: GOPRO HERO5 BLACK

GoPro pitää johtoasemansa

GoPron kamera on aina ollut varma valinta, eikä Hero5 Black ole poikkeus!

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen kuvanlaatu. Helppo käyttää. Vedenkestävä.
Akulla on tässäkin rajoitteensa, joten onkin harmi etteivät vanhat akut sovi uusiin kameroihin.
Video: 4K/30 fps, 2,7K/60 fps, 1080p/120 fps, 720p/240 fps ja 480p/300 fps

Digitaalinen kuvanvakain: 1440p/60 fps, 2,7K/30 fps

Näyttö: 2-tuumainen kosketusnäyttö

Kestävyys: Kestää vettä 10 metriin asti ilman koteloa

Siirtonopeus: 60 Mbit/s

Erityistä: Ääniohjaus, stereomikrofoni, wifi, GPS, gyroskooppi, Bluetooth

Liitännät: USB-C, mikro-HDMI

Paino: 118 g

Akku: 1220 mAh

lisää
vähemmän

Suositushinta: 400 €

GoPro on yhdistänyt Hero4 Silverin ja Hero4 Blackin parhaat puolet uuteen Hero5 Black -kameraan. Toisin sanoen yhdellä laitteella voi kuvata 4K-videota 30 fps:n nopeudella ja samalla pääsee nauttimaan 2-tuumaisesta suuresta kosketusnäytöstä, jolla on helppo selata valikoita. Ei pöllömpää!

Vedenkestävä ilman koteloa

Onneksi aivan kaikki ei ole vain vanhan kierrätystä, vaan uutena lisänä kamerassa on esimerkiksi suojaus 10 metrin syvyyteen asti ilman erillistä suojakoteloa. Kestävyys on siis todella hyvä! Kosketusnäyttö ei kuitenkaan toimi veden alla, ja kameran kiinnittämiseksi tarvitaan kehys. Suojakotelon puuttuminen tarkoittaa myös sitä, että käyttäjän pitää huolehtia itse esimerkiksi linssin suojaamisesta, jotta sitä ei naarmuta menossa.

Simppelit valikot

Aiemmin valikoiden selailu on ollut hieman hämmentävää. Onneksi tässä GoPro on parantanut ja valikoita on yksinkertaistettu. Valinnanvaraa on edelleen paljon ja käyttöä voi vielä helpottaa ohjaamalla kameraa vaikkapa kännykällä. Kannattaa muistaa, että mitä enemmän ominaisuuksia aktivoi ja mitä korkeammalla resoluutiolla kuvaa, sitä nopeammin akku kuluu.

”GoPro, ota kuva!”

Myös GoPron kamerassa on uutuutena ääniohjaus, joka toimii oikein hyvin. Kamera tottelee englantia – sekä amerikkalaista aksenttia että brittienglantia, joten siitä vain kokeilemaan! Ääniohjaukseen on ujutettu myös yllätyksiä: jos huudahdat kameran pyöriessä vaikkapa ”Oh shit” tai ”That was sick!”, merkitsee kamera nämä huippukohdat videoon, joten ne löytää myöhemmin nopeasti. Siistiä!

Hieno kuvanlaatu

Hero5 Blackissä on sama kenno kuin Hero4 Black, joten kuva on yhtä terävä ja yksityiskohtainen kuin ennenkin. Värit ovat täyteläisiä eikä niihin tule juurikaan häiriötä. Tässäkin pätee sääntö: mitä paremmat valaistusolosuhteet, sen parempi video. Garminin tapaan tässäkin saa päälle kuvavakaimen, kunhan pysyttelee enintään 1080p-resoluutiossa ja 60 fps:n nopeudessa. Vakain toimii hyvin ja tasaa esimerkiksi pyörällä kuvattua videota erinomaisesti. Digitaalinen kuvanvakain rajaa kuvaa 10 %, mikä rauhoittaa kuvaa.

Purkkimainen ääni

Hero5 Blackin äänenlaatu on ikävä kyllä heikentynyt Hero4:stä. Kamera kuulostaa koko ajan siltä kuin se olisi veden alla, vaikka siinä onkin kolme mikrofonia. Kiinnityskehys kuitenkin peittää mikrofonit, joten ei ehkä ihmekään, että ääni tuntuu soivan purkissa.

Johtopäätökset

GoPro Hero5 Black on monikäyttöinen kamera, joka on poiminut monia edellisten mallien hyviä ominaisuuksia yhteen. Uutuutena on täysi vedenkestävyys ilman suojakoteloa sekä ääniohjaus. Muutamat pikkuseikat voivat ärsyttää, mutta kokonaisuutena kamera todistaa, että GoPro tekee edelleen markkinoiden parhaita action-kameroita.

mainos
mainos
Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue myös

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

Vieritä ylös