Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Denon AVR-X6400H

Tanssia pilvien päällä

Denon seuraa aikaansa uudella huippuvahvarillaan, joka sekä kuulostaa hyvältä että on helppo käyttää.

Julkaistu 08.01.2018 - 12:00
Denon AVR-X6400H
Geir Gråbein Nordby

Paperilla Denonin vahvistin vaikuttaa hyvin samankaltaiselta kuin sisarbrändi Marantzin lippulaiva SR8012. Valikot muistuttavat toisiaan ja liitännät ovat molemmissa samat. Denonissa on yksitoista kanavaa, jotka mahdollistavat 7.1-kaiutinsysteemin käytön sekä neljä kattokaiutinta (7.1.4) ilman ylimääräisen vahvistimen apua.

Denon eroaa Marantzista edullisempien operaatiovahvistinkomponenttien muodossa. Virtalähde on pienempi ja alusta ohuempi, joten AVR-X6400H painaa kolme kiloa Marantzia vähemmän.

Asennus ja käyttö

Denonin vahvistimessa on hyvin yksinkertainen valikko, joka ohjaa asennuksen läpi. Kun kaiuttimet on määritetty, saa takaosan liitännöistä nähdäkseen kuvan, josta voi tarkistaa, että kaikki tulee kytkettyä oikein.

Mainos

Audyssey MultEQ XT -tilakorjain optimoi äänen enimmilleen kahdeksaa kuuntelupaikkaa silmällä pitäen. Jos mikään kolmesta valmiiksi asennetusta asetuksesta (Reference, Flat ja Front) mikään ei kelpaa, voi ostaa Audyssey MultEQ Editor -sovelluksen, josta hienosäädöt voi tehdä itse. Meistä Reference toimi erinomaisesti.

Musiikin soittaminen HEOS-sovelluksesta on todella helppoa, ja myös HEOS-kaiutinten lisääminen monihuonejärjestelmään onnistuu halutessa näppärästi.

Denon AVR X6400H silver 27236
Hopeanvärinen Denon AVR-X6400H. Kuva: Denon

 

Äänenlaatu

Yamaha RX-A3070 tarjoaa mahtavat tehot ja herkullista tytinää vatsanpohjaan, mutta Denon on paljon hienostuneempi. Hiljaisissa kohtauksissa Denon kuulostaa paremmalta, ja ylä-äänissä on parempi erottelevuus. Tilantuntu on suurempi, ja Atmos-kanava luo sitä yläpuolelta vielä lisää. Deadpool-elokuvan räjähdykset kuulostavat herkulliselta ja ruumiiden mätkähtely liikennemerkkeihin viihdyttää satavarmasti. Denon ei ole nauttinut yhtä paljon jymyhunajaa kuin Yamaha, ja se erottaa Denonin myös Marantzista.

Musiikki kuulostaa hyvältä niin kahdesta kuin useammastakin kanavasta. Trondheimsolistenesin jouset leijuvat ilmassa, ja oikeissa kohdissa on juuri sopivasti ruutia. Korjaamattomassa Pure Direct -asetuksella Denon soi hillitymmin kuin Marantz, mutta korjaus aktivoituna ovat nämä kaksi aika lailla tasoissa, ainakin tavallisella volyymillä. Jos äänenvoimakkuus nousee, vie Marantz voiton.

Denon AVR X6400H rear 27235
Yksitoista vahvistinkanavaa, HDMI-ulostulot Enhanced Audio Return Channel -tuella korkearesoluutioista ääntä ja Atmos-formaattia varten sekä kaikki muu mitä voi toivoa, samassa paketissa. Kuva: Denon

 

Johtopäätökset

Monikaan ei pysty voittamaan Denonia surround-äänen tilantunnussa ja erottelevuudessa. Puhe on selkeää, ilmaa riittää kerroksittain ja stereomusiikki soi erittäin upeasti. AVR-X6400H:sta löytyy tehoja kunnolliseen kotiteatteriin, mutta joillakin kilpailijoilla muskeleita riittää isompiinkin mittelöihin.

Kokonaisvaikutelma on hyvä, sekä musiikki että elokuvat kuulostavat erinomaisilta ja käytettävyys on omaa luokkaansa. Striimaus HEOS-sovelluksen kautta sujuu kuin tanssi. Selkeä suositus!

Ääni & Kuva kiteyttää

Surround-ääni on suuri ja ilmava, puhe kirkasta ja ylhäältä heijastuvat Atmos-efektit hienoja. Myös musiikki kuulostaa loistavalta ja erittäin ilmavalta. Hyvistä tehoistaan huolimatta vahvistin ei edusta sillä saralla uusinta uutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Google TV kaikille ruuduille

Nyt on niukkaa

Kotiteatterista jyrähtää!

4 projektoria 4K-resoluutiolla

Isoa kuvaa lyhyellä etäisyydellä

Iskevää 3D-ääntä

Ääni & Kuva
Scroll to Top