: Koss BT540I

Hillitty ja huomaamaton

Mukava istuvuus ja hyvä soundi eivät auta tylsän näköisiä kuulokkeita nousemaan massasta.

 itemprop

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä istuvuus. Hyvä äänenlaatu.
Huono akunkesto. Kotelo vie paljon tilaa. NFC toimii huonosti. Häiritsevän muovisen tuntuiset.
Tyyppi: Over-Ear

Liitännät: BT aptX, AUX-kaapeli

Mikrofoni: On

Paino: 233 g

Akun kesto: 8 tuntia

Hinta: 200 €

 

lisää
vähemmän

Suositushinta: €

Kossin kuulokkeet ovat testin halvimpia, ja se valitettavasti näkyy laadussa. Muotoilu on tavanomainen ja suorastaan tylsä. Kupit on kyllä päällystetty nahalla mutta hyvin ohuelti. Materiaali on suurimmaksi osaksi muovia, jonka kestävyys pitkäaikaisessa käytössä on kyseenalaista, etenkin nivelten ja saranoiden kohdalta, joiden ansiosta kuulokkeet menevät täysin kasaan. Kuljetuskotelo on kuitenkin turhan suuri, sillä kupit itsessään ovat melko suuret.

Kuppien suuren koon ansiosta ne asettuvat mukavasti korvien ympärille, ja suuret pöyheät pehmusteet tuntuvat miellyttäviltä päätä vasten. Pääpanta on myös pehmustettu, joten kokonaisuus tuntuu hyvältä. Kuulokkeista löytyy viisi nappia, joista ohjataan äänenvoimakkuutta, kappaleidenvaihtoa, pausea ja puheluita. Napit ovat melko pieniä, joten niiden löytäminen näppituntumalla voi olla hankalaa. Iso ongelma on NFC:n heikko toimivuus, sillä sen avulla olisi huomattavasti helpompi ja nopeampi yhdistää kännykkä ja kuulokkeet.

Kossin soundi on testin neutraaleimpia, mikä on monen tosiharrastajan mieleen. Äänimaisema on avoin ja live-äänitykset tuntuvat aidosti läsnä olevilta, Bassosta löytyy tarvittaessa ytyä mutta se ei äidy liian hallitsevaksi. Jos nyt ihan tarkkoja ollaan, niin kuulokkeiden soundi ei läpäisisi todellisten hifiharrastajien seulaa. Tavalliselle kuuntelijalle merkityksellisempää on ehkä se, että jotkut genret voivat kuulostaa hieman laihoilta.

Johtopäätökset

Mikäli kaipaat kuulokkeita kotikäyttöön ja mielimusiikkiasi on esimerkiksi jazz, on Koss BT540I varsin hyvä valinta. Soundi on neutraali, mikä toimii hyvin vivahteikkaan musiikin kuunteluun, sillä yksityiskohdat erottuvat hienosti. Jos kaipaat reippaasti jumputtavaa bassoa, kannattaa jatkaa etsintöjä. Kuulokkeet ovat erittäin mukavat suurten korvakuppiensa ansiosta, mistä syystä ne tosin vievät myös paljon tilaa laukusta. Akun heikko kestävyys ja muovinen ulkonäkö vähentävät Kossin houkuttavuutta matkakumppanina muutenkin.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lisää
Keskustelu
Lisää
Keskustelu

Vastaa

Lue myös

Shure Aonic 50 lifestyle

Taivaan portit aukeavat

Shure Aonic tarjoaa ehkäpä parasta koskaan kuulemaamme äänenlaatua vastamelukuulokkeista.

Asus ZenFone 7 Pro ZS671KS

Kaikkien aikojen paras ZenFone

Asus on hypännyt highend-luokkaan uutuuspuhelimellaan, joka haastaa markkinoiden parhaat. Onko nyt Asuksen vuoro valloittaa?

Samsung Q950TS

Veitsenterävää unelmakuvaa

Samsungin Q950TS on huipputyylikkään näköinen, kuvanlaadultaan upea ja ääneltään vaikuttava – mutta lystistä saa pulittaa pitkän pennin.

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Vieritä ylös