Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

: Sony HT-ST5000

Erittäin hyvä ääni

Eksklusiivinen ulkonäkö ja miellyttävä ääni viekoittelevat ihastumaan Sony HT-ST5000 -soundbariin.

Julkaistu 14.11.2017 - 16:19
Sony HT-ST5000
Geir Gråbein Nordby

LG:n ja Samsungin testilaitteissa on paljon muovia, joten Sony HT-ST5000 eroaa positiivisesti joukosta alumiinikuorellaan, joka lupaa laatua. Keski- ja surround-kaiuttimissa on keskirekisterin lisäksi diskanttielementit, joten koko rekisteri toistuu dynaamisemmin. Kallistetut Atmos-kanaalit tuottavat paremman äänen kuin jos ne olisi suunnattu suoraan ylös.

Subwoofer on sen kokoinen, että se antaa odottaa erinomaista bassontoistoa.

Asennus ja käyttö

Langattomaan verkkoon liittyminen käy television valikon kautta. Hieman monimutkaisempaa kuin puhelinsovelluksella, mutta toimii.

Mainos

LG SJ9 -kaiuttimen tapaan Sonyn soundbariin ei saa yhdistettyä takakaiuttimia, joten laajennushaaveet on hylättävä. Sony HT-ST5000:n saa kuitenkin yhdistettyä monihuonejärjestelmän osaksi.

Yleisesti ottaen käyttäjäystävällisyys on kohdillaan ja kaukosäädin on mukavan monipuolinen. Chromecastia käyttäessä ei kumma kyllä voi valita eri ääniasetusten välillä, joten sitä saa mitä tulee. Sonylla on tuki monille suoratoistopalveluille Tidalia myöten – joka LG:ltä puuttui.

Sony HT ST5000 23413
Kuva: Sony

 

Äänenlaatu

Atmos-surround-ääni kuulostaa erittäin hyvältä, kunhan muistaa asettaa audioasetuksen 3D Surround Soundille parhaan mahdollisen Atmos-efektin saamiseksi. Trondheimsolistenesin ”Reflections” toistuu hyvällä voimalla ja luonnollisen täyteläisesti. Ilmavuutta riittää hyvin ja Sony antaa todella hyvän vaikutelman äänen syntymisestä yläpuolella. Aivan kuin testihuoneemme katto olisi viiden metrin korkeudessa!

Jousisoittimet erottuvat selkeästi mutta kuulostamatta teräviltä. Todella hyvä. Subwoofer on paljon parempi kuin LG:llä, joten kontrabasso soi vahvasti ja soi kauniisti muun orkesterin seassa.

Soundi on voimakas ja volyymia voi nostaa kunnolla ennen kuin soundbar luovuttaa ja alkaa särkeä. Volyymi riittää suunnilleen yhtä pitkälle kuin Samsungilla. Se on etu myös musiikkia stereona soittaessa, sillä se kuulostaa niin hyvältä ettei erillistä hifi-järjestelmää tarvita.

Atmos-raita Mad Max: Fury Road -elokuvassa toistuu uskottavasti ja aloituskohtauksen äänet kiertävät mukavasti huoneessa. Kuten LG, ei Sonykään onnistu toistamaan takakanavia yhtä aidosti kuin Samsungin erilliset takakaiuttimet, mutta yhdeksi kaiuttimeksi Sony suoriutuu erinomaisesti.

Johtopäätökset

Sony HT-ST5000 vakuuttaa laadullaan, mitä tulee niin painoon kuin alumiiniseen ulkokuoreen. Se on helppokäyttöinen ja mikä tärkeintä, kuulostaa todella hyvältä.

Ääni on luonnollinen, dynaaminen ja hyvin erotteleva. Sekä elokuvat että musiikki toimivat.

Laitteeseen ei saa erillisiä takakaiuttimia, minkä vuoksi Sony häviää Samsung HW-K960 -soundbarille. Muuten Sony on tehnyt kaiken oikein, ainakin jos unohtaa hinnan.

Ääni & Kuva kiteyttää

Tukeva alumiinipäällysteinen rakenne ja loistava äänenlaatu. Sony onnistuu lähes kaikessa. Soundbariin ei voi yhdistää langattomia takakaiuttimia. Hinta on raskaamman puoleinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kannettava retrokaiutin

Soiva pokaali

Tässäkö haastaja Sonos Beamille?

Vertailussa edulliset soundbarit

Kotiteatteri kainaloon ja menoksi

Mikä äänikuva!

Ääni & Kuva
Scroll to Top