsevää! Kauko-ohjaimessa on vain yksi nappi, josta musiikin saa pauselle, puheluun vastattua tai vastamelun aktivoitua. Ei edes volyyminsäätöä!

Akku on purkkapaketin kokoinen ja sijoitettu lähelle kuulokkeen liitäntää. Näin sen voi Beoplayn tapaan laittaa taskuun kännykän kanssa – ei pöllömpi ratkaisu. Akunkesto on erinomainen ja lataus hoituu mikro-USB-laturilla. Mukana tulee hyvä kuljetuspussi ja adapteri lentokoneeseen, mikä tekee h.ear-kuulokkeista sopivammat lentomatkalle kuin kaupunkikävelyyn.

Vastamelu toimii mutta ei tee samanlaista vaikutusta kuin Bose. Jos kuuntelee tarkkaan, huomaa musiikin muuttuvan itse asiassa hieman eläväisemmäksi vastamelun ollessa päällä. Ei niin, että sellaiselle olisi tarvetta, h.ear nimittäin tuuttaa bassoa täydellä teholla muutenkin. Jos sellaisesta pitää, niin tässä on varteenotettava vaihtoehto. Diskantti on turhan terävä ja soundi vähän raaka. Niinpä kuuntelu alkaa pidemmän päälle rasittaa.

Johtopäätökset

Sonyn nuorekas malli voisi olla täydellinen city-kuulokkeiksi tai työmatkapyöräilijälle. Valitettavasti ne eivät pysy korvissa kovin luotettavasti, kun liikkuu. Volyyminsäädön puuttuminen kauko-ohjaimesta on ärsyttävää. Parhaiten ne toimivat, jos istuu paikoillaan lentokoneessa. Vastamelu ei kuitenkaan ole huippuluokkaa, ja korvat väsyvät nopeasti ylikorostuneeseen bassoon ja terävään diskanttiin.

mainos
 data-srcset

Ylellinen konservatiivi

Muotoilultaan ja käytettävyydeltään simppelit kuulokkeet, joissa on hyvä äänenlaatu ja kohtuullinen vastamelu.

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen akunkesto, toimivat myös ilman akkua. Helppokäyttöiset kuulokkeet. Tasapainoinen soundi.
Kauko-ohjain suunniteltu iOS-laitteille. Vastamelu ei vaimenna yhtä hyvin kuin joillain muilla testatuista.
Elementti: 10,8 mm

Taajuusalue: 20 Hz–16 kHz

Liitännät: 3,5 mm

Mikrofoni: On

Akunkesto: 20 tuntia

Paino: 40 g

Hinta: 250 €

Maahantuoja: http://stores.bang-olufsen.com/finland/bang-olufsen-helsinki/

lisää
vähemmän

Vejl.pris €

Odotetusti Bang & Olufsenin nappikuulokkeet ovat malliesimerkki puhtaan linjakkaasta muotoilusta. Jokainen kulma on mietitty, mitään turhaa ei ole ja kaikki tarvittava on paikoillaan. Elektroniikka ja akku on sijoitettu pyöreään koteloon lähelle kuulokeliitäntää, joten ne saa taiteltua puhelimen ympärille taskuun. Johto on luotettavan oloinen ja napit ovat tukevaa metallia.

Paperilla kuulokkeet vaikuttavat painavilta mutta ne eivät tunnu siltä korivssa. Koska elektroniikkaa ei ole sijoitettu johtoon eikä sen paino pääse näin vetämään johtoa alaspäin, istuvat napit tukevasti korvissa. Silikonityynyjä tulee neljää kokoa ja lisäksi Comply-vaahtomuovityynyt, jos kaipaa todella tiivistä eristystä. Kauko-ohjain tekee vaikka mitä, joten täytyy opetella huolella, kuinka monta painallusta tekee mitäkin. Android-laitteilla kaukosäätimen kaikki toiminnot eivät ole käytössä.

Kuten useimmat testilaitteiden akuista, myös B&O:n akku ladtaan tavallisella mikro-USB-laturilla. Akunkesto on erinomainen, joten sen loppumisesta kesken lennon ei tarvitse huolehtia. Ja jos niin pääseekin käymään, kuuntelua voi jatkaa ilman vastamelutoimintoa. Mukana tulee myös lentokoneadapteri, joten kuulokkeet saa kiinni koneen viihdejärjestelmään. Suojaksi tulee kaunis pussukka, mutta kova kotelo olisi sopinut paremmin B&O:n tyyliin.

Bang & Olufsen uskoo, että vastamelu ei saa vaikuttaa musiikin laatuun. H3 onkin tasapainoinen musiikiin, vastamelun ja hiljaisuuden suhteen. Täytyy todella höristää korviaan huomatakseen jotakin eroa musiikissa, kun panee vastamelun päälle. Vastamelu ei vaimenna taustahälyä yhtä hyvin kuin monet muut testin laitteet. Äänenlaatu on hyvä ja tasapainoinen, mutta basso erottuu kuitenkin riittävästi oikeissa kohdissa. Joidenkin korviin soundi on voi kuulostaa hieman pidättyväiseltä.

Johtopäätökset

Nämä kuulokkeet ovat loistavat sellaiselle, joka ei halua käyttää monimutkaisia laitteita. Vilkkuvia valoja ja kymmeniä toimintoja ei näissä kuulokkeissa ole. Musiikin kuuntelu onnistuu miellyttävästi, ja silloin tällöin vastamelua tarvitseva saa sen käyttöönsä. Design on koruton ja hienostunut, ja käyttö on helppoa. H3 ANC kuulostaa ennen kaikkea hyvältä. Vastamelu riittää arkikäyttöön mutta ei auta, jos haluaa nukkua lentokoneessa moottoriäänten häiritsemättä.

mainos
 data-srcset
LIBRATONE Q ADAPT IN-EAR
Hyvänkuuloiset ja mukavat kuulokkeet sopivat arkikäyttöön mutta eivät niinkään lentokoneeseen.
 data-srcset
SENNHEISER CXC 700
Hyvä vastamelu on oiva startti, mutta Sennheiser ei pääse ihan maaliin.
 data-srcset
JBL REFLECT AWARE
JBL yrittää ujuttaa kaiken samoihin kuulokkeisiin, joten lopputuloksena ne eivät sovi täydellisesti mihinkään.
 data-srcset
BOSE QUIETCONTROL 30
Vastamelukuulokkeet, jotka eivät toimi lentokoneen viihdejärjestelmässä – mitä järkeä?
 data-srcset
AUDIO-TECHNICA ATH-ANC40BT
Jos vain ulkonäkö miellyttää ja hakusessa on neutraali soundi, voi Audio-Technica olla oikea valinta.
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös