Philipsin 5000-sarjan HU5710/03-ilmankostutin on sylinterinmuotoinen laite, joka on tarkoitus asettaa tasolle Smartmin ja Wilfan tapaan. Testikappaleeni oli musta, mutta laitetta saa myös valkoisena. Henkilökohtaisesti pidän muotoilua vähän kökkönä – ei laite ruma ole, mutta esillä pidettävä laite saisi olla suorastaan kivannäköinen.

Käyttöönotto
Philipsin 5000-sarjan ilmankostutin on helppo ottaa käyttöön. Pohjassa on vesisäiliö, jossa on myös veden määrän osoitin. Säiliön sisällä on iso suodatin, ja koko tämän komeuden päälle asetan seuraavan osan, jossa on myös kosketusnäyttö.

Vesisäiliön täyttäminen hoituu joko kantamalla koko säiliö lähimmän hanan luokse tai kaatamalla vettä laitteen sivulla olevasta pienestä aukosta. Se on itse asiassa erittäin kätevä.

Air+ -sovellus
Air+ on helppokäyttöinen ja informatiivinen sovellus. Se on kokonaan yhdellä kielellä, mikä ei näköjään olekaan nykyään itsestään selvää. Hyvää työtä!

Sovelluksessa voi vaihtaa asetuksia mielensä mukaan: valita haluamansa ilmankosteuden, asettaa ajastuksen, luoda päivittäin toistuvia aikatauluja ja muuttaa valaistusta.
Käyttö
Philips 5000-sarjan ilmankostutin sopii parhaiten enintään 56-neliöiseen tilaan. Asetan laitteen olohuoneeseen ja uskollisen Airthings View Plus -ilmanlaatumittarini muutaman metrin päähän.
Kosketusnäytöltä voi paitsi käynnistää ja pysäyttää laitteen, myös vaihtaa sen tilaa, valita valaistusasetuksen ja säätää höyryn määrää.
Philips HU5710/03 käyttää Nano Cloud -tekniikkaa, joka valmistajan mukaan tekee vesihöyrystä erityisen hienojakoista, jolloin bakteerien on vaikeampi tarttua siihen. Sen hyöty on sekin, ettei höyrystä jää kosteita läikkiä tasolle, jolla laite seisoo. Etenkin kalkkisen veden alueella vesitahrat voivat olla aito huoli, mutta en kyllä kohdannut tällaista ongelmaa muidenkaan testin laitteiden kanssa.
Vesisäiliön sisällä oleva suodatin on aika iso, ja sen voi kuivattaa nopeasti quickdry-toiminnolla, kun laite ei ole käytössä. Toiminto tuntuu hygieeniseltä ja hyvältä.
Suodatin pitäisi puhdistaa viikoittain, jolloin otan asiakseni puhdistaa myös vesisäiliön. Se ei ole lainkaan vaikeaa, mutta suodatinta pitää liottaa tunti, joten operaatio vie kyllä aikaa.

Vaikka Philips voisi mielestäni panostaa laitteen ulkonäköön enemmänkin, on siinä kuitenkin tunnelmavalaistus, jonka värejä voi vaihdella mielialan mukaan. Wilfan, Levoitin ja Smartmin tapaan myös Philips tarjoaa mahdollisuuden huonetuoksun käyttämiseen. Philipsillä pakkaukseen kuuluu kolme tuoksutyynyä, mutta ei tuoksuöljyä. Ikävää!

Kun tarkistan Philipsin tilanteen parin tunnin päästä, on haluttu ilmankosteus saavutettu ja myös ilmanlaatumittarini kertoo kosteuden olevan tasainen ympäri huonetta. Hyvä Philips!
Yhteenveto
Philips ilmankostutin 5000 HU5710/03 panostaa toimivuuteen eikä tyyliin, mikä ei välttämättä ole väärin, mutta kuitenkin mainitsemisen arvoinen seikka. Se suoriutuu tehtävästään moitteetta ja on hinnaltaan järkevä. Laite on helppo puhdistaa ja käyttöaikaa on 37 tuntia, mikä tekee Philipsin ilmankostuttimesta aika huolettoman kumppanin ja ansaitsee siksi testivoittajan tittelin!

Myös tässä testissä
Duux Beam 2
Ei tarvitse hävetä
Testin kalleimpiin kuuluva ilmankostutin on muotoilultaan niin tyylikäs, ettei hävetä pitää sitä esillä. Onko siinä muutakin hyvää kuin ulkonäkö?


Wilfa Dew HU1A-430C
Kunnon tehopakkaus
Pienestä koostaan huolimatta Wilfan ilmankostutin on todella tehokas ja varustettu hyvin toiminnoin.


Levoit OasisMist 1000S Smart
Tarpeettoman monimutkainen
Levoitin ilmankostutin on testin työläin laite niin käytöönoton kuin huollonkin suhteen.


Smartmi Rainforest SM1019
Oma sademetsä
Smartmi Rainforest -ilmankostuttimen on tarkoitus muistuttaa ”rauhallisesta sadepäivästä metsässä” – ja täytyy myöntää, että se kuulostaa kyllä varsin miellyttävältä!

