: Pioneer NC-50DAB

Melkein täydellinen paketti

Pioneerin verkkosoittimessa tulee mukana jopa CD-soitin - tarvitaan vain kaiuttimet, niin stereojärjestelmä on valmis!

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Tukee oikeastaan kaikkia musiikkiformaatteja ja soittaa jopa CD-levyjä. Vahvistin näyttää hyvältä ja kuulostaa puhtaalta.
Tehoa ja intensiteettiä saisi olla enemmän, etenkin bassossa. Sovellus näyttää ikävältä eikä houkuttele käyttämään.
Pioneer NC-50 DAB
Langaton verkkosoitin-vahvistin
Teho: 2 x 50 wattia (4 ohmia, 1 kHz, 10% THD)
Palvelut: Spotify, Tidal, Deezer, Internet-radio (TuneIn)
Liitännät: Digitaalinen optinen/koaxiaali, 2 USB A, linjasisääntulo, levysoitin, ethernet, wifi, AirPlay, Bluetooth
Tuetut tiedostomuodot: MP3, WMA, WAV, AIFF, AAC, FLAC, ALAC, DSD (11,2 MHz)
Applikaatio: ControlApp (iOS ja Android)
Muuta: CD-soitin, FireConnect-monihuonejärjestelmä
Hinta: 900 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Erilliset laitteet ovat eilistä päivää. Vihkiytyneimpiä hifiharrastajia lukuun ottamatta tämän päivän kuuntelijat haluavat all-in-one-ratkaisuja, jotka striimaavat musiikkia kännykästä. Langattomien Bluetooth-kaiuttimien myynti on räjähtänyt viime vuosina, ja monilla langaton pöytäkaiutin korvaa jo olohuoneen viihdejärjestelmän. Mikä on mielestäni virhe. Stereona soittavat kaksi erillistä kaiutinta tarjoavat nimittäin paljon suuremman äänen kuin yksi, jolloin kuunteleminen onnistuu miellyttävästi myös pienemmillä volyymeillä.

Täydellinen stereo

Sallikaa minun siis esitellä täyden stereojärjestelmän minimalistinen versio: Pioneerin verkkosoitin-vahvistin. Tyylikäs NC-50DAB sisältää kaiken, mitä musiikin kuunteluun tarvitaan kaiuttimia lukuun ottamatta: FM/DAB-radio, Internet-radio, lähes kaikkien musiikkitiedostojen soittaminen langattomasti ja USB-muistilta. Suoratoistopalvelut Spotify, Tidal ja Deezer ovat sisäänrakennettuina, joten maailman musiikkikirjastokin kätevästi käsillä. Laitteessa on sekä Bluetooth- että AirPlay-tuki, joten striimaus kännykästä onnistuu puhelimen merkistä riippumatta. CD-soitin löytyy ja kytkennät levysoittimelle. Kaikki on siis todellakin paketissa! Tavoitteena on lisätä myös FireConnect -monihuonejärjestelmän tuki vahvistimeen, jolloin siihen voidaan liittää langattomasti useita laitteita. Testatessamme NC-50DAB-soitinta tämä ominaisuus ei kuitenkaan ollut vielä valmis.

Laitteen takaa löytyvät kaikki tarvittavat sisääntulot: digitaalinen, kotiverkko, levysoitin… Ainoa, mitä jäimme kaipaamaan, on USB-DAC-sisääntulo. Kuva: Pioneer

 

Haussa herkät kaiuttimet

Vahvistimen tehot ovat vain 2 x 50 wattia 4 ohmilla. Ja tämä täydellä höyryllä ja suurella säröllä, joten käytännössä tehot jäävät varmaankin noin 2 x 40 wattiin. 8 ohmilla tehot tippuvat edelleen, ehkä 30 wattiin. Niinpä vahvistin toimii parhaiten kevyillä kaiuttimilla, joiden herkkyys on mielellään 90 dB:n luokkaa. Esimerkiksi Focalin Aria 906 tai PSB Imagine XB -kaiuttimet sopisivat sille. Selvittääksemme bassotehojen ääripäät testasin Pioneeria jopa Canton GLE 496 -lattiakaiuttimilla (noin 900 €), jotka saivat Paras hinta-laatusuhde-maininnan joulukuussa 2016.

Näytön grafiikat ovat kivat, mutta teksti on kovin pientä ja vaikealukuista etäisyyden päästä. Kuva: Geir Gråbein Nordby

 

mainos

Käyttömukavuudesta

mainos

Tällaisten laitteiden kohdalla helppokäyttöisyys korostuu, sillä kaikkien on osattava käyttää sitä. Bluetooth-liitäntä onkin kullanarvoinen, sillä useimmat osaavat yhdistää laitteita sen avulla puhelimeen ja soittaa musiikkia sitä kautta.

