mainos

Testissä:
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)

Läppäreiden Lamborghini

Matala, leveä ja upea kuin italialainen urheiluauto – ja yhtä epäkäytännöllinen arjessa. Zephyrus on kotonaan kilpa-ajoissa!

(Foto: Produsenten)
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)
mainos

Kannettavat peliläppärit ovat paradoksi. Kannettavan idea on olla helposti kuljettava, mutta pelaaminen vaatii ison näytön. Keveys ja koko kärsivät jäähdytyksen vaatimasta tilasta ja akun pitäisi kuitenkin jaksaa pyörittää koko hullunmyllyä.

Asus ROG Zephyrus S GX701 lienee läppärimaailman vastine Lamborghini-urheiluautolle: matala, leveä ja nopea. Se on hirvittävän epäkäytännöllinen arkielämässä (Lamborghinilla on turha tehdä reissua Ikeaan) mutta moottoritiellä se pääsee oikeuksiinsa ja hakkaa muut.

Asuksen Zephyrus on tyylikkäiden ja erittäin ohuiden pelikannettavien sarja. Tämän kohdalla ei ole säästelty muussa kuin grammoissa. 2,6 kg ja 1,9 cm paksuus on hyvä saavutus 17,3-tuumaiselle koneelle. Sporttisen vehkeen moottorina hurisee GeForce RTX 2080 -näytönohjain. Muistia on 16 GB (RAM) ja 1 TB (SSD). Miksi käyttää vanhanaikaista fyysistä kovalevyä, kun raha ei ole este?

Näin isoksi koneeksi Zephyrus S vaikuttaa pieneltä. Näyttöä ympäröi erittäin kapea kehys. Jäähdytyksen vuoksi näppäimistö on sijoitettu aivan reunaan ja kosketuslevy oikealle. Yleensä tämä tarkoittaisi huonoa ergonomiaa, mutta näin ohuella kannettavalla ratkaisu toimii. Nappia painamalla kosketuslevystä saa numeronäppäimistön. Koska pelaaminen vaatii joka tapauksessa kunnon hiiren, ei kosketuslevyllä yleensä varmaan muuta käyttöä olekaan.

Asus ROG Zephyrus S GX701 lienee läppärimaailman vastine Lamborghini-urheiluautolle: matala, leveä ja nopea. Kuva: Asus

Ammattilaiskarkkia

Kone on muuten täysin mattamusta lukuun ottamatta kannen kapeaa kuparireunusta. Vaikutelma on todella tyylikäs ja pelikoneeksi harvinaisen kypsä ja hillitty. Asus on ehkä huomannut, että ne, joilla on varaa maksaa neljä tonnia kannettavasta, ovat jättäneet villin nuoruuden jo taakseen.

Zephyrus toimii ulkonäöllisesti varmasti myös luovan työn taitajalle, joka arvostaa koneen suorituskykyä ja näytönohjainta, jonka ansiosta Photoshop ja Premiere pyörivät vaivattomasti. Myös näyttö aiheuttanee ammattilaisella tyytyväistä nyökkäilyä: se on Pantonen hyväksymä ja 100 %:n sRGB-yhteensopiva. Näin se sopii väritarkkuutta vaativaan graafiseen työskentelyyn.

mainos

17-tuumaisen näytön resoluutio ei tee erityistä vaikutusta, mutta FHD (1920 x 1800) on edelleen pelimaailmassa standardi. Pelaamisessa on kyse nopeudessa, ei pikseleiden määrästä. 144 Hz:n virkistystaajuus ja 3 ms vasteaika riittävät kaikkien paitsi aivan huipputason pelaajien vaatimuksiin.

mainos

Poikkeuksellista kyllä, näytön yläpuolelta ei löydy webkameraa. Siitä on pitänyt tinkiä, jotta kehyksestä on saatu mahdollisimman ohut ja näytöstä mahdollisimman suuri. Niinpä kamera on ostettava erikseen, jos sellaista tarvitsee.

Näppäimistö toimii mukavasti. Se on nopea ja tarkka kuten kalvonäppikseltä sopii odottaakin. Ja olisi sulaa hulluutta yrittää saada kannettavaan mekaaninen näppäimistö!

Siisti yksityiskohta on se, että koneen pohja raottuu tuuletusta varten, kun kannen avaa!

Tilasyöppö

Asus ROG Zephyrus S on niitä laitteita, joiden kohdalla iloitsee ihan erityisesti siitä, että on päässyt hankkimaan elantonsa erilaisia vempaimia testaamalla. Kun avaa mustan kannen ja käynnistää koneen tietäen, että sellaista peliä ei olekaan, joka ei tällä koneella pyörisi jouhevasti, on fiilis todella erityinen. Konetta ei kuitenkaan kannatta alkaa availla lähijunassa, sillä se vie niin paljon tilaa pöydältä, että kanssamatkustajat joutuvat paheksumaan. Konetta ei saa järkevästi syliinkään.

mainos

Jos kannettavalla aikoo oikeasti pelata, pitää sen viereen varata tilaa vielä hiirelle ja latauspiuhalle.

