Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Uutinen

TCL Art TV – vihdoinkin kilpailija Samsung The Framelle?

Syksyllä kauppoihin tuleva TCL Art TV vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta televisiouutuudelta.

/ 29.05.2024 - 09:07
TCL Art TV – vihdoinkin kilpailija Samsung The Framelle?

The Frame on Samsungin kaikkien aikojen suosituimpia televisiomalleja. The Framen litteän linjakas muotoilu, siisti seinäkiinnitys ja vaihdettavat kehykset ovat tehneet siitä moneen kotiin sopivan television, joten ei ihme, että niin monesta suomalaiskodistakin sellainen löytyy. Samsung on saanut jo vuosia nauttia yksinvaltiudestaan taidetta esittävien taulutelevisioiden puolella, mikä on aika hämmästyttävää, kun ottaa huomioon tv-mallin menestyksen. Mutta nyt vaikuttaa siltä, että TCL on kiinnostunut designkonseptista niin paljon, että tuo oman versionsa markkinoille.

Lue myös: Samsung The Frame 2022 – Sisustajan taulutelevisio

TCL Art TV

Viime viikolla Varsovassa järjestetyssä TCL:n tilaisuudessa medialle vilautettiin hieman uutta Art TV -mallia. Se on muotoilultaan hiukan litteämpi kuin mitä kiinalaismerkiltä on yleensä nähty, mutta huomion kiinnittävät etenkin sen valkoiset muovikehykset. Ne antavat televisiolle ehdottomasti sellaisen kehystetyn taulumaisen ilmeen, joka tuo heti mieleen Samsung The Framen.

Puolassa esitelty malli oli vasta prototyyppi, joten sen kuvanlaadusta on vielä vaikea sanoa mitään, mutta TCL kertoo, että malliin on tulossa MiniLED-taustavalaistu 4K LCD -paneeli paikallisella himmennyksellä. Se lupailee hyvää kontrastia. Paikalla olleet TCL:n edustajat mainitsivat kirkkauden olevan noin 450 nitiä. Virkistystaajuus on 144 Hz ja paneeli on mattapintainen, joten se estää heijastuksia. Käyttöjärjestelmänä on Google TV.

TCL Art TV hero scaled
TCL Art TV valkoisella kehyksellä. Kuva: Audun Hage
TCL Art TV frame 2 scaled
TCL Art TV on varustettu valkoisilla muovikehyksillä, jotka saavat television näyttämään taululta. Kuva: Audun Hage

Hinta ja saatavuus

Varsovassa esitelty malli oli tosiaan vasta prototyyppi, mutta TCL:n mukaan Art TV olisi tulossa Euroopan – ja todennäköisesti siis myös Pohjoismaiden – markkinoille syksyllä. Ehkäpä näemme siis lopullisen version mallista Berliinin IFA-messuilla syyskuuna alussa.

Audun Hage
(s. 1981): Toimituspäällikkö. Audun palkattiin LB-toimitukseen 2004, ja hän on ollut mukana kehittämässä LB:n printtiä ja verkkosivustoa. Laatutietoinen Audun tunnetaan erittäin herkkäkorvaisena ja tarkkasilmäisenä journalistina, joka vastaa LB Ääni & Kuvan televisiotesteistä ja tarkistaa toimituspäällikkönä kaikkien muidenkin toimittajien artikkelit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

TCL haastaa Samsung The Framen

LG:n OLED-televisioiden oma faniklubi

Marimekkoa kehyksiin

Vuoden jännittävimmät televisiot

Kaareva 8K-tv 65-tuumaisena - onko näitä pian joka kodissa?

Lisää Hue-valaistuja Samsungin televisioita?

Ääni & Kuva
Scroll to Top