Testissä : Lenovo Yoga 520-14IKB

Ruma ankanpoikanen

Yoga 520 on iso ja ruma mutta tarjoaa paljon.

Lenovo Yoga 520-14IKB

Ääni & Kuva kiteyttää

Tehoja riittää vaativampaankin käyttöön. Houkutteleva hinta.
Koko ja paino ovat vähemmän viehättävät. Näytön resoluutio olisi saanut olla korkeampi.

Prosessori: Intel Core i5-7200U, 2,5Ghz

Näyttö: 14-tuumainen kosketusnäyttö (1920×1080) FHD TS

Muisti: 8 GB RAM

Kovalevy: 256 GB SSD

Näytönohjain: Intel HD Graphics 620

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64 bittinen

Muuta: 2 x USB-C 3.1Gen1, Wifi. 3,5 mm minijakki, webkamera (720p), Bluetooth, SD-kortinlukija, sormenjälkitunnistin, tablettiasetus

Akunkesto: Jopa 10 h

Mitat/paino: 33 x 23,5 x 1,99 cm/1,74 kg

Verkkosivusto: lenovo.com

Hinta: 600 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Geekbench 4: 3 606 single, 6 651 multi 3D Mark: Fire Strike: 800, Time Spy: 351 Basemark 3.0: 258,8 Cinebench R15: 38,65 fps/329 cb HDTach: 346,8 MB/s PCMark 10: 2 887 Batteritest: 3 h, 1 min

Lenovon YOGA-sarjassa on laitteita moneen tarpeeseen ja budjettiin. 520-mallisto ei ole ohuin eikä nopein, mutta tarjoaa kuitenkin paljon vastinetta rahoille.

Plastic fantastic

Koneen ulkokuori ei ole erityisen tyylikäs tai ylellinen. Kuori on muovia ja alumiinia mutta liian paksu ja painava ultrabookiksi. Tämän kanniskelu päivästä toiseen vaatii kestävyyttä. Kannen avaaminen aiheuttaa mukavan yllätyksen: näppäimistö on erityisen käytännöllinen ja näppäinten välissä on riittävästi tilaa ja painallus toimii hyvin. Mukana on myös sormenjälkitunnistin, joka yleensä on varattu vain kalleimpien mallien varusteeksi. Lenovon laitteesta löytyy myös paljon liitäntöjä, mikä tekee sen käytöstä monipuolisempaa kuin ohuempien koneiden kohdalla.

Yoga 520 ei voita kauneuskilpailuja.

Tablettiasetus

14-tuumaista näyttöä reunustaa tyhjä tila, joka näyttää vieläkin koomisemmalta, kun huomaa nurkan tarran: ”Narrow border screen”. Myös resoluutio on pettymys 1920×1080 pikselillään, eikä näyttö muutenkaan ole kovin kirkas. Katselukulma ei ole erityisen hyvä ja kirkkaassa päivänvalossa näyttöön tulee paljon heijastuksia. Toisaalta näyttö kääntyy 360 astetta, joten konetta voi käyttää myös tablettina. Kyllä vain: siinä on kosketusnäyttö.

Suorituskykyä puoleen hintaan

Toinen iloinen yllätys piilee muovikuoren alla, jossa lymyää nopea Intel Core i5 -prosessori, paljon RAM-muistia ja nohevasti tallennustilaa muistiinpanoille, musiikille ja elokuville. Benchmark-testimme osoittavat, että puolet halvempi tietokone ei välttämättä tarkoita heikompaa tehoa. Yoga todistaa, että suuri osa hinnasta muodostuu usein designista. Ulkokuori pitää koneen myös viileänä kovan rasituksen alaisena.

Näytön saa käännettyä taakse, jolloin kone toimii tablettina.

Johtopäätökset

Lenovo YOGA 520-14IKB tuskin voittaa kauneuskilpailuja ja vaatii hyvää kuntoa jokapäiväisessä käytössä, sillä se on suuri ja painava. Se kuitenkin maksaa puolet vähemmän kuin testin kalleimmat laitteet mutta suoritustehoa riittää yhtä paljon. Hinnan puolesta Lenovoa voi suositella varauksetta. Hyvä näppäimistö hakkaa ohuimpien koneiden litteät näppikset mennen tullen.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Xperia 5 II ei ole yhtä hyvä kuin Sonyn lippulaivamalli Xperia 1 II – se on vielä parempi!
Sony A85 on läpeensä erinomainen OLED-televisio, jonka kaunis kuvanlaatu ja selkeä ääni ihastuttavat.
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös