mainos
(Foto: Produsenten)
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

Testissä:
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

Läppäreiden Lamborghini

Matala, leveä ja upea kuin italialainen urheiluauto – ja yhtä epäkäytännöllinen arjessa. Zephyrus on kotonaan kilpa-ajoissa!

mainos

Kannettavat peliläppärit ovat paradoksi. Kannettavan idea on olla helposti kuljettava, mutta pelaaminen vaatii ison näytön. Keveys ja koko kärsivät jäähdytyksen vaatimasta tilasta ja akun pitäisi kuitenkin jaksaa pyörittää koko hullunmyllyä.

Asus ROG Zephyrus S GX701 lienee läppärimaailman vastine Lamborghini-urheiluautolle: matala, leveä ja nopea. Se on hirvittävän epäkäytännöllinen arkielämässä (Lamborghinilla on turha tehdä reissua Ikeaan) mutta moottoritiellä se pääsee oikeuksiinsa ja hakkaa muut.

Asuksen Zephyrus on tyylikkäiden ja erittäin ohuiden pelikannettavien sarja. Tämän kohdalla ei ole säästelty muussa kuin grammoissa. 2,6 kg ja 1,9 cm paksuus on hyvä saavutus 17,3-tuumaiselle koneelle. Sporttisen vehkeen moottorina hurisee GeForce RTX 2080 -näytönohjain. Muistia on 16 GB (RAM) ja 1 TB (SSD). Miksi käyttää vanhanaikaista fyysistä kovalevyä, kun raha ei ole este?

Näin isoksi koneeksi Zephyrus S vaikuttaa pieneltä. Näyttöä ympäröi erittäin kapea kehys. Jäähdytyksen vuoksi näppäimistö on sijoitettu aivan reunaan ja kosketuslevy oikealle. Yleensä tämä tarkoittaisi huonoa ergonomiaa, mutta näin ohuella kannettavalla ratkaisu toimii. Nappia painamalla kosketuslevystä saa numeronäppäimistön. Koska pelaaminen vaatii joka tapauksessa kunnon hiiren, ei kosketuslevyllä yleensä varmaan muuta käyttöä olekaan.

Asus ROG Zephyrus S GX701 lienee läppärimaailman vastine Lamborghini-urheiluautolle: matala, leveä ja nopea. Kuva: Asus

Ammattilaiskarkkia

Kone on muuten täysin mattamusta lukuun ottamatta kannen kapeaa kuparireunusta. Vaikutelma on todella tyylikäs ja pelikoneeksi harvinaisen kypsä ja hillitty. Asus on ehkä huomannut, että ne, joilla on varaa maksaa neljä tonnia kannettavasta, ovat jättäneet villin nuoruuden jo taakseen.

Zephyrus toimii ulkonäöllisesti varmasti myös luovan työn taitajalle, joka arvostaa koneen suorituskykyä ja näytönohjainta, jonka ansiosta Photoshop ja Premiere pyörivät vaivattomasti. Myös näyttö aiheuttanee ammattilaisella tyytyväistä nyökkäilyä: se on Pantonen hyväksymä ja 100 %:n sRGB-yhteensopiva. Näin se sopii väritarkkuutta vaativaan graafiseen työskentelyyn.

mainos

17-tuumaisen näytön resoluutio ei tee erityistä vaikutusta, mutta FHD (1920 x 1800) on edelleen pelimaailmassa standardi. Pelaamisessa on kyse nopeudessa, ei pikseleiden määrästä. 144 Hz:n virkistystaajuus ja 3 ms vasteaika riittävät kaikkien paitsi aivan huipputason pelaajien vaatimuksiin.

mainos

Poikkeuksellista kyllä, näytön yläpuolelta ei löydy webkameraa. Siitä on pitänyt tinkiä, jotta kehyksestä on saatu mahdollisimman ohut ja näytöstä mahdollisimman suuri. Niinpä kamera on ostettava erikseen, jos sellaista tarvitsee.

Näppäimistö toimii mukavasti. Se on nopea ja tarkka kuten kalvonäppikseltä sopii odottaakin. Ja olisi sulaa hulluutta yrittää saada kannettavaan mekaaninen näppäimistö!

Siisti yksityiskohta on se, että koneen pohja raottuu tuuletusta varten, kun kannen avaa!

Tilasyöppö

Asus ROG Zephyrus S on niitä laitteita, joiden kohdalla iloitsee ihan erityisesti siitä, että on päässyt hankkimaan elantonsa erilaisia vempaimia testaamalla. Kun avaa mustan kannen ja käynnistää koneen tietäen, että sellaista peliä ei olekaan, joka ei tällä koneella pyörisi jouhevasti, on fiilis todella erityinen. Konetta ei kuitenkaan kannatta alkaa availla lähijunassa, sillä se vie niin paljon tilaa pöydältä, että kanssamatkustajat joutuvat paheksumaan. Konetta ei saa järkevästi syliinkään.

mainos

Jos kannettavalla aikoo oikeasti pelata, pitää sen viereen varata tilaa vielä hiirelle ja latauspiuhalle.

