: Denon AVR-X6400H

Tanssia pilvien päällä

Denon seuraa aikaansa uudella huippuvahvarillaan, joka sekä kuulostaa hyvältä että on helppo käyttää.
Ääni & Kuva kiteyttää
Surround-ääni on suuri ja ilmava, puhe kirkasta ja ylhäältä heijastuvat Atmos-efektit hienoja. Myös musiikki kuulostaa loistavalta ja erittäin ilmavalta.
Hyvistä tehoistaan huolimatta vahvistin ei edusta sillä saralla uusinta uutta.
Faktat

Tehot: 11 x 140 wattia (8 ohmia, 2 kanavaa)

Kanavien määrä: 11.2 HDMI: 8 sisään (2.0b), 3 ulos (eARC)

Tuetut ääniformaatit: Dolby TrueHD, Dolby Atmos (7.1.4), DTS-HD MA, DTS:X (7.1.4)

Tilakorjain: Audyssey MultEQ XT32

Suoratoistopalvelut: Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn

Langaton käyttö: HEOS-monihuonejärjestelmä, AirPlay, DLNA, Bluetooth

Levysoitinliitäntä: On (MM)

Sovellus: Denon AVR Remote, HEOS

Paino: 14,5 kg

Väri: musta tai hopea

Verkkosivusto: denon.fi

Hinta: 2 700 €

Mainos
Mainos
forfatter

Paperilla Denonin vahvistin vaikuttaa hyvin samankaltaiselta kuin sisarbrändi Marantzin lippulaiva SR8012. Valikot muistuttavat toisiaan ja liitännät ovat molemmissa samat. Denonissa on yksitoista kanavaa, jotka mahdollistavat 7.1-kaiutinsysteemin käytön sekä neljä kattokaiutinta (7.1.4) ilman ylimääräisen vahvistimen apua.

Denon eroaa Marantzista edullisempien operaatiovahvistinkomponenttien muodossa. Virtalähde on pienempi ja alusta ohuempi, joten AVR-X6400H painaa kolme kiloa Marantzia vähemmän.

Asennus ja käyttö

Denonin vahvistimessa on hyvin yksinkertainen valikko, joka ohjaa asennuksen läpi. Kun kaiuttimet on määritetty, saa takaosan liitännöistä nähdäkseen kuvan, josta voi tarkistaa, että kaikki tulee kytkettyä oikein.

Audyssey MultEQ XT -tilakorjain optimoi äänen enimmilleen kahdeksaa kuuntelupaikkaa silmällä pitäen. Jos mikään kolmesta valmiiksi asennetusta asetuksesta (Reference, Flat ja Front) mikään ei kelpaa, voi ostaa Audyssey MultEQ Editor -sovelluksen, josta hienosäädöt voi tehdä itse. Meistä Reference toimi erinomaisesti.

Musiikin soittaminen HEOS-sovelluksesta on todella helppoa, ja myös HEOS-kaiutinten lisääminen monihuonejärjestelmään onnistuu halutessa näppärästi.

Annons
Hopeanvärinen Denon AVR-X6400H. Kuva: Denon

 

Äänenlaatu

Yamaha RX-A3070 tarjoaa mahtavat tehot ja herkullista tytinää vatsanpohjaan, mutta Denon on paljon hienostuneempi. Hiljaisissa kohtauksissa Denon kuulostaa paremmalta, ja ylä-äänissä on parempi erottelevuus. Tilantuntu on suurempi, ja Atmos-kanava luo sitä yläpuolelta vielä lisää. Deadpool-elokuvan räjähdykset kuulostavat herkulliselta ja ruumiiden mätkähtely liikennemerkkeihin viihdyttää satavarmasti. Denon ei ole nauttinut yhtä paljon jymyhunajaa kuin Yamaha, ja se erottaa Denonin myös Marantzista.

Musiikki kuulostaa hyvältä niin kahdesta kuin useammastakin kanavasta. Trondheimsolistenesin jouset leijuvat ilmassa, ja oikeissa kohdissa on juuri sopivasti ruutia. Korjaamattomassa Pure Direct -asetuksella Denon soi hillitymmin kuin Marantz, mutta korjaus aktivoituna ovat nämä kaksi aika lailla tasoissa, ainakin tavallisella volyymillä. Jos äänenvoimakkuus nousee, vie Marantz voiton.