Niin tyylikäs, että voisi (melkein) heittää veivinsä! Onneksi ei kuitenkaan tarvitse – riittää, kun myy toisen munuaisensa. Kuva: Asus

Benchmarkit

Prosessori edustaa Intel Core i7-8750U:n kahdeksatta sukupolvea 6 ytimellä ja 12 säikeellä. Se onkin tällä hetkellä high-end-kannettavien suosituin suoritin. GeekBench-prossutesti antaa 20 392 pistettä multicorella ja 4 913 singlecorella. Toimistotesti PC Mark 10 antaa tulokseksi 5 326 pistettä. Numerot eivät riko ennätyksiä, mutta ovat ehdottomasti markkinoiden parhaimmistoa.

Hienointa koneen sisuskaluissa on GeForce RTX 2080 -näytönohjain, joka ropsauttaa ennätyspisteet sekä TimeSpy-testistä (7 987) että vanhemmasta FireStrike-testistä (18 158). Tulokset eivät ylitä Aceria ja MSi:tä hevosenmitalla, mutta näyttää siltä, että Asus on onnistunut tiristämään näytönohjaimesta pari prosenttia kovemmat suoritustehot.

Mikään ei kuitenkaan ole ilmaista. Akkutesti oli nopeasti ohi – virta loppui jo puolentoista tunnin toimisto-ohjelmasimulaattorilla. Se ei ole yllätys: isot näytöt ja tehokkaat graffat ovat energiasyöppöjä. Niinpä tämän kannettavan kanssa ei ole syytä lähteä minnekään ilman laturia.

Johtopäätökset

Asus ROG Zephyrus S:n käyttäminen on ylellistä ja vaativaa monessakin mielessä. Jos haluaa parasta suorituskykyä kannettavassa paketissa ja on valmis maksamaan siitä, ei tämän parempaa vaihtoehtoa tällä hetkellä varmaankaan ole. Kone on salamannopea 3D-pelien pyörittämiseenkin, ja näyttö on mahtava. Kyseessä ei laite, joka heitettäisiin huolettomasti laukkuun päivän palavereita varten, mutta asetapa se pelipöydälle (muista kuitenkin laturi!) ja hallitset laneja.

Prosessori: 2,2 GHz Intel Core i7-8750U (6 ydintä, 12 säiettär) Näyttö: 17-tuumainen Full HD (1920 x 1080), 144 Hz/3, G-sync Muisti: 16 GB RAM Näytönohjain: Nvidia GeForce RTX 2080, 8 GB GDDR6 Käyttöjärjestlmä: Windows 10 Home, 64-bittinen Kovalevy: 1 TB SSD Mitat/paino: 39,9 x 1,9 x 27,2 cm/2,6 kg Ominaisuudet: WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0, HDMI, 2 x USB-C (yksi DisplayPort 1.4:llä), 3 x USB 3.1, 3,5 mm:n ääniulostulo Verkkosivusto: asus.comPris: 3 900 €
PlusTällä hetkellä ei löydy ohutkannettavaa, jossa olisi nopeammat 3D-grafiikat. Hieno 17-tuumainen näyttö on nopea ja värintoisto kohdallaan.
MiinusErinomainen suorituskyky ja tyylikäs design maksavat - paljon! Akunkesto on heikko.
Asus ROG Zephyrus S (GX701-EV020T)
GeekBench: 20 392 multi, 4 913 single GeekBench OpenCL: 249 557 PC Mark 10: 5 326 3DMark TimeSpy: 7 987 3DMark Fire Strike: 18 158 CineBench R15: 106,6 fps / 1090 cb HD Tach: 835 MB/s Akkutesti: 1:28
  Lisää
  Keskustelu
  mainos

  Lue myös

  Luksustason kuuloke-elämys

  Bowers & Wilkins ei ole säästellyt laadussa uuden vastamelukuulokemallinsa kanssa.

  Väreissä piisaa

  Philips 65OLED804 yhdistää OLEDin kontrastin Ambilight-taustavalaistukseen, joten tunnelma on taattu.

  Tuore haastaja TCL:ltä

  TCL 65EC785 on hyvin varustettu 4K HDR -televisio, joka tarjoaa Androidin äly-tv:n ja Onkyon soundbarin samaan hintaan. Riittääkö se hakkaamaan kilpailijat?

  LG:n hormoni-OLED

  LG on kehittänyt parhaasta OLED-mallistaan 88-tuumaisen jättiläisen 8K-resoluutiolla. Tulos on kuten odottaa saattaa: uskomaton!

  Maailman paras soundbar?

  Jos kaipaat siistiä ja helppoa ääniratkaisua ja loistavaa äänenlaatua, on laadukas soundbar vastaus!

  Huviksi ja hyödyksi

  Acer kokeilee kahden hatun taktiikkaa – ja itse onnistuu pitämään molemmat päässä yhtä aikaa.

  Miten LG:n LCD pärjää OLEDille?

  LG tunnetaan parhaiten OLED-näytöistään, joiden värit ja kontrasti häikäisevät upeudellaan. Onkin helppo unohtaa, että valmistajalla on myös erinomaisia LCD-televisioita.

  Pelikonsoli onkin kännykkä

  Asuksen toisen sukupolven pelipuhelin on huippuluokkaa – mutta vaatii tietynlaisen ostajan.

  Kohtuuhintaiset kännykät kuusen alle

  Kun astutaan pykälän verran alemmas luksusmalleista, päästään luokkaan, jossa saa eniten vastinetta rahoilleen.

  Uusi highend-referenssi

  Dynaudio iskee jälleen: Confidence 50 on uusi highend-luokan kaiutinreferenssimme.