TESTISSÄ: Asus ROG Phone II Elite ZS660KL

Pelikonsoli onkin kännykkä

Asuksen toisen sukupolven pelipuhelin on huippuluokkaa – mutta vaatii tietynlaisen ostajan.

Karakter
Asus ROG Phone II Elite ZS660KL
forfatter
Julkaistu 18.12.2019 - 11:24
Ääni & Kuva kiteyttää
Tätä nopeampaa puhelinta on vaikea löytää, eikä missään toisessa ole ainakaan näin upeaa näyttöä!
Maksaa omaisuuden. Vain pelaajat osaavat arvostaa puhelimen joitakin hienosäätöjä.
Faktat
 • Näyttö: 6,6-tuumainen AMOLED 2340 x 1080, 120 Hz, Gorilla Glass
 • Prosessori: 2,96 GHz Qualcomm Snapdragon 855 octacore
 • Näytönohjain: Adreno 640
 • Muisti: 12 GB RAM/512 GB muistia
 • Käyttöjärjestelmä: Android 9.0
 • Kamerat: 48 Mp:n f1,8 + 13 Mp:n 120 asteen laajakuva f2,4/24 Mp f2,2
 • Liitännät: 2 x USB-C, kuulokeliitäntä (3,5 mm)
 • Langaton käyttö: LTE13, Bluetooth 5.0, wifi 802.11ad, NFC
 • Ääni: HD 24-bittinen/192 kHz, DTS Headphone X, aptX HD, aptX, A2DP
 • Akku: 6 000 mAh
 • Väri: Musta
 • Mitat/paino: 77,6 x 171,0 x 9,5 mm/240 g
 • Verkkosivusto: asus.com

ROG Phone II on Asuksen toinen erityisesti pelaamiseen suunniteltu kännykkä. Ensimmäinen julkaistiin aika lailla tasan vuosi sitten. Vaikka parannuksia on tullut iso liuta, on hinta pysynyt samana. Pelipuhelimesta on muutamia erilaisia versioita, ja meillä testissä on Asus ROG Phone II Elite ZS660KL, jossa on 12 GB RAM-muistia ja 512 GB tallennustilaa. Hinta on keskitasoisen läppärin luokkaan.

Salamannopea ja värikylläinen

ROG Phone II:n valttikortti on näyttö: 6,6-tuumainen AMOLED 2340 x 1080 pikselin resoluutiolla ja 120 Hz:n virkistystaajuudella!

Oma kantani on, että tavallinen 60 Hz:n näyttö ei rajoita ihmisen elämää millään lailla. Mutta kun kurvaan autollani Real Racingissä tai heittäydyn Eternumin taikamaailmaan, ei huomaa eroa kännykän ja ”oikean” olohuonenäytön välillä.

Kamerat noudattavat samaa linjaa kuin Asuksen huippupuhelimet, kuten viime mallissakin. Pääkamerassa on 48 Mp:n kenno kuten ZenFone 6 -mallissa, ja laajakuvaobjektiivi on 13 Mp. ROG Phone II:ssa ei ole ZenFonen mahtavaa kääntyvää kamerasiltaa, joten näytön kapeaan yläreunukseen on upotettu 24 Mp:n laajakuvakamera selfieitä varten.

Mielettömän värikkään ja nopean 120 Hz:n AMOLED-näyttönsä ansiosta ROG Phone II tarjoaa realistisemmat pelikokemukset kuin mikään muu puhelin. Kuva: Asus

Lisävarusteet

ROG-kännykkää voi käyttää sellaisenaan, kuten varmasti suurin osa tekeekin. Jos haluaa hifistellä, on saatavilla kattava valikoima lisävarusteita, joilla pelikokemuksen saa nostettua seuraavalle tasolle; muun muassa gamepad-kahva ja ”TwinView”-asema, joka tuo peliin yhden lisänäytön.

Benchmarkit

Asus ROG Phone II on varustettu Qualcomm Snapdragon 855-prosessorilla, joka on tämän hetken nopein kännykkäprossu. Kyseessä on vieläpä Plus-versio, joka on vielä pirusti nopeampi kuin tavallinen 855.

Geekbench 5 -pisteet 775 (singlecore) ja 2 539 (multicore) ovat tämän hetken parhaimmistoa ja oikeastaan identtiset parhaiden Android-puhelinten kanssa – onhan niissä sama prosessori.

3D-grafiikoiden puolesta ROG Phone II suoriutuu erinomaisesti. Emme ole aiemmin nähneet yhtä tuloksia kuin Asuksen 6 246 pistettä 3D Mark Sling Shot Extreme-testissä ja 500 263 AnTuTu 7 -testissä!

Pelaaminen on energiasyöppöä hommaa. Niinpä on fiksua, että Asus on varustanut puhelimensa 6 000 mAh:n akulla. Valinnan osuvuus näkyy akkutestissä, jossa kännykkä jaksaa paahtaa lähes 7 tunnin ajan.

ROG Phone II:n jäähdytys on yhdistelmä nestemäistä ja tuuletinta, joten puhelin kestää kuumentumista paremmin kuin perinteiset mallit. Kuva: Asus

Johtopäätökset

Asus ROG Phone II Elite on harvojen herkkua. Suorituskyvyltään se kuuluu tämän hetken huippuihin, mutta jos kaipaa pelkkää nopeutta, saa siitä edullisemminkin. ROG erottuukin joukosta olemalla minikokoinen pelikonsoli. Mobiilipelit heräävät henkiin aivan uudella tavalla sen värikylläisellä ja nopealla 120 Hz:n AMOLED-näytöllä. Nestemäisen jäähdytyksen ja tuulettimen yhteispelillä se jaksaa pitkään – ja yhtä nopeana – tavallisen puhelimen jo ylikuumennuttua. Jos kännykällä pelaaminen on intohimosi, kannattaa varautua pulittamaan lystistä pitkä penni. Mutta eihän sitä Lamborghini Urustakaan osteta kilohinnan perusteella, eikä varsinkaan peruskauppareissuja varten.

Mainos

Päivän tarjoukset

Send this to a friend