Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

Wiz valjastaa älyvalot valvomaan kotia

Wiz yhdistää älylamppujensa liiketunnistuksen valvontakameroihin, jotka antavat kodinomistajalle mielenrauhaa myös lomareissujen aikana.

/ 17.05.2023 - 07:00
Wiz valjastaa älyvalot valvomaan kotia

Wiz on Signifyn omistama brändi aivan kuten Philips Huekin, joka hämmentävästi valmistaa Wizin tapaan kodin älyvalaistustuotteita. Nyt kaksi merkkiä ovat tekemässä selkeämpää pesäeroa, joten brändien väliltä on helpompi valita. Wizillä on jo liiketunnistimet, jotka voivat sytyttää valot, kun huoneeseen astuu. Wizin kiinnostava SpaceSense-tekniikka tutkii tilassa olevaa liikettä Wi-Fi-signaalin häiriöiden perusteella, ja nyt valmistaja rakentaa lisää tuotteita tekniikkansa varaan.

WiZ Camera Installation PUP
Kuva: Wiz

Indoor Wi-fi Camera

Wiz laajentaa kodin turvatuotteiden puolelle ja lanseeraa ensimmäisenä Indoor Wi-fi Cameran. Sovellukseen tulee samalla uusia toimintoja entisten valaistuksen ohjaukseen liittyvien lisäksi. Puhelimeen voi tilata ilmoituksen, jos kotona on liikettä, vaikka ketään ei pitäisi olla paikalla. Silloin voi avata sovelluksen, laittaa valot päälle ja käynnistää kameran.

Turvalaitteiden ensimmäinen tehtävä on kuitenkin suojata murroilta ylipäätään, joten järjestelmään on tuotu kotonaoloa imitoiva toiminto, joka sytyttää ja sammuttaa valoja, niin että asukkaat näyttävät olevan paikalla. Sovelluksessa voi valita erilaisia rutiineja, kuten väliaikaisen poissaolon tai lomatoiminnon. Loma-asetuksella liikkeidentunnistus on tarkimmillaan, valojen ja syttyminen ajastuvat, murtovarkaita säikäyttävä valojen väläyttely menee päälle ja notifikaatiot aktivoituvat.

Me kaikki tiedämme, että valolla on suuri merkitys turvallisuudentunteeseemme kotona. Tämän pohjalta WiZ on luonut ensimmäisen täysin integroidun älykodin valvontaratkaisun, joka yhdistää älyvalojen ominaisuudet SpaceSense-liikkeentunnistusteknologiaan ja kameroihin, kertoo Danny Lousberg, Wizin Head of Software Product Management.

Ei kuukausitilauspakkoa

Kamerassa on yökuvausmahdollisuus ja kahden suuntainen ääni, joten kodinomistaja voi puhua kameran havaitsemalle henkilölle. Älykäs kamera erottaa toisistaan ihmiset ja lemmikit. Kameran mikrofoni osallistuu valvontaan ilmoittamalla kovista äänistä, kuten ikkunan rikkoutumisesta.

Pidämme siitä, että kamerassa on sisäänrakennettu muisti, johon epäilyttävät liikkeet tallentuvat. Tarjolla on myös pilvipalvelu, jonne videoita voi ladata, mutta sen käyttö ei ole pakollista. Mitään pakkotilauksiakaan ei tarvitse saadakseen käyttöönsä älykkäät ominaisuudet, kuten ihmisen tunnistamisen, toisin kuin monella kilpailijalla. Järjestelmä on yhteensopiva Google Homen ja Amazon Alexan kanssa, mutta valitettavasti ei Apple Homekitin.

WiZ Indoor Camera Clean ATF EU 01
Kuva: Wiz

Hinta ja saatavuus

Jos omistaa valmiiksi Wiz-lamppuja, voi niihin liittää kameran 90 eurolla (saatavilla toukokuun lopulla). Muussa tapauksessa voi hankkia lamppuja ja kameran sisältävän aloituspakkauksen, joka tulee myyntiin kesäkuun puolivälissä 160 euron hintaan.

Lue myös: WiZ – Edullinen älyvalaistusjärjestelmä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Pyörivä valvontakamera Ringiltä

Moderni ilme katkaisijoita ja pistorasioita myöten

Hiljainen puutarhatraktori isolle pihalle

Turvaa älykotiin

Entistä edullisempi Arlo Essential

Jälleen piirun verran helpompaa siivousta

Ääni & Kuva
Scroll to Top