Niin tyylikäs, että voisi (melkein) heittää veivinsä! Onneksi ei kuitenkaan tarvitse – riittää, kun myy toisen munuaisensa. Kuva: Asus

Benchmarkit

Prosessori edustaa Intel Core i7-8750U:n kahdeksatta sukupolvea 6 ytimellä ja 12 säikeellä. Se onkin tällä hetkellä high-end-kannettavien suosituin suoritin. GeekBench-prossutesti antaa 20 392 pistettä multicorella ja 4 913 singlecorella. Toimistotesti PC Mark 10 antaa tulokseksi 5 326 pistettä. Numerot eivät riko ennätyksiä, mutta ovat ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoa.

Hienointa koneen sisuskaluissa on GeForce RTX 2080 -näytönohjain, joka ropsauttaa ennätyspisteet sekä TimeSpy-testistä (7 987) että vanhemmasta FireStrike-testistä (18 158). Tulokset eivät ylitä Aceria ja MSi:tä hevosenmitalla, mutta näyttää siltä, että Asus on onnistunut tiristämään näytönohjaimesta pari prosenttia kovemmat suoritustehot.

Mikään ei kuitenkaan ole ilmaista. Akkutesti oli nopeasti ohi – virta loppui jo puolentoista tunnin toimisto-ohjelmasimulaattorilla. Se ei ole yllätys: isot näytöt ja tehokkaat graffat ovat energiasyöppöjä. Niinpä tämän kannettavan kanssa ei ole syytä lähteä minnekään ilman laturia.

Johtopäätökset

Asus ROG Zephyrus S:n käyttäminen on ylellistä ja vaativaa monessakin mielessä. Jos haluaa parasta suorituskykyä kannettavassa paketissa ja on valmis maksamaan siitä, ei tämän parempaa vaihtoehtoa tällä hetkellä varmaankaan ole. Kone on salamannopea 3D-pelien pyörittämiseenkin, ja näyttö on mahtava. Kyseessä ei laite, joka heitettäisiin huolettomasti laukkuun päivän palavereita varten, mutta asetapa se pelipöydälle (muista kuitenkin laturi!) ja hallitset laneja.

Prosessori: 2,2 GHz Intel Core i7-8750U (6 ydintä, 12 säiettär) Näyttö: 17-tuumainen Full HD (1920 x 1080), 144 Hz/3, G-sync Muisti: 16 GB RAM Näytönohjain: Nvidia GeForce RTX 2080, 8 GB GDDR6 Käyttöjärjestlmä: Windows 10 Home, 64-bittinen Kovalevy: 1 TB SSD Mitat/paino: 39,9 x 1,9 x 27,2 cm/2,6 kg Ominaisuudet: WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, 2 x USB-C (yksi DisplayPort 1.4:llä), 3 x USB 3.1, 3,5 mm:n ääniulostulo Verkkosivusto: asus.com
Plus Tällä hetkellä ei löydy ohutkannettavaa, jossa olisi nopeammat 3D-grafiikat. Hieno 17-tuumainen näyttö on nopea ja värintoisto kohdallaan.
Miinus Erinomainen suorituskyky ja tyylikäs design maksavat - paljon! Akunkesto on heikko.
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T) produktside
GeekBench: 20 392 multi, 4 913 single GeekBench OpenCL: 249 557 PC Mark 10: 5 326 3DMark TimeSpy: 7 987 3DMark Fire Strike: 18 158 CineBench R15: 106,6 fps / 1090 cb HD Tach: 835 MB/s Akkutesti: 1:28

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  mainos

  Lue myös

  Jays m-Six Wireless

  Jays m-Six Wireless

  Treenikuulokkeiksi basso on ihmeen valju eikä vedenkestävyydestäkään ota selkoa.
  Jaybird Tarah Pro

  Jaybird Tarah Pro

  Tarah Pro -treenikuulokkeet kestävät vertailua selkeisiin musiikkikuulokkeisiin.
  Huawei Freelace

  Huawei Freelace

  Huawei Freelacessa on älykkäitä ominaisuuksia etenkin, jos kuulokkeita käyttää Huawein puhelimen kanssa.
  8 langatonta nappikuuloketta

  8 langatonta nappikuuloketta

  Tämän hetken parhaat langattomat nappikuulokkeet budjetti- ja luksusluokan välistä, olkaa hyvät!
  Sony KD-65XG8096

  Sony KD-65XG8096

  Sony XG8096 on hyvä yleis-tv, joka tarjoaa suosittuja ominaisuuksia miellyttävään hintaan.
  Philips ”The One” 65PUS7354/12

  Philips ”The One” 65PUS7354/12

  Philips on pakannut tähän malliin kaiken tarvittavan, ja antanut sille osuvasti nimen The One – se kun on ainoa televisio, jonka tarvitset!
  TCL 65EP685

  TCL 65EP685

  TCL tarjoaa täyden LCD-kokemuksen erittäin hyvään hintaan.
  Samsung UE65RU7475

  Samsung UE65RU7475

  Samsungin 7475 on kauniisti muotoiltu, helppokäyttöinen ja ennen kaikkea kuvanlaadultaan testin paras televisio.