Duux Beam 2 on lattialla seisova ilmankostutin. Se on kapea ja korkea sylinteri, joka ei vie juurikaan tilaa. Toki se vaatii muiden ilmankostuttimien tapaan tilaa ympärilleen, jotta höyry pääsee huoneilmaan, mutta lattiatilaa se ei juuri vie. Testiversioni oli musta, mutta laite on saatavana myös valkoisena.

Käyttöönotto
Ensivaikutelmani laitteesta on, että se on kovin muovinen. Laite koostuu useammasta osasta. Pohjimmaisessa osassa on näyttö ja paikka kaukosäätimelle. Sen päälle tulee vesisäiliö, ja ylimmäs ensin läpinäkyvä kansi, jossa on reikä veden kaatamista varten sekä viimeiseksi varsinainen, peittävä kansi.

Pakkauksessa on suodatin, mutta ennen käyttöä sitä pitää valmistajan mukaan huuhdella viiden (5!!) minuutin ajan juoksevan veden alla. Tänä päivänä, kun jatkuvasti puhutaan esimerkiksi puhtaan veden säästämisen tärkeydestä, vaatimus tuntuu järjettömältä.
5 kahden paistokorin airfryeria
Duux-sovellus
Sovellus on kätevä ja helppokäyttöinen. Sovelluksessa voi asettaa tavoiteilmankosteuden, valita höyryn vahvuuden, himmentää näytön kirkkautta, luoda aikataulun tai asettaa ajastimen. Ja tietysti sovellus näyttää myös tämänhetkisen ilmankosteuden.
Jos puhelin ei ole lähettyvillä, voi useimmat toiminnot tehdä myös kaukosäädintä käyttäen.

Käyttö
Duuxin ilmankostutin sopii noin 40-neliöisille huoneille, ja varmistaakseni tulokset ja kosteuden jakautumisen tilaan sijoitan Airthings View Plus -ilmanlaatumittarin vähän matkan päähän. Parin tunnin kuluttua tarkistan, että ilmankostutin on saavuttanut haluamani ilmankosteuden, ja näen Airthingsistä, että kosteus on lisääntynyt senkin puolella huonetta.

Duux Beam 2 -laitteessa on näyttö, mutta ei kosketusnäyttöä, josta asetuksia voisi vaihtaa. Siihen tarvitaan kaukosäädintä tai sovellusta. Yötilaa ei ole erikseen, mutta valot ja näytön voi himmentää sekä valita matalamman höyrytason, jolloin ilmankostutin ei häiritse nukkumista.

Jäljellä olevan veden määrää ei voi tarkistaa mistään helposti, mikä on vähän harmi.
Duux Beam 2:n puhdistaminen ja säiliön täyttäminen eivät vaadi kovasti työtä, vaikka vesisäiliön kapeus tuokin hommaan lisähaastetta. Käyttöoppaassa ei neuvota puhdistamaan vesisäiliötä, vaan käyttäjän vain käsketään vaihtaa vesi kolmen päivän välein, jottei säiliöön kasva mikro-organismeja, jotka leviäisivät höyryn mukana huoneilmaan. Pelaan kuitenkin varman päälle ja harjaan säiliön puhtaaksi.
Yhteenveto
Duux Beam 2 on testin kalleimpia ilmankostuttimia, ja vaikka – kuten aina – parantamisen varaakin on, on laitetta helppo käyttää ja se täyttää tarkoituksensa eli nostaa kodin ilmankosteutta. Jos kaipaa lattiamallista ilmankostutinta eikä raha ole este, on Duux itsestään selvä vaihtoehto.

Myös tässä testissä
Wilfa Dew HU1A-430C
Kunnon tehopakkaus
Pienestä koostaan huolimatta Wilfan ilmankostutin on todella tehokas ja varustettu hyvin toiminnoin.


Levoit OasisMist 1000S Smart
Tarpeettoman monimutkainen
Levoitin ilmankostutin on testin työläin laite niin käytöönoton kuin huollonkin suhteen.


Philips 5000 HU5710/03
Toiminnallisuus ennen tyyliä
Laitteen toimivuus on tietysti tärkeämpää kuin sen ulkonäkö, mutta esillä pidettävä ilmankostutin saisi mielellään olla edes jokseenkin siedettävän näköinen.


Smartmi Rainforest SM1019
Oma sademetsä
Smartmi Rainforest -ilmankostuttimen on tarkoitus muistuttaa ”rauhallisesta sadepäivästä metsässä” – ja täytyy myöntää, että se kuulostaa kyllä varsin miellyttävältä!