Jos haluaa kuitenkin saada irti suurimman mahdollisen hyödyn verkkosoittimesta, on sen toimintoihin syytä tutustua huolella. Epäilen, ettei musiikin soittaminen USB-tikulta ole kovin suosittua, sillä tiedostot pitäisi ensin siirtää tietokoneelta tikulle ja tikulta verkkosoittimeen. Langaton striimaus verkkolevyltä (DLNA) on ehkä enemmän nykypäivää, mutta suurin osa ihmisistä ei vaadi korkearesoluutioista musiikkia, vaan kuuntelee 90-prosenttisesti suoratoistopalveluita. Spotifyn käyttäjät voivat käyttää Spotify-sovellusta, ja Tidalin ja Deezerin käyttäjiä varten Pioneerilla on oma ControlApp-sovellus iOS:lle ja Androidille.

 

Pioneerin oma ControlApp-sovellus on ulkonäöllisesti melko epäinnostava. Kuva: Kuvakaappaus iPhonesta.

 

mainos

Kuivakka sovellus

Tidalin käyttäjänä en voi sanoa olevani kovin innoissani applikaatiosta – jos ajattelee entisaikojen puhelinluettelota, saa melko hyvän käsityksen sovelluksesta. Kappaleet, albumit ja soittolistat on järjestetty tylsiin tekstilistoihin epämääräisellä logiikalla. Applikaatio kuitenkin toimii hyvin ja sekä omat suosikit että valmiit soittolistat löytyvät helposti.

PC:n tai Macin käyttö on silti mielestäni suositeltavampaa NC-50DABin kanssa. Pioneer ei kuitenkaan ole ottanut huomioon PC-käyttäjiä, mikä näkyy USB-DAC-sissäntulon uupumisena. Macin käyttäjät voivat käyttää optista digitaalista sisääntuloa, joka kestää 192 kHz.

Äänenlaadusta

Pioneer NC-50DABin soundi on kirkas ja neutraali. Vahvistin kukoistaa matalilla ja -keskivolyymiella, ja mieluiten ei kovin monimutkaisella musiikilla. Pienten orkesterien jazz kuulostaa siistiltä, esimerkiksi piano soi kauniisti Norah Jonesin ”Tragedy”-kappaleella vuoden 2016 albumilta ”Day Breaks. Basso ei kuulu vahvistimen vahvuuksiin, mutta bassokitaran soinnissa on miellyttävä sävy.

Kiihkeämpi musiikki, kuten Pusciferin ”Life of Brian (Omniflux Mix)” raakoine ja teollisine rytmeineen ei saa tarvittavaa brutaaliutta, jotta bileet lähtisivät kunnolla käyntiin. 2 x 75 watin Hegel-vahvistimella basso on kontrolloidumpi, ääni levittäytyy tasaisemmin ja laajemmin tilaan ja kuulostaa muutenkin hauskemmalta. Sama juttu Canton GLE496:lla. Jopa 500 euroa maksava Yamaha R-N602 tuottaa eläväisemmän basson ja siten syvemmän ja täyteläisemmän äänimaiseman. Mutta siinä ei ole CD-soitinta.

Kompaktit Focal Aria 906 -kaiuttimet ovat sopiva pari Pioneerille. Niiden kanssa ei koe tarvetta vetää volyymiä kaakkoon, ja huomio bassosta siirtyy vahvistimen laadukkaisiin puoliin. Soundi on kirkas ja puhdas, ja jos verrataan suosikkimalli Sonos Connect: Amp (540 €) on Pioneerilla enemmän ilmaa.

NC-50DAB on saatavana myös mustana. Kuva: Pioneer

 

Johtopäätökset

Pioneer on onnistunut luomaan melko täydellisen paketin. NC-50DAB on vahvistin, verkkosoitin, FM/DAB-radio, CD-soitin ja levysoittimenkin siihen saa kiinni, Tarvitaan vain kaiuttimet.

Käyttö on helppoa, eritoten AirPlayllä ja Bluetoothilla, mutta striimauspalveluille tehty applikaatio muistuttaa karuudessaan puhelinluetteloa. Hyväksyttävää, mutta ei enempää.

Äänenlaatu on melko hyvä. Pioneerin vahvistin luo puhdasta ja siistiä soundia, mutta ei ääni on loppujen lopuksi jopa hentoinen. Laite on ominaisuuksiltaan täydellinen mutta kokemuksena vain sinne päin.

Näytön grafiikat ovat kivat, mutta teksti on kovin pientä ja vaikealukuista etäisyyden päästä. Kuva: Geir Gråbein Nordby

 

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Vieritä ylös