Testissä : Huawei MateBook X 53019308

Tyylikäs matkakannettava

Huawein ensimmäinen matkakannettava ei ole lainkaan hullumpi!

Ääni & Kuva kiteyttää

Pieni, kevyt ja tyylikäs kone, jota voi aina pitää laukussa mukana.
Akunkesto olisi saanut olla parempi. Näyttö on pieni. Melko kallis.

Prosessori: Intel Core i5 (i5-7200U)

Näyttö: 13-tuumainen IPS (2160 x 1440)

Muisti: 8 GB RAM

Näytönohjain: Intel HD Graphics 620

Käyttöjärjestelmä: Windows 10 Home, 64-bittinen

Kovalevy: 256 GB SSD

2 x USB-C 3.0, minijakki, webkamera (720p), 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth, ohjauslevy, valaistu näppäimistö

Akunkesto: Jopa 10 h

Mitat/paino: 1,25 x 28,60 x 21,10 cm/1,05 kg.

Verkkosivusto: huawei.com

Hinta: 1 300 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

GeekBench 3: 3051 single, 6518 multi GeekBench 4: 19 515 Basemark 3.0: 309.1 CineBench R15: 28,53 fps / 195cb HD Tach: 509,2 MB/s PCMark 10: 2 705 Batteritest: 3:57 h

Jos matkustaa paljon, on tärkeää, että tietokone ei vie liikaa tilaa matkatavaroista ja on mahdollisimman kevyt. Mac-perheen suosijoille uusin MacBook on luonnollinen vaihtoehto. Jos pitää enemmän PC:istä, on valinta hankalampi. Nyt testattava kone on Huawein ensimmäinen kannettava ja juuri sopivan pieni ja kevyt. Ensimmäiseksi yritykseksi se vaikuttaa uskomattoman hyvin tehdyltä!

MateBook X on alumiinikuorinen kone, joka painaa vain kilon ja on 12,5 mm paksu. Miellyttävä olkapäälle mutta huonompi joustavuuden kannalta. Huaweilla on ollut tilaa vain kahdelle USB-C-portille ja kuulokeliitännälle. Outoa kyllä, vain vasemmanpuoleista voi käyttää lataamiseen. Laturi on kuitenkin erittäin pieni ja siksi helppo pitää mukana.

Lisäportin tai -laitteen saamiseksi koneen mukana tulee dongeli. Maltilliset mitat asettavat haasteita näppäimistölle. Näppäimet ovat hyvin litteät, istuvat tiukasti eikä liikkumismatka ole kovin pitkä. Virtanapissa on sormenjälkitunnistin. Näppärää!

On helppo nähdä, mikä on ollut Huawein esikuvana.

Kaunis näyttö

13-tuumainen näyttö on reissaamisen kannalta ihanteellinen. Näyttö on erittäin tyylikäs, kirkas, terävä ja väreissä mukavaa painetta. Kuvasuhde on hieman kummallinen. 3:2 sopii hyvin useampien ikkunoiden aukipitämiseen, mutta ei toimi kovin hyvin laajakuvavideoiden kanssa.

Kaiuttimet sijaitsevat heti näytön alapuolella. Niiden ääni on yllättävän kova ja hyvä.

Vaikka koneen tehot eivät luonnollisesti voi olla aivan hurjimmasta päästä, on kannettavassa kuitenkin Intel Core i5 -prosessori. Tämä yhdistettynä 8 GB:n RAM:iin ja 256 GB:n kovalevyyn tekee koneesta hyvän kaikennäköiseen toimistotyöskentelyyn. On myös hienoa, että koneessa ei ole tuuletinta – itse asiassa se on todella vaikuttavaa, sillä yleensä tuulettimen voi jättää pois vain heikomman prosessorin kanssa. Kone on hiljainen mutta lämpenee pohjasta hiukan täydellä kuormalla. Akun voi olettaa kestävän kuudesta seitsemään tuntia kohtuullisella käytöllä ja näytön tavanomaisella kirkkaudella.

Johtopäätökset

Huawei Matebook X on kevyt ja edullinen kannettava, joka toimii erinomaisena PC-vaihtoehtona Applen MacBookille. Design on tyylikäs ja tehot riittävät hyvin työskentelyyn kodin ulkopuolella. Arkikäytössä vähäinen porttien määrä ja suorituskyvyn rajoitteet saattavat alkaa häiritä, joten pidämme MateBook X:ää ennemminkin hyvänä reissuläppärinä, joka otetaan mukaan matkoille ja muualla työskentelyyn. Tästä näkökulmasta hinta on kuitenkin aika kallis, ja akkukin saisi silloin olla tehokkaampi.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
Kommentera

Vastaa

Lue myös

Jabran suurin täysin langaton kuulokemalli ei ole järin suuri. Silti se on täynnä hienoja ominaisuuksia!
Sonyn uunituore pelikonsoli on varustettu salamannopealla suorituskyvyllä ja veitsenterävillä grafiikoilla – ja on täysin valmiina seuraavan sukupolven peleihin!
Sonyn uuden sukupolven langattomat kaiuttimet lisäbassolla kuulostavat entistä paremmilta.
Digimuistio on paljon parempi idea kuin miltä se kuulostaa – etenkin, kun se on niin hyvin tehty kuin Remarkable 2.
LG:n ja Sonyn uusilla huipputelevisioille on paljon yhteistä: uutta tekniikkaa, 8K-kuvaa ja runsaat ominaisuudet. Mutta kumpi onkaan parempi?
LG SN8YG on premium-soundbar, jossa on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Äänen saralla LG on selvästi skarpannut – mutta mitä ihmettä sovelluksen kohdalla on ajateltu?
Philips Fidelio X3 tarjoaa äärettömän paljon parempaa ääntä kuin samahintaiset vastamelukuulokkeet.
LG ja Sony tuovat ensimmäisinä tarjolle pienet, 48-tuumaiset OLED-televisiot. Kumpi onkaan parempi, ja miksi? On mini-OLEDien kaksintaistelun aika!
Lisää
Keskustelu
Kommentera

Vastaa

Vieritä ylös