Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
L&B Home Joulukalenteri 11OSALLISTU

: Marantz SR8012

Kun ballerina singon hankki

Marantzin ensimmäinen 11-kanavainen vahvistin jättää kaikki muut varjoonsa.

Julkaistu 08.01.2018 - 11:52
Marantz SR8012
Geir Gråbein Nordby

Marantz on korvannut edellisen lippulaivamallinsa SR7012-mallilla ja mennyt vielä pidemmälle: parhaista komponenteista valmistettu SR8012 jakaa järkälemäisen tehonsa ei vain yhdeksään, vaan yhteentoista vahvistimeen. Jokaisessa on huomaamaton oma vahvistinmoduulinsa yksinkertaisemman ja lähes kaikkien muiden käyttämän operaatiovahvistimen sijaan. Kurkkasimme kuoren alle – oho, mitä mikropiirejä!

Paitsi että Marantzin vahvistin tukee kaikkia uusia video- ja audioformaatteja, se toimii langattomasti myös HEOS:n monihuonekaiuttimien kanssa.

Asennus ja käyttö

Asennus sujuu helpon ja selkeästi vaiheittain etenevän opastuksen avulla. Kaiuttimet määritellään valikosta, jonka jälkeen käynnistetään Audyssey-tilakorjain. Huoneesta on mitattava vähintään kolme eri paikkaa, mielellään kahdeksan.

Mainos

Esivalittuna on Reference-asetus, ja se on varsin järkevä. Flat-asetus kuulostaa nimittäin nimeltään eli lattealta ja elottomalta. Front-asetuksen voi valita, jos omistaa juuri omaan tilaan täydellisesti sopivat kaiuttimet, ja Bypass-asetus ohittaa kaikki säädöt. Reference toimii oikein hyvin.

Musiikin soittaminen HEOS-kaiuttimista sujuu lähes yhtä saumattomasti kuin monihuonejärjestelmien päälliköltä Sonosilla: valitse äänilähde tai suoratoistopalvelu ja soita musiikkia sovelluksesta.

marantz sr8012 silver 27230
Marantz SR8012 hopeanvärisenä. Kuva: Marantz

 

Äänenlaatu

Deadpool-elokuvasta kuuluu yksityiskohtia, joita emme ole aiemmin huomanneet. Miekkojen kalistelu soi ekstrapitkään Marantzilla. Upea erottelevuus saa puheen kuulumaan täysin puhtaasti, ja tila ympärillämme tuntuu valtavalta. Katon Atmos-kanava sulautuu kokonaisuuteen saumattomasti ja luo ilmavan äänikuplan. En ole aikoihin saanut tällaista elokuvakokemusta!

Marantz kuuostaa puhtaalta, mikä ei ole uutinen. Samaan aikaan SR8012:ssa on kuitenkin todella häijyt dynamiikat, jotka hakkaavat aiemmat Marantz-kokemuksemme mennen tullen! Laukaukset ja kolarit jylisevät upeasti ja kirkkaasti – aivan kuin ballerina olisi saanut singon käsiinsä.

Trondheimsolistenes soi ennenkuulumattoman kauniisti surroundina, ja Reflections-levyn Atmos-raita lennättää elämyksen uusiin korkeuksiin. Musiikki toimii myös stereona loistavasti: David Bowien jokainen henkäys Lazarus-kappaleessa iskee suoraan sydämeen. Aivan upeaa, upeaa.

Marantz sr8012 rear 27229
Kaikissa HDMI-ulostuloissa on Enhanced Audio Return Channel ja korkearesoluutioisen äänen tuki. SR8012:ssa on 11 vahvistinkanavaa. (Kuva: Marantz)

 

Johtopäätökset

Jos haluat kotiteatterivahvistimen, joka hoitelee sekä elokuvat että musiikin tarvittaessa herkän hellästi ja tarpeen vaatiessa massiivisesti pauhaten, on Marantz oikea valinta. Olipa kyseessä stereo tai surround, elokuvat tai musiikki, ei SR8012:sta tahdo löytyä virhettä. Myös käyttö on huippuhelppoa ja kätevää. Suoratoistopalvelut ja mahdollisuus liittää vahvistin mukaan HEOS-monihuonekaiuttimeen heittää tämän mallin suoraan toivelistalle.

Ääni & Kuva kiteyttää

Jättimäinen äänikuva, loistava erottelevuus ja vaikuttavat dynamiikat. Hyvin käyttäjäystävällinen. Monihuonejärjestelmä on piste i:n päällä. Emme keksi puutteita, paitsi että ainahan tehoja saisi olla enemmänkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top