Yksitoista vahvistinkanavaa, HDMI-ulostulot Enhanced Audio Return Channel -tuella korkearesoluutioista ääntä ja Atmos-formaattia varten sekä kaikki muu mitä voi toivoa, samassa paketissa. Kuva: Denon

 

Johtopäätökset

Monikaan ei pysty voittamaan Denonia surround-äänen tilantunnussa ja erottelevuudessa. Puhe on selkeää, ilmaa riittää kerroksittain ja stereomusiikki soi erittäin upeasti. AVR-X6400H:sta löytyy tehoja kunnolliseen kotiteatteriin, mutta joillakin kilpailijoilla muskeleita riittää isompiinkin mittelöihin.

Annons

Kokonaisvaikutelma on hyvä, sekä musiikki että elokuvat kuulostavat erinomaisilta ja käytettävyys on omaa luokkaansa. Striimaus HEOS-sovelluksen kautta sujuu kuin tanssi. Selkeä suositus!

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Myös tässä testissä

Marantz SR8012

Kun ballerina singon hankki

Marantzin ensimmäinen 11-kanavainen vahvistin jättää kaikki muut varjoonsa.

Jättimäinen äänikuva, loistava erottelevuus ja vaikuttavat dynamiikat. Hyvin käyttäjäystävällinen. Monihuonejärjestelmä on piste i:n päällä.
Emme keksi puutteita, paitsi että ainahan tehoja saisi olla enemmänkin.

Yamaha RX-A3070

Melkoinen muskelikimppu

Yamahan lippulaivamalli saa lahkeet tärisemään voimallaan.

Muskelikimppu, joka suoriutuu upeasti niin musiikista kuin elokuvistakin. Suoratoisto ja monihuonesoitto MusicCastin avulla toimivat tuttuun tapaan erinomaisesti.
Äänikuvasta puuttuu hiukan erottelevuutta ja ilmaa. Vain yhdeksän vahvistinkanavaa, joten tarvitaan ylimääräinen päätevahvistin täyden 7.1.4. Atmos-äänen saamiseksi.

Pioneer SC-LX901

Luottokamaa

Äänen puhtaus, dynamiikka ja tehot ovat kunnossa, mutta käytettävyys ei niinkään.

Elokuvien puhe on kristallinkirkasta, soundi on jättimäinen ja kokonaisuus pysyy hallinnassa. Aivan mieletön ääni.
Näytön valikko on hieman epäselvä. Kaiuttimien asentaminen on ikävää eikä vahvistin ole tulevaisuuden vaatimusten mukainen.
[ratemypost]

Vastaa

Lue myös

Designistaan tunnettu Bang & Olufsen onnistuu jälleen: Beolit 20 on tyylikäs kaiutin, joka kulkee mukana ja kuulostaa hyvältä.
Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Philips TAT8505 tarjoaa hyvää äänenlaatua musiikkiin ja puheluihin sekä hyvää vastamelua. Mikä edes voisi olla paremmin?
Bang & Olufsen yrittää iskeä kaksi kärpästä kerralla tekemällä kuulokkeet, jotka toimivat myös peliluureina.
Designistaan tunnettu Bang & Olufsen onnistuu jälleen: Beolit 20 on tyylikäs kaiutin, joka kulkee mukana ja kuulostaa hyvältä.
Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Asus ROG Flow X13 on tarpeeksi höyhensarjalainen kulkeakseen mukana, ja sitä voi käyttää myös tablettina. Sen graafinen suorituskyky on kuitenkin raskasta sarjaa.
Focal on ylittänyt käsityksemme siitä, mikä on tämän hintaluokan suljetuille kuulokkeille mahdollista.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Tangentin pieni langaton vahvistin on loistovalinta esimerkiksi harrastustilaan tai teinin huoneeseen.
JBL Live Pro+ on vastamelulla varustettu kuulokemalli, jonka ääni on tehdasasetuksilla keskinkertainen – mutta sovelluksen säätöjen jälkeen loistava!
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.