: Marantz SR8012

Kun ballerina singon hankki

Marantzin ensimmäinen 11-kanavainen vahvistin jättää kaikki muut varjoonsa.
Ääni & Kuva kiteyttää
Jättimäinen äänikuva, loistava erottelevuus ja vaikuttavat dynamiikat. Hyvin käyttäjäystävällinen. Monihuonejärjestelmä on piste i:n päällä.
Emme keksi puutteita, paitsi että ainahan tehoja saisi olla enemmänkin.
Faktat

Tehot: 11 x 140 wattia (8 ohmia, 2 kanavaa)

Kanavien määrä: 11.2

HDMI: 8 sisään (2.0b), 3 ulos (eARC)

Tuetut ääniformaatit: Dolby TrueHD, Dolby Atmos (7.1.4), DTS-HD MA, DTS:X (7.1.4)

Tilakorjain: Audyssey MultEQ XT32

Suoratoistopalvelut: Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn

Langaton käyttö: HEOS-monihuonejärjestelmä, AirPlay, DLNA, Bluetooth

Levysoitinliitäntä: On (MM)

Sovellus: Marantz AVR Remote, HEOS Paino: 17,4 kg

Väri: musta tai hopea

Verkkosivusto: marantz.fi

Hinta: 3 000 €

Mainos
Mainos
forfatter

Marantz on korvannut edellisen lippulaivamallinsa SR7012-mallilla ja mennyt vielä pidemmälle: parhaista komponenteista valmistettu SR8012 jakaa järkälemäisen tehonsa ei vain yhdeksään, vaan yhteentoista vahvistimeen. Jokaisessa on huomaamaton oma vahvistinmoduulinsa yksinkertaisemman ja lähes kaikkien muiden käyttämän operaatiovahvistimen sijaan. Kurkkasimme kuoren alle – oho, mitä mikropiirejä!

Paitsi että Marantzin vahvistin tukee kaikkia uusia video- ja audioformaatteja, se toimii langattomasti myös HEOS:n monihuonekaiuttimien kanssa.

Asennus ja käyttö

Asennus sujuu helpon ja selkeästi vaiheittain etenevän opastuksen avulla. Kaiuttimet määritellään valikosta, jonka jälkeen käynnistetään Audyssey-tilakorjain. Huoneesta on mitattava vähintään kolme eri paikkaa, mielellään kahdeksan.

Esivalittuna on Reference-asetus, ja se on varsin järkevä. Flat-asetus kuulostaa nimittäin nimeltään eli lattealta ja elottomalta. Front-asetuksen voi valita, jos omistaa juuri omaan tilaan täydellisesti sopivat kaiuttimet, ja Bypass-asetus ohittaa kaikki säädöt. Reference toimii oikein hyvin.

Musiikin soittaminen HEOS-kaiuttimista sujuu lähes yhtä saumattomasti kuin monihuonejärjestelmien päälliköltä Sonosilla: valitse äänilähde tai suoratoistopalvelu ja soita musiikkia sovelluksesta.

Annons
Marantz SR8012 hopeanvärisenä. Kuva: Marantz

 

Äänenlaatu

Deadpool-elokuvasta kuuluu yksityiskohtia, joita emme ole aiemmin huomanneet. Miekkojen kalistelu soi ekstrapitkään Marantzilla. Upea erottelevuus saa puheen kuulumaan täysin puhtaasti, ja tila ympärillämme tuntuu valtavalta. Katon Atmos-kanava sulautuu kokonaisuuteen saumattomasti ja luo ilmavan äänikuplan. En ole aikoihin saanut tällaista elokuvakokemusta!

Marantz kuuostaa puhtaalta, mikä ei ole uutinen. Samaan aikaan SR8012:ssa on kuitenkin todella häijyt dynamiikat, jotka hakkaavat aiemmat Marantz-kokemuksemme mennen tullen! Laukaukset ja kolarit jylisevät upeasti ja kirkkaasti – aivan kuin ballerina olisi saanut singon käsiinsä.

Trondheimsolistenes soi ennenkuulumattoman kauniisti surroundina, ja Reflections-levyn Atmos-raita lennättää elämyksen uusiin korkeuksiin. Musiikki toimii myös stereona loistavasti: David Bowien jokainen henkäys Lazarus-kappaleessa iskee suoraan sydämeen. Aivan upeaa, upeaa.

Kaikissa HDMI-ulostuloissa on Enhanced Audio Return Channel ja korkearesoluutioisen äänen tuki. SR8012:ssa on 11 vahvistinkanavaa. (Kuva: Marantz)

 

Annons

Johtopäätökset

Jos haluat kotiteatterivahvistimen, joka hoitelee sekä elokuvat että musiikin tarvittaessa herkän hellästi ja tarpeen vaatiessa massiivisesti pauhaten, on Marantz oikea valinta. Olipa kyseessä stereo tai surround, elokuvat tai musiikki, ei SR8012:sta tahdo löytyä virhettä. Myös käyttö on huippuhelppoa ja kätevää. Suoratoistopalvelut ja mahdollisuus liittää vahvistin mukaan HEOS-monihuonekaiuttimeen heittää tämän mallin suoraan toivelistalle.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Myös tässä testissä

Denon AVR-X6400H

Tanssia pilvien päällä

Denon seuraa aikaansa uudella huippuvahvarillaan, joka sekä kuulostaa hyvältä että on helppo käyttää.

Surround-ääni on suuri ja ilmava, puhe kirkasta ja ylhäältä heijastuvat Atmos-efektit hienoja. Myös musiikki kuulostaa loistavalta ja erittäin ilmavalta.
Hyvistä tehoistaan huolimatta vahvistin ei edusta sillä saralla uusinta uutta.

Yamaha RX-A3070

Melkoinen muskelikimppu

Yamahan lippulaivamalli saa lahkeet tärisemään voimallaan.

Muskelikimppu, joka suoriutuu upeasti niin musiikista kuin elokuvistakin. Suoratoisto ja monihuonesoitto MusicCastin avulla toimivat tuttuun tapaan erinomaisesti.
Äänikuvasta puuttuu hiukan erottelevuutta ja ilmaa. Vain yhdeksän vahvistinkanavaa, joten tarvitaan ylimääräinen päätevahvistin täyden 7.1.4. Atmos-äänen saamiseksi.

Pioneer SC-LX901

Luottokamaa

Äänen puhtaus, dynamiikka ja tehot ovat kunnossa, mutta käytettävyys ei niinkään.

Elokuvien puhe on kristallinkirkasta, soundi on jättimäinen ja kokonaisuus pysyy hallinnassa. Aivan mieletön ääni.
Näytön valikko on hieman epäselvä. Kaiuttimien asentaminen on ikävää eikä vahvistin ole tulevaisuuden vaatimusten mukainen.

Vastaa