Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG OLED C2 (OLED42C2LA)

Täydellinen peli-tv

Pelaaja saa istua valmiiseen pöytään LG OLED C2:n kanssa, sillä tämä tv toimii täydellisesti kaikenlaisten pelien kanssa.

Julkaistu 08.02.2023 - 14:15
LG OLED C2 (OLED42C2LA)
Audun Hage

LG:n C-sarja on pelaajien ja kotiteatteriharrastajien keskuudessa varsin suosittu. Eteläkorealaisvalmistaja tekee yhteistyötä pelialan kanssa ja on aina ensimmäisten joukossa esittelemässä pelikokemusta parantavia ominaisuuksia.

LG OLED42C2

C2-sarjaan kuuluu monia eri kokoja, joista tämä 42-tuumainen on pienin. OLED42C2-mallia paketista ottaessamme huomaamme, että sen jalkarakenne poikkeaa muista C2-sarjan malleista. Keskijalustan sijaan sillä nimittäin on kaksi pientä reunoille sijoitettua jalkaa. Ne vievät vähemmän tilaa ja mahdollistavat ruudun sijoittamisen lähemmäksi seinää. Samalla tilaa syntyy soundbarille (tai näppäimistölle?) television eteen.

P1010274 scaled 1
LG OLED42C2. Kuva: Audun Hage

Käyttö ja ominaisuudet

LG on liitäntöjen osalta testin parasta maata: OLED42C2:n vasemmasta reunasta löytyy neljä HDMI-sisääntuloa, jotka kaikki tukevat 2.1-standardia!

Mainos

Televisioon saa helposti pari pelikonsolia ja pelitietokoneen, ja silti tilaa jää vielä Atmos-soundbarille. Vain DisplayPortia jäimme kaipaamaan, sillä se olisi joidenkin PC-pelaajien kannalta tärkeä.

OLED42C2 on helppokäyttöinen ja se tunnistaa automaattisesti esimerkiksi Xboxin ja PlayStationin, kun ne kytkee kiinni. Kun konsolin valitsee videolähteeksi, näyttö vaihtaa peliasetukselle.

Formaattien tuki on esimerkillistä: LG tukee 4K/120 Hz-laatua kaikkien neljän sisääntulon osalta ja Dolby Visionin HDR-formaattia 120 Hz:llä. Tuki löytyy myös VRR:lle, Nvidia G-syncille ja AMD Freesyncille, mikä takaa sulavat liikkeet, jotka eivät töki.

Viivekin on LG:llä lyhyt – mittauksissamme vain noin 13 millisekuntia.

 

DSC_6820 DSC_6819 DSC_6811 P1010279
<
>
LG OLED42C2. Kuva: Audun Hage

Kuvanlaatu

Pelatessamme LG:llä erilaisia pelejä, tuli sen nopea reagointikyky nopeasti ilmi. Tv tottelee käskyjä välittömästi, ja nopeatkin liikkeet toistuvat kuvan sumentumatta tai välkkymättä. Kun häiriötekijöitä on vähemmän, voi pelaamiseen keskittyä syvällisemmin.

LG:n Game Optimizer -pelivalikossa voi optimoida kuvan eri genreille sopivaksi (räiskintä, seikkailu jne.) ja hienosäätää mustaa, jotta tärkeät pienet yksityiskohdat eivät häviä tummaan kuvaan.

OLED-näytöillä on tiettyjä etuja, jotka tekevät niistä erityisen soveltuvia pelaamiseen. Kun jokaisen pikselin voi sammuttaa ja sytyttää erikseen eikä tarvita taustavalaistusta kuten LCD-malleissa, on kuva veitsenterävä ja tarkka ja valo jakautuu tasaisesti. Terävä kuva yhdistettynä salamannopeaan reagointiin tekee OLEDista loistovalinnan kaikille pelityypeille.

OLED42C2 ei perustu edistykselliseen Evo-paneeliin, kuten sarjan suuremmat mallit, joten sen kirkkaus ei yllä muiden kokojen tasolle. Kuvan kontrasti on silti vahva, ja musta syvempää ja tarkempaa kuin LCD-malleissa. Kuvasta oli kaiken kaikkiaan vaikea löytää moitittavaa!

P1010283 P1010290
<
>
OLED42C2 lepää kahden reunoille sijoitetun jalan varassa, joiden väliin mahtuu pieni soundbar, kuten vaikkapa Sonos Beam. Kuva: Audun Hage

Äänenlaatu

LG:n televisiossa on stereokaiuttimet, joiden ääni on ihan hyvää, mutta puheentoisto jää ohuemmaksi ja sulkeutuneemmaksi kuin testin parhailla. Esimerkiksi Sony A90K toistaa puhetta huomattavasti vahvemmin ja puhtaammin. Ääniefekteistä jää puuttumaan painetta Call of Dutyn kaltaisissa peleissä. Pelisession alkaessa onkin kannattavampaa laittaa päälle soundbar tai ottaa käsille hyvät kuulokkeet.

Yhteenveto: LG OLED42C2

OLED42C2 osoittaa jälleen kerran LG:n olevan muita edellä television peliominaisuuksien suhteen. Kompaktin 42-tuumaisen kuvanlaatu on erinomainen ja kontrasti juuri niin hyvä kuin OLEDilta odottaisikin. C2-sarja loistaa myös liitännöillään ja eri formaattien tuellaan. Neljä 4K/120 Hz-sisääntuloa, lyhyt viive, VRR ja FreeSync takaavat loistavat pelikokemukset. Ehdoton testivoittaja ja selkeästi suosituksemme arvoinen!

Karakter
LG OLED C2 (OLED42C2LA)
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

LG:n OLED-televisio tarjoaa kaunista kuvaa ja kontrastia. Liitäntävaihtoehdot ovat loistavat, ja tv tukee laajalti eri formaatteja ja peliominaisuuksia. Ääni ei yllä kuvan tasolle. OLEDin kirkkaus on hiukan heikompi kuin LCD-malleilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

IMAX-teatteri kotiin

Samsungin OLED loistaa värintoistollaan

Hyvä 55-tuumainen reilusti alle tonnilla

Kannattaako halpa OLED?

Panasonicin ensimmäinen MiniLED

Pieni premium-tv

Ääni & Kuva
Scroll to Top