Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Wiziltä energiapihi älylamppu sekä ulkovalaisimen ja kameran yhdistelmä

A-energialuokan lamppu ja värivalolla varustettu valvontakamera tulevat kauppoihin joulukuussa.

/ 27.11.2023 - 11:39
Wiziltä energiapihi älylamppu sekä ulkovalaisimen ja kameran yhdistelmä

Signify lanseeraa kaksi uutta älyvaloa Wiz-perheeseen: A-energialuokan polttimon, joka kuluttaa 40 % vähemmän energiaa, sekä kameralla varustetun ulkovalaisimen.

wiz smartlys ultra efficient
Kuva: Signify / WiZ

A-energialuokan älypolttimo

Ultra-Efficient Smart-Bulb on A-energialuokan polttimo, joka on 40 % energiatehokkaampi kuin tavalliset ledvalot. Lampun eliniäksi on ilmoitettu 50 000 tuntia, mikä tarkoittaa melkein 50 vuotta, jos valo on päällä kolme tuntia päivässä. Kuulostaa hyvältä investoinnilta!

Kuvassa olevan polttimon kirkkaus on 903 luumenia, mikä on melko tavallinen määrä kirkkaille valoille, ja noin tuplasti kirkkaampi kuin tunnelmavaloilla. Lampun teho on 210 luumenia/watti, joten enimmäiskirkkaudella polttimo kuluttaa vain 4,3 wattia.

wiz smartlys ultra efficient
Kuva: Signify / WiZ

Ohjaus sovelluksella

WiZin Ultra-Efficient-älylamppu tottelee samaa ohjausta kuin merkin muutkin tuotteet: lamppua ohjataan WiZ-sovelluksen tai puheavustajan kautta. Valon voimakkuutta ja värilämpötilaa voi säätää lämpimän ja viileän valkoisen välillä, mutta RGB-värejä ei ole. Energiatehokkaassa lampussa on liikkeentunnistin, joten sen saa syttymään automaattisesti, kun ihminen saapuu tilaan, sekä sammumaan, kun huone tyhjenee.

wiz smart outdoor light + camera
Kuva: Signify / WiZ

Ulkovalon ja kameran yhdistelmä

Seuraavaksi säästäväisestä hiukan sähäkämpään uutiseen: WiZin toinen uutuus nimittäin yhdistää valvontakameran ulkovalaisimeen. IP44-luokiteltu Smart Outdoor Wall Light + Camera kestää pölyä, lunta ja sadetta. Hämäräkuvauksella varustettu kamera reagoi epäilyttäviin liikkeisiin ja ääniin sekä lähettää ilmoittaa havainnoistaan WiZ-sovelluksessa.

Sovelluksesta voi katsoa reaaliaikaista videokuvaa, ja kutsumattomat vieraat voi lähettää tiehensä puhumalla heille laitteen kaiuttimen kautta. Tai pyytää lähettiä jättämään paketin sopivaan paikkaan, kun ei ole paikalla vastaanottamassa lähetystä.

Lue myös: 4 älykästä kohdevaloa puutarhaan

Laitteen voi asettaa sytyttämään valon automaattisesti, kun kamera havaitsee liikettä. Turvallisuuden lisäksi laite tuo pihalle myös viihtyisyyttä, sillä valon saa valkoisen lisäksi säädettyä mihin tahansa väriin.

WiZ-Smart-Outdoor-Light-With-Camera (2)
Kuva: Signify / WiZ

Matter-yhteensopiva

WiZin uutuudet tukevat Matter-älykotistandardia, jonka avulla eri valmistajien älykotilaitteet saa keskustelemaan keskenään. Signify lupaa Matter-integraation sujuvan helposti skannaamalla pakkauksen sisäpuolelta löytyvän QR-koodin.

Hinnat ja saatavuus

Molemmat uutuudet tulevat kauppoihin joulukuun alussa.

Ultra-Efficient Smart-Bulbin suositushinta on noin 20 euroa, ja Smart Outdoor Wall Light + Camera maksaa noin 85 euroa.

Lue lisää: wizconnected.com

Geir Gråbein Nordby
(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaksi pizzaa kerralla: Ooni Koda 2 Max

Pyörivä valvontakamera Ringiltä

Moderni ilme katkaisijoita ja pistorasioita myöten

Hiljainen puutarhatraktori isolle pihalle

Turvaa älykotiin

Entistä edullisempi Arlo Essential

Ääni & Kuva
Scroll to Top