: Samsung HW-K960

Kruunu pysyy

Mitä enemmän kilpailua ilmaantuu, sitä selvemmin Samsung osoittaa olevansa soundbarien valtias. HW-K960 on yksinkertaisesti paras.
Ääni & Kuva kiteyttää
HW-K960:n ääni on parhaita, mitä soundbarista on mahdollista saada: luonnollinen, avoin ja dynaaminen. Takakaiuttimet tekevät kokonaisuudesta aidon kotiteatterin.
Emme keksineet mitään tähdellistä valitettavaa.
Faktat

Atmos: 5.1.4

HDMI: 2 sisään, 1 ulos (ARC)

Digitaalinen sisään: Optinen

Analoginen sisääntulo: 3,5-mm minijakki

Langaton käyttö: Bluetooth (versiota ei ilmoitettu), wifi: Spotify, Tidal, Deezer, TuneIn Subwoofer: Langaton

Mitat: 121 x 8,2 x 13,1 cm

Väri: Musta

Muuta: Multiroom (Samsung MultiRoom)

Verkkosivusto: samsung.fi

Hinta: 1 500 €

Mainos
Mainos
forfatter

Samsungin soundbarissa on kokonaiset yksitoista elementtiä, joista jokaisella on oma vahvistimensa. Yläosan kaksi Atmos-kanavaa saavat äänen pomppaamaan katon kautta luoden korkeusvaikutelmaa tilaan.

LG SJ9 ja Sony HT-ST5000 luovat surround-efektin yksistään soundbarin avulla, mutta Samsungilla on lisäksi erilliset takakaiuttimet – aito surround, siis! Niissäkin on sisäänrakennetut Atmos-kanavat. Sitten viime näkemän Samsung on saanut myös tuen DTS- ja DTS:X-formaateille joka kanavaan.

Laite voidaan Samsungin langattomaan monihuonejärjestelmään. Musiikkia voi suoratoistaa Spotifysta, Tidalista, Apple Musicista ja monesta muusta Samsungin käyttäjäystävällisen MultiRoom-sovelluksen avulla.

Kuva: Samsung

 

Asennus ja käyttö

Subwoofer ja takakaiuttimet ovat langattomia ja yhdistyvät soundbariin automaattisesti. HW-K960:ia on helppo ohjata, kaukosäädintä on helppo käyttää ja soundbarissa on selkeä näyttö.

Annons

Äänenlaatu

Trondheimsolistenesin Atmos-versio ”Reflections”-sävellyksestä soi upean hologrammimaisesti. Sisäänrakennetut Atmos-kanavat toimivat hyvin ja todella antavat vaikutelman äänen soimisesta pään yltä – paljon paremmin kuin LG SJ9 ja samantasoisesti Sony HT-ST5000:n kanssa. Lisäksi Samsungilla on erikoisetuna takakaiuttimensa, joiden ansiosta musiikki tempaa vielä tehokkaammin mukaansa. Samsung ympäröi meidät täydellisesti ja korvaa heittämällä erillisistä laitteista koostuvan surround-järjestelmän.

Jousisoittimista lähtee ääntä voimalla ja kontrabasso möyrii kaiken pohjalla luoden äänimaisemalle tukevan pohjan. Subwoofer on todellinen kovis. Toki varsinainen kotiteatterisubbari saisi Samsungin vapisemaan, mutta tämä toimii hyvin ja antaa bassoille luonnollisen soinnin, joka soi osana muuta musiikkia täydellisesti.

Sama pätee stereona soitettuun musiikkiin. Rockbändi Morphine kuulostaa hyvältä ja soi soundbarin mittoja huomattavasti laajemmalla alueella. Saksofoni on selkeä ja kirkas eikä alemmassa keskirekisterissä ole havaittavissa samanlaista turvotusta kuin joillakin muilla soundbareilla (LG, katson sinua…).

Surround-äänellä soitetut elokuvat ovat myös mestarillisen hyviä ja äänikuva toistuu suurena, ilmavana ja uskottavana.

Johtopäätökset

Testattuamme useimmat markkinoiden Atmos-soundbareista on helppo todeta, että Samsung HW-K960 on paras. Eikä vain takakaiuttimiensa ansiosta, vaan myös kirkkaan ja täyteläisen soundinsa sekä voimakkaan tehonsa vuoksi. Se toimii sekä elokuvien että musiikin kanssa, ja on kaikin puolin mahtava löytö.

Annons

Äänenlaatu on samaa luokkaa kuin HT-ST5000:lla, mutta Sonylla ei ole takakaiuttimia eikä siten ole täysin vertailukelpoinen. Se on myös kalliimpi. Siksi Samsung vie voiton – jälleen kerran.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä

Myös tässä testissä

Sony HT-ST5000

Erittäin hyvä ääni

Eksklusiivinen ulkonäkö ja miellyttävä ääni viekoittelevat ihastumaan Sony HT-ST5000 -soundbariin.

Tukeva alumiinipäällysteinen rakenne ja loistava äänenlaatu. Sony onnistuu lähes kaikessa.
Soundbariin ei voi yhdistää langattomia takakaiuttimia. Hinta on raskaamman puoleinen.

LG SJ9

Vain viihdyttävä

LG SJ9 on helppokäyttöinen ja tyylikäs soundbar, jonka äänenlaatu on hyvä.

Ehkäpä parhaimman näköinen soundbar. Helppokäyttöinen. Ylhäältä kuuluvan äänen illuusio toimii riittävän hyvin.
Äänestä puuttuu hieman dynamiikkaa ja voimaa. Subwooferissa on pieni viive, joten sen paikan huoneessa kuulee selvästi. Ei mahdollista yhdistää langattomia takakaiuttimia.
[ratemypost]

Vastaa

Lue myös

Designistaan tunnettu Bang & Olufsen onnistuu jälleen: Beolit 20 on tyylikäs kaiutin, joka kulkee mukana ja kuulostaa hyvältä.
Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Philips TAT8505 tarjoaa hyvää äänenlaatua musiikkiin ja puheluihin sekä hyvää vastamelua. Mikä edes voisi olla paremmin?
Bang & Olufsen yrittää iskeä kaksi kärpästä kerralla tekemällä kuulokkeet, jotka toimivat myös peliluureina.
Designistaan tunnettu Bang & Olufsen onnistuu jälleen: Beolit 20 on tyylikäs kaiutin, joka kulkee mukana ja kuulostaa hyvältä.
Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Asus ROG Flow X13 on tarpeeksi höyhensarjalainen kulkeakseen mukana, ja sitä voi käyttää myös tablettina. Sen graafinen suorituskyky on kuitenkin raskasta sarjaa.
Focal on ylittänyt käsityksemme siitä, mikä on tämän hintaluokan suljetuille kuulokkeille mahdollista.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Tangentin pieni langaton vahvistin on loistovalinta esimerkiksi harrastustilaan tai teinin huoneeseen.
JBL Live Pro+ on vastamelulla varustettu kuulokemalli, jonka ääni on tehdasasetuksilla keskinkertainen – mutta sovelluksen säätöjen jälkeen loistava!
